skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

ملینا جعفری نویسنده میهمان

آیا سئو خلاقیت را از بین برده است؟

ملینا جعفری
نویسنده میهمان

۲۷ آبان ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

سئو

سئو و موتورهای جستجو مدل تولید محتوا و خبرنویسی را تغییر داده‌اند و بسیاری معتقدند خلاقیت را از بین برده‌اند اما رضا شیرازی موسس جت سئو نظر دیگری دارد از نظر او این نگاه ماشینی و الگوریتمی به سئو است که به کاهش کیفیت تولید محتوا منجر شده است و اتفاقا در نقاطی که نیروهای انسانی از سئو هوشمندانه بهره‌برده‌اند، محتواهای کاربردی و خلاقانه‌ای تولید شده است.

به گزارش پیوست، با وجودی که هوش مصنوعی حوزه تولید محتوا و خبرنویسی را دچار تغییرات فراوانی کرده است؛ گوگل نیز به طور معمول هر چند وقت یکبار الگوریتم های خود را در زمینه سئو تغییر می‌دهد. از تاکید بر تجربه‌ها و عکس‌های با کیفیت گرفته تا تاکید بر محتوای نوشته شده، حال در شرایطی که ممکن است در آینده‌ای نزدیک هوش مصنوعی جایگزین بسیاری از مشاغل شود و برخی تولید محتوای خود را به هوش مصنوعی سپرده‌اند، باید دید سئو «چگونه می‌تواند آینده‌ خبرنویسی و تولید محتوا را تحت شعاع قرار دهد؟»

رضا شیرازی موسس جت سئو، در پاسخ به این سوال به پیوست، گفت:  قطعا سئو دارای آینده است، اما با شرایط متفاوت. به این معنا که تعدادی از مردم برای جست‌وجوی مفاهیمی که بیشتر جنبه پرسشی و آگاهی‌بخشی دارند به سراغ هوش مصنوعی می‌روند، که این مسئله تنها جست‌وجوی گوگل را کاهشی می‌کند. پیش‌بینی می شود، با وجودی که سئو همچنان وجود دارد، تا دو سال آینده ۲۵ درصد از سهم بازار گوگل کم می‌شود.

سئو از بین نمی رود

او با اشاره به تغییرات همسو با تحولات هوش مصنوعی در سئو، ادامه داد: مفهومی تحت عنوان G.E.O. در سئو وجود دارد که بر این اساس سئوکاران در پیشنهادهای هوش مصنوعی، برند خود را گنجانده و پیشنهادها را تغییر می‌دهند. بنابراین سئو از بین نمی رود؛ بلکه ممکن است پیچیده‌تر، کاربردی‌تر و تخصصی‌تر از امروز شود.

او با اشاره به خلاقیت های موجود در سئو که هوش مصنوعی نمی تواند جایگزین آن شود، ادامه داد: هوش مصنوعی می‌تواند بسیاری از کارهای تکراری که در سطح کم عمق یا متوسطی از نظر دانش هستند را انجام دهد، ولی هیچوقت نمی‌تواند جایگزین یک متخصص شود. حتی برای تولید محتوا نیاز است، یک متخصص آن را بررسی و همراه آن باشد. به همین دلیل قطعا چیزی جایگزین تخصص سئو نخواهد شد. با روند موجود بهتر است افرادی که در مقابل استفاده از هوش مصنوعی مقاومت می‌کنند، یا سطح بالایی از تخصص را ندارند به فکر تغییر شغل باشند.

آینده سئو

میلاد نصیری، پرفورمنس مارکتینگ، در پاسخ به این سوال که آینده و سرنوشت سئو به کدام سمت می‌رود، گفت: به طور کلی و براساس آنچه که می‌بینم، با وجودی که فضا و نوع کار کردن در حال تعییر است؛ نیاز به یک اپراتور برای تعامل و انجام فرایند سئو همچنان وجود دارد. براساس تاریخچه‌ای که سئو تاکنون طی کرده است می‌توان پیشرفت و تخصصی شدن کار متخصصین سئو را به وضوح مشاهده کرد.

این کارشناس افزود: امروزه که به هوش مصنوعی برخوردیم، به طور معمول سوالات قبل از سرچ گوگل از هوش مصنوعی پرسیده می‌شوند، و نکته این است که بهرحال اطلاعات باید از جایی تولید شوند تا هوش مصنوعی امکان استفاده و ارائه آن را داشته باشد. در حال حاضر خروجی هر سوالی که از chat-GPT و سایر AI های موجود پرسیده می شود؛ براساس دانش تولیدی از سمت انسان ها است و اینکه بگوییم آینده‌ای وجود ندارد، بدبینانه و نیاز به توضیح و دلایل بیشتر است.

نصیری با تاکید بر الزام وجود یک متخصص برای کنترل و گرفتن خروجی از سئو، افزود: جدای از اینکه زمان بسیاری زیادی برای بی نیازی نسبت به متخصصین سئو جود دارد، افراد بدون تخصص و جنرال زیادی وجود داشته که نیازمند شخص اپراتور هستند. در صورت وجود نداشتن فرد اپراتور، حتی در زمان میان مدت، استفاده از هوش مصنوعی بی‌معنا می‌شود؛ چراکه فردی برای کنترل و دریافت خروجی باید باشد.

یکی دیگر از مسائل مورد توجه در این حوزه، بحث اولویت بندی میان الگوریتم‌های گوگل و رضایت مخاطبان است. برخی معتقدند، بسیاری از مواقع  به علت رعایت الگوریتم های گوگل مخاطبان خود را دست داده‌اند. و این مسئله محتوا را به جای قرار دادن در اختیار مخاطبان، در اسارت گوگل قرار داده‌است. در این بین، با وجودی که گوگل در آخرین بروزرسانی الگوریتم خود از تولید محتوای باکیفیت به عنوان اولویت خود یاد کرده، این سوال به وجود می‌آید که «آیا رعایت الگوریتم‌های گوگل برای سئو موجب کاهش کیفیت محتوا و خبر می‌شود؟»

سئو و کیفیت محتوا

شیرازی در خصوص اینکه آیا رعایت الگوریتم‌های گوگل برای سئو موجب کاهش کیفیت مطالب می شود یا خیر، نیز توضیح داد: الگوریتم‌های گوگل به دنبال بالا آوردن محتوایی در نتایج هستند، که برای مخاطب جذاب باشد. یکی از تصورات غلط در بحث سئو نگاه ماشینی و الگوریتمی است، که کاملا اشتباه است. در صورتی که بخواهیم در سئو نتیجه مثبت دریافت کنیم، لازم است مطالب را به شکلی بنویسیم که برای مخاطب جذاب باشد. گوگل در تلاش است با گذشت زمان این مسئله را بهتر از قبل درک کند؛ که با وجود این موضوع دیگر مشکلی در بحث کیفیت مطالب پیش نخواهد آمد.

محتوایی برای گوگل

میلاد نصیری اما پاسخ متفاوتی برای این موضوع دارد؛ او با ابراز تأسف در پاسخ به این سوال، گفت: برای رنک و ترافیک بیشتر این اتفاق در کشور افتاده‌است. به این معنا که من مدلی را به عنوان سئو امتحان کرده و به علت نتیجه‌گیری آن را همه جا استفاده می‌کنم، در واقع تمرکز از رفع نیاز کاربر به سمت گوگل پسند بودن رفته‌است. نکته‌ای که وجود دارد این است، که این مسئله در فضای انگلیسی اینترنت، که زبان مورد درک گوگل است، کمتر از فارسی دیده می‌شود.

او ادامه داد: در خارج از فضای اینترنت فارسی، تمرکز بر رفع نیاز کاربر است. به شکلی که به طور معمول دیده می‌شود خلاصه‌ای از یک مقاله طولانی ابتدای مطالب وجود داشته و ادامه جزئیات برای اشخاصی که می‌خواهند مطالعه بیشتری داشته باشند، بر روی سایت قرار گرفته است. این درحالی است که در سایت های داخلی معمولا جدای از توضیح پیچیده مطالب،  برای نشان دادن مطلبی به مخاطب بعضا تا ۱۰ شیوه متفاوت را به کار گرفته می شود. به عنوان مثال اگر شرایط معافیت را برای مشکلی سرچ کنیم با وجودی که جواب یک خط است، ممکن است با ۳ هزار کلمه روبرو شویم.

نصیری در خصوص علت این مسئله در سایت های داخلی، گفت:‌ من فکر می‌کنم بخشی از کارشناسان سئو با این شیوه به نتیجه رسیده‌اند، که در نتیجه آن تعداد زیادی از افراد به تقلید از یکدیگر روی آورده‌اند. این افراد یک موضوع را به چندین روش تگ کرده و به این علت که سایت‌های زیادی در کشور به این شکل کار می‌کنند گوگل این شیوه را به عنوان استاندارد در نظر گرفته و جریمه‌ای برای آن در نظر نمی‌گیرد.

در نهایت با وجود پیشرفت روزانه هوش مصنوعی در تمام زمینه‌ها؛ تاکنون هیچ چیز نتوانسته به طور کامل جایگزین خلاقیت، تصمیم‌گیری و تفکر انتقادی انسان شود. استفاده از هوش مصنوعی با وجودی که موجب افزایش دقت و سرعت در انتشار مطالب می‌شود، ولی ‌نمی‌تواند به طور انحصاری جاگزین نیروی انسانی سئو شود؛ بلکه باید به عنوان مکملی برای بهبود و افزایش کیفیت کار مورد استفاده قرار گیرد.

https://pvst.ir/ji3

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو