skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

جایزه نوبل فیزیک برای پدرخوانده‌های هوش مصنوعی

۱۷ مهر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

جایزه نوبل فیزیکی به دو دانشمند مهم در حوزه یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی تعلق می‌گیرد. فعالیت‌های این دو دانشمند که از دهه ۱۹۸۰ آغاز شده است بنیان‌ و پایه لازم برای انفجار امروز هوش مصنوعی را فراهم کرد.

به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، جان جی‌ هاپفیلد و جفری ای‌ هینتون، جایزه ۱.۱ میلیون دلاری فرهنگستان علوم پادشاهی سوئد در استکهلم را تقسیم می‌کنند.

فعالیت آنها در دهه ۱۹۸۰ آغاز شد و همین تلاش‌ها بنیان‌های کافی برای انفجار هوش مصنوعی در نتیجه افزایش چشمگیر قدرت رایانش و حجم وسیعی از داده‌‌های آموزشی را فراهم کرد.

به گفته فرهنگستان علوم پادشاهی سوئد، هاپفیلد یک حافظه تداعی‌گر ساخته است که می‌تواند تصاویر و دیگر الگوهای موجود در داده را ذخیره و بازسازی کند. نقش هینتون نیز ابداع روشی است که به طور خودکار مشخصه‌های داده را شناسایی می‌کند و در نتیجه کارهایی مثل تشخیص عناصر خاص در تصویر امکان‌پذیر می‌شود.

هینتون ۷۶ ساله به خبرنگاران در استکهلم گفت: «من مبهوت شدم، اصلا احتمال چنین اتفاقی را نمی‌دادم. من بسیار شگفت‌زده‌ام.»

هینتون متولد لندن است و در دانشگاه تورنتوی کانادا فعالیت داشته و هاپفیلد ۹۱ ساله نیز مرتبط با دانشگاه پرینگستون است.

از جمله مهمترین برندگان جایزه نوبل فیزیک می‌توان به آلبرت اینشتین اشاره کرد که در سال ۱۹۲۱ به دلیل خدماتش در حوزه فیزیک نظری این جایزه را دریافت کرد. ماری کوری، نیز به همراه همسرش پیر به دلیل تعقیق در حوزه تشعشعات در سال ۱۹۰۳ به عنوان برنده جایزه نوبل انتخاب شد.

جایزه‌های سالانه فیزیک، شیمی،‌ پزشکی، ادبیات و صلح به خواست آلفرد نوبل، دانشمند سوئدی و سازنده دینامیت راه‌اندازی شد. نوبل در سال ۱۸۹۶ از دنیا رفت. بانک مرکزی سوئد در سال ۱۹۶۸ جایزه دیگری برای علوم اقتصاد را به جمع جوایز نوبل اضافه کرد.

به جز برنده جایزه صلح نوبل که انتخاب آن با کمیته نوبل نورژ در اسلو است، برندگان دیگر جوایز در تاریخ ۱۴ اکتبر در استکهلم اعلام می‌شوند.

https://pvst.ir/j5k

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو