skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
انتخاب سردبیر

مدیرعامل به‌پرداخت ملت: تغییر مدل کارمزد فقط شرکت‌های PSP را از ورشکستگی نجات داد

۹ آذر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۱ آذر ۱۴۰۳

مدیرعامل به‌پرداخت ملت درباره وضعیت کلی بورس گفت که این حوزه در یک سال اخیر تعریفی نداشت و نزولی بوده است. به گفته او صنعت پرداخت که یک بخش خیلی کوچکی از بورس است، تحت تاثیر شاخص اصلی بورس قرار گرفت و باعث شد نه تنها به‌پرداخت، بلکه بقیه شرکت‌های PSP که در بورس هستند، سهام‌شان افت کند. طبق گفته او، حال و روز شرکت‌های PSP از لحاظ مالی خوب نیست و افزایش کارمزد صرفا این صنعت را از ورشکستی نجات می‌دهد. مشکل شبکه پرداخت، تعداد شرکت‌های PSP نیست، مشکل مدل‌های درآمدی شرکت‌های پرداخت است.

به گزارش پیوست، محمد مهدی تقی‌پور، مدیرعامل به‌پرداخت ملت با تاکید بر تاثیر تورم بر شرکت‌های پرداخت گفت: با توجه به اینکه تورم روی شرکت‌های پرداخت موثر است، خرید بسیاری از سخت افزارها و ابزارهایی که استفاده می‌کنیم، دلاری است اما کارمزدها تا پارسال بعد از ۱۰ سال هیچ افزایشی پیدا نکرده بود و پارسال هم که افزایش یافت، حدود ۳۰ درصد بود اما این عدد هزینه‌های حوزه نیروی انسانی را هم پاسخگو نبود و فقط مانع ورشکستی این صنعت شد.

تقی‌پور درباره افزایش کارمزدها اشاره کرد: پارسال به ما قول دادند که این کارمزدها سالانه با تورم افزایش پیدا کند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است. وقتی منابع مالی کم باشد، سرعت توسعه از سمت ما کاهش میابد. درآمدهای صنعت پرداخت پاسخگوی این نیست که بخواهد به سمت توسعه برود بلکه درحال بازیابی خود است. مشکل شبکه پرداخت، تعداد شرکت‌های PSP نیست، مشکل مدل‌های درآمدی شرکت‌های پرداخت است. بنده با اینکه این حوزه باز شود و مجوزهای بیشتری هم صادر شود مخالف نیستم ولی شرکت‌های جدیدی که وارد این حوزه می‌شوند باید بیشتر روی بحث توسعه کار کنند. اگه قرار باشد شرکت‌های دیگری هم وارد شوند و دوباره همین بحث کسب‌وکار کلاسیک این حوزه را توسعه دهند، بازار دیگر کشش PSP جدید را ندارد. اگر انتظار بازده مالی از PSP ها را داریم، PSP ها باید از نظر تعداد کمتر و ادغام شوند؛ زیرا هزینه‌های نگهداری شبکه و هزینه توسعه و نوسازی هر PSP بالاست و هر کدام شبکه خودشان را پشتیبانی می‌کنند.

او درباره سیاست‌های بانک ملت در بخش پایانه‌ها توضیح داد: شرکت به‌پرداخت با توجه به سابقه‌اش و با توجه به‌اینکه یکی از مجموعه‌های بزرگ بانک ملت است، سابقه خوبی در حوزه پرداخت دارد. در چند مدت اخیر با توجه به سیاست‌هایی که مطرح بوده است، در بخش توسعه فیزیکی پایانه‌ها کمی محتاطانه حرکت کردیم. درحال حاضر شرکت به‌پرداخت علی‌رغم اینکه همچنان سهم اول مبلغی را در پایانه‌های فروشگاهی دارد، اما از لحاظ ابزار پذیرش پایانه‌های فروشگاهی رتبه چهارم یا پنجم را دارد. این رتبه‌ها در ماه‌های مختلف تغییر می‌کند؛ حتی گاهی نسبت به شرکت‌های رقیب و شرکت‌های هم‌رده پایین‌ترین تعداد دستگاه پوز را داریم البته این یکی از سیاست‌هایی است که شرکت به‌پرداخت اتخاذ کرده است.

مدیرعامل به‌پرداخت ملت با اشاره به تعداد پایانه‌ها گفت: تعداد پایانه‌های ما تقریبا از سال ۱۳۹۶ تا ابتدای پارسال یک عدد ثابت بود، با توجه به اینکه به‌پرداخت نیز جز قدیمی‌ترین شرکت‌های این حوزه است، طبیعتا عمر ناوگان بسیار بالایی دارد؛ قاعدتا نسل اول و دوم باید از رده خارج شود اما هنوز آن نسل‌ها را داریم، یعنی پایانه جمالتو و ساژم را همچنان داریم. در این مدت هم ثابت بودن تعداد پایانه‌های به‌پرداخت به این معنی بود که پایانه‌هایی که از دور خارج می‌شد را همچنان جای‌گذاری می‌کردیم.

او در همین خصوص ادامه داد: خوشبختانه با نظر موافقی که مدیرعامل بانک ملت و هلدینگ‌‌مان داشتند، از پارسال این تصمیم گرفته شد که به‌پرداخت در بحث پایانه‌های فروشگاهی بتواند همچنان توسعه خودش را ادامه بدهد و حالا با برنامه‌ریزی‌هایی که اتفاق افتاد ما توانستیم پایانه‌های خودمان را در یک سال اخیر حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار عدد افزایش دهیم؛ البته این آمار به غیر از نوسازی است زیرا بحث نوسازی هم در سرفصل کارهای ما قرار گرفته است.

تقی‌پور درباره ارائه سرویس به مشتریان توضیح داد: با توجه به اینکه بیشترین درصد مشتریان ما را مشتریان بانک ملت تشکیل می‌دهند، این موضوع از دیدگاه بانک ملت و مدیرعامل در اولویت بود که بهترین سرویس را به مشتریان بانک ملت ارائه دهیم و یکی از برنامه‌های اصلی‌ که امسال هم روی آن تاکید داریم، بحث نوسازی ناوگان هست. ما در تلاش هستیم دستگاه‌های جدید را به دست مشتریان برسانیم و روی دستگاه‌های جدید، سرویس‌های جدید را هم ارائه کنیم.

ریال دیجیتال در پمپ‌بنزین‌ها

مدیرعامل به‌پرداخت ملت درباره پروژه ریال دیجیتال اشاره کرد: از آنجایی که در یکی دو سال اخیر یک همکاری بین بانک و شرکت‌های زیرمجموعه‌اش اتفاق افتاده است، هم‌افزایی و همکاری بیشتر شده است. ریال دیجیتال مربوط به بانک‌ها بود ولی به‌پرداخت به عنوان یکی از بازوهای اجرایی بانک ملت این پروژه را شروع کرد. ما توانستیم جز اولین PSPهای این حوزه باشیم و الان درحال توسعه‌اش هستیم. اصل پروژه ریال دیجیتال یک کیف پول فراگیر برای پرداخت‌های خرد است؛ در همین خصوص هدف ما در ریال دیجیتال بحث توسعه کیف پول و پرداخت‌های کیو آر کد است. از آنجایی که راهبری این پروژه از سمت بانک مرکزی صورت می‌گیرد، احتمال موفقیتش و داشتن یک کیف پول یکپارچه در کشور بیشتر است. از آنجایی که درحال حاضر ریال دیجیتال روی سکه تعریف شده است، اپ‌های مربوط به بانک ملت را ما توسعه نمی‌دهیم بلکه ما فقط سکه را توسعه می‌دهیم.

 او با اشاره به کیف پول‌های شکست خورده گفت: در یک دوره‌ای تقریبا تمام کیف پول‌هایی که در قالب شرکت‌های مختلف فعالیت می‌کرد، شکست خورد. دلیل آن هم نبود یک‌سری فیچر مثل پذیرندگی بود؛ ولی در ریال دیجیتال با توجه به اینکه بحث هم‌پذیرندگی خیلی جدی گرفته شده و این موضوع را به صورت یکپارچه و به صورت متمرکز حل می‌کند، قرار است که ریال دیجیتال را در پمپ بنزین‌ها نیز ببریم تا مردم بتوانند از طریق کیف پول‌شان پرداخت کنند. اما از آنجایی که یک سر موضوع وزارت نفت و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی هستند باید تاییدیه این دوستان را هم روی این پروژه بگیریم که بتوانیم به صورت یکپارچه این پروژه را انجام دهیم.

او درباره پروژه سوخت توضیح داد: پروژه سوخت ابتدا برای بحث سهمیه‌بندی بود و عملا ورود بانک ملت و شرکت به‌پرداخت فقط برای حوزه پرداخت بود. ما یک سرویس ارزش افزوده دیگری را به جایگاه‌داران ارائه کرده‌ایم؛ اکانتینگ سیستم، یک سیستم حسابداری بود که کمک خوبی به جایگاه‌داران برای موضوعات حسابداری‌شان می‌کرد. با توجه به اینکه سامانه هوشمند سوخت هم صعود و نزول‌های خاص خودش را داشت عملا مدت زیادی این سامانه رها شده بود و ما هم تمرکزمان بیشتر روی بحث ارزش افزوده بود. الان داریم موضوع را دوباره با یک سیستم جدیدی برای جایگاه‌های سوخت طراحی می‌کنیم که محوریتش بحث‌های پرداخت و سرویس ارزش افزوده‌ای است که دوباره به جایگاه‌داران داده می‌شود. با توجه به مشکلاتی که پارسال پیش آمد، معماری این سامانه باید در حوزه پرداخت و هم در حوزه سهمیه‌بندی سوخت و سامانه هوشمند سوخت عوض شود.

او درباره همکاری‌های صورت گرفته گفت: از ابتدای امسال همکاری خیلی خوبی با شرکت پخش فرآورده‌های نفتی آغاز کرده‌ایم و طی یک همکاری جدید کمک می‌کنیم که سامانه هوشمند سوخت مجددا باز طراحی شود و موضوعات چه از دیدگاه سرویس و چه از دیدگاه امنیتی رعایت شود. از طرفی روی راه حل پرداختی در جایگاه صحبت می‌کنیم که اگر بشود یک سری پرداخت‌های آفلاین را هم پشتیبانی کند.

مدیرعامل به‌پرداخت ملت ادامه داد: ما سعی کرده‌ایم روی سرویس‌های شرکت‌های بزرگ کار کنیم زیرا آنها نیاز به خدمات مالی بزرگ دارند؛ پکیج خدمات مالی این شرکت‌ها از سرویس‌های انتقال وجه تا سرویس‌های پرداخت و سرویس‌های تسهیلاتی است. در بانک ملت با هوشمندی که وجود دشت، به صورت یکپارچه این سرویس‌ها را ارائه دادیم. پکیج ما شامل خدمات تسهیلاتی،خدمات انتقال وجه، خدمات پرداخت و غیره بود.

او با اشاره به اینکه همکاری به پرداخت با شرکت‌هایی مثل دیجیکالا و تارا و ارائه خدمات اعتباری به این شرکت‌ها و توزیع آن توسط آنها گفت: اگر جایابی ما در زنجیره اکوسیستم درست باشد، این همکاری بسیار موثر خواهد بود؛ شرکت‌هایی که در خط مقدم قرار دارند به نوعی مدیریت کانال را انجام می‌دهند. اعتبار بانکی توسط بانک ملت داده می‌شود. ما مدیریت کانال را بر عهده شرکت‌ها گذاشته‌ایم. به نظرم این موضوع باعث شده که بهای تمام شده سرویس کاهش یابد و در نهایت کاربر نهایی هزینه کمتری را پرداخت کند.

https://pvst.ir/jly

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو