skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مولد ویدیو سورا در اختیار مشترکان پولی ChatGPT قرار گرفت محدودیت تولید ویدیو از تصویر افراد واقعی

۲۰ آذر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

مشترکان طرح ChatGPT Pro و Plus اوپن‌ای‌آی از این پس به مولد ویدیو سورا (Sora) دسترسی خواهند داشت و می‌توانند کلیپ‌های ویدیویی بین ۵ تا ۲۰ ثانیه تولید کنند. با این حال مولد تصویر اوپن‌ای‌آی در اتحادیه اروپا و انگلستان عرضه نخواهد شد و طبق اعلام شرکت، تلاش برای دسترسی از این مناطق ممکن است به مسدود یا معلق شدن حساب کاربری منجر شود. این شرکت همچنین محدودیت‌هایی را برای ویدیو‌های تولیدی در نظر گرفته است.

به گزارش پیوست، مولد ویدیو سورا یکی از جذاب‌ترین و مورد انتظار‌ترین خدمات اوپن‌ای‌آی بود و این شرکت روز دوشنبه در یک پخش زنده خبر عرضه آن را برای کاربران پولی چت‌جی‌پی‌تی داد. نسخه‌ای که براساس این طرح در اختیار کاربران قرار می‌گیرد Sora Turbo نام دارد و می‌تواند کلیپ‌هایی بین ۵ تا ۲۰ ثانیه را با چندین وضوح و نسبت تصویر تولید کند.

ویل پیبلز، یکی از اعضای تیم فنی اوپن‌ای‌آی و رهبر پژوهشی سورا، در این پخش زنده گفت: «این نسخه اولیه سورا اشتباهاتی خواهد داشت- بی‌نقص نیست اما به سطحی رسیدیم که تصور می‌کنیم برای کمک به خلاقیت انسانی مفید باشد. مشتاقانه در انتظار آن هستیم که ببینیم جهان با سورا چه خواهد کرد.»

امکانات سورا و سیستم اعتباری

براساس اطلاعاتی که مارکوس براونلی، یوتیوبر مشهور، با دسترسی به نسخه اولیه سورا منتشر کرده است، این سیستم به کاربر اجازه می‌دهد تا براساس یک پرامپت متنی یا تصویر، چندین نسخه از کلیپ‌های ویدیوی را تولید کند و با ابزاری به نام Re-mix ویدیو‌های تولید شده یا ویدیو‌های دیگری را اصلاح کند.

رابط کاربری Storyboard به کاربران اجازه می‌دهد تا زنجیره‌ای از ویدیو‌ها بسازد؛ ابزار Blend دو ویدیو را گرفته و براساس هردوی آنها یک ویدیو جدید می‌سازد؛ و گزینه‌هایی به نام Loop و Re-cut به تولیدکنندگان محتوا اجازه می‌دهند ویدیو‌ها و صحنه‌ها را اصلاح و تنظیم کنند.

با این حال این ابزار با محدودیت‌های بیشتری نسبت به دیگر خدمات پولی اوپن‌ای‌آی همراه است. برای تولید ویدیو از طریق سورا به اعتبار نیاز است و با توجه به وضوح و طول ویدیو مورد نظر، اعتبار مورد نیاز هم تغییر می‌کند. طرح ChatGPT Plus و Pro بین هزار تا ۱۰ هزار اعتبار در اختیار کاربر می‌گذارند که هر ماه بازنشانی خواهد شد.

برای تولید ویدیو با وضوح 480p به ۲۰ تا ۱۵۰ اعتبار نیاز است، ویدیو‌های 720p بین ۳۰ تا ۵۴۰ اعتبار مصرف می‌کنند و 1080p هم بین ۱۰۰ تا ۲۰۰۰ اعتبار می‌خواهد.

مشترکان طرح ChatGPT Plus هزار اعتبار با اولویت‌دهی برای ۵۰ ویدیو دریافت می‌کنند. براساس این اولویت دهی، تا ۵۰ ویدیو درخواستی کاربر با کیفیت 720 و طول ۵ ثانیه با سرعت بالا تولید می‌شوند. اما مشترکان طرح Pro ده هزار اعتبار می‌گیرند و ۵۰۰ اولویت تولید ویدیو با کیفیت 1080p و ۲۰ ثانیه دارند. مشترکان نسخه پرو همچنین دسترسی نامحدود به حالت تولید ویدیو با اولویت پایین دارند و بدون نهان‌نگاری دارند. ویدیو‌های سورا در حالت پیش‌فرض با یک نشان تصویری در سمت راست و پایین تصویر نهان‌نگاری می‌شوند.

سورا در اتحادیه اروپا عرضه نمی‌شود

مولد ویدیو اوپن‌ای‌آی براساس لیستی که اوپن‌ای‌آی از کشور‌های تحت پوشش منتشر کرده است در اتحادیه اروپا و انگلستان قابل دسترسی نخواهد بود. اوپن‌ای‌آی در لیست مناطق مجاز خود تصریح می‌کند که دسترسی به سورا خارج از مناطق مجاز منجر به مسدود یا معلق شدن حساب کاربری می‌شود.

سم آلتمن در پخش زنده روز دوشنبه گفت: «ما سعی داریم که امکان عرضه [در اروپا] را فراهم کنیم، اما هنوز هیچ زمانی برای این عرضه مشخص نشده است و ما در برخی از دیگر کشور‌ها نیز امکان فعالیت نداریم.»

این اولین بار نیست که اوپن‌ای‌آی اتحادیه اروپا را از دسترسی به قابلیت‌های جدید خود محروم می‌کند. تابستان امسال و با عرضه حالت صوتی پیشرفته هم این قابلیت در اختیار کاربران اتحادیه اروپا قرار نگرفت.

محدودیت تولید ویدیو براساس تصویر افراد واقعی

با وجود اینکه کاربران نسخه پرو و پلاس چت‌جی‌پی‌تی می‌توانند از مولد ویدیو اوپن‌ای‌آی استفاده کنند اما استفاده از تصویر یک فرد واقعی به عنوان مرجع برای بیشتر کاربران امکان‌پذیر نیست. اوپن‌ای‌آی می‌گوید تنها دسته خاصی از کاربران به این قابلیت دسترسی دارند و تا زمان اصلاح بیشتر و رسیدن به یک وضعیت ایمن خبری از عرضه گسترده این قابلیت نیست.

به گفته شرکت: «بازخورد اولیه هنرمندان نشان می‌دهد که این قابلیت یک ابزار قدرتمند خلاق و ارزشمند است، اما با توجه به پتانسیل سو استفاده، ‌ما نمی‌توانیم آن را در اختیار تمام کاربران قرار دهیم.»

اوپن‌ای‌آی همچنین به همان دسته محدودی از کاربران که به این قابلیت دسترسی دارند هم اجازه نمی‌دهد تا ویدیو‌های تولید شده براساس تصویر یک فرد واقعی را در فید دیسکاوری سورا به اشتراک بگذارند.

اوپن‌ای‌آی با این محدودیت‌ها برای جلوگیری از فعالیت غیرقانونی تلاش می‌کند و در عین حال می‌خواهد امکان استفاده خلاق را تا حد ممکن فراهم کند.

ویدیو‌های جعلی معروف به دیپ‌فیک در سال‌های اخیر به یکی از نگرانی‌های مهم در حوزه اطلاعات وارونه تبدیل شده‌آند. داده‌های شرکت Sumsub نشان می‌دهد که کلاهبرداری دیپ‌فیکی در جهان از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ تا ده برابر افزایش یافته است.

همچنین از جمله دیگر محدودیت‌های اوپن‌ای‌آی برای مولد ویدیو می‌توان به به فیلتری اشاره کرد که ویدیو‌های مربوط به افراد زیر ۱۸ سال را مشخص می‌کند و در این موارد محدودیت‌های بسیار سخت‌تری برای تولید محتوای جنسی، خشونت‌آمیز یا آسیب به خود در نظر گرفته می‌شود.

جلوگیری از نقض کپی‌رایت

اوپن‌ای‌آی همچنین از سیستمی به نام «بازنویسی پرامپت» برای جلوگیری از نقض کپی‌رایت با تولید ویدیو‌هایی به سبک یک هنرمند زنده استفاده می‌کند.

شرکت می‌گوید: «ما قابلیت بازنویسی پرامپت را اضافه کرده‌ایم که در صورت تلاش یک کاربر برای تولید ویدیویی به سبک یک هنرمند زنده فعال می‌شود. ما در این نسخه از سورا تصمیم به یک رویکرد محافظه‌کارانه گرفته‌ای تا چیزهای بیشتری درمورد نحوه استفاده از سورا توسط جامعه خلاق بیاموزیم.»

چندین هنرمند تا به امروز از شرکت‌های هوش مصنوعی از جمله اوپن‌ای‌آی به دلیل آموزش مدل‌های هوش مصنوعی براساس آثار خود شکایت کرده‌اند. با این حال شرکت‌های هوش مصنوعی با اتکا به اصل استفاده منصفانه می‌گویند در روند آموزش مرتکب نقض حقوق کپی‌رایت نشده‌اند.

اوپن‌ای‌آی می‌گوید ابزار مولد ویدیو خود را براساس داده‌های دسترسی عموم و داده‌های انحصاری که براساس همکاری با دیگر نهاد‌ها و شرکت‌ها به دست آمده است آموزش داده است.

https://pvst.ir/jq6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو