skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ایکس برای اولین بار پس از مالکیت ایلان ماسک گزارش شفافیت منتشر کرد

۴ مهر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

طبق اولین گزارش منتشر شده از شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، این پلتفرم حدود ۶۷ میلیون گزارش نفرت‌پراکنی دریافت کرده و برای مقابله با ۲۰۰۰ حساب کاربری اقدام کرده است. ایکس در طول این مدت بیش از ۵.۳ میلیون حساب کاربری را به دنبال ۲۲۴ میلیون گزارش مربوط به حساب و محتوا معلق کرده است. با مقایسه آخرین گزارش شرکت توییتر،‌ پیش از مالکیت ایلان ماسک، و اولین گزارش ایکس یک تفاوت روشن را در اقدام علیه نفرت‌پراکنی مشاهده می‌کنیم.

به گزارش پیوست، این اولین گزارش شفافیت ایکس پس از آن است که ایلان ماسک در سال ۲۰۲۲ این شبکه اجتماعی را به مالکیت خود درآورد. مجله وایرد می‌گوید طبق آمار منتشر شده در این گزارش، دولت ترکیه در بین کشور‌های مختلف بیشترین درخواست دولتی برای حذف حساب را ارائه کرده است و ۶۰ درصد آنها از سمت ایکس اجابت شده‌اند.

توییتر پیش از مالکیت ماسک هر شش ماه یکبار یک گزارش شفاف‌سازی منتشر می‌کرد که بیشتر موضوعات آن با گزارش جدید ایکس یکسان است. در این گزارش به آمار دقیق حذف حساب، درخواست دولت‌ها برای دریافت اطلاعات و حذف محتوا اشاره می‌شود و داده‌های مربوط به ماهیت گزارش‌ها و در برخی موارد حذف محتوا براساس نقض سیاست‌ها را در بر می‌گیرد. آخرین گزارش شفافیت توییتر که یک گزارش ۵۰ صفحه‌ای است، به نیمه دوم سال ۲۰۲۱ مربوط می‌شود (گزارش ایکس اما کمتر از ۱۵ صفحه است اما درخواست‌های دولتی در جای دیگری در وبسایت شرکت لیست شده‌اند که دائم بروزرسانی می‌شوند.)

مقایسه گزارش سال ۲۰۲۱ با گزارش جدید ایکس کمی دشوار است زیرا سنجه شرکت تا حدی تغییر کرده است. برای مثال در سال ۲۰۲۱، ۱۱.۶ میلیون حساب از سمت کاربران گزارش شده بودند. از بین این ۱۱.۶ میلیون، با ۴.۳ میلیون مورد «برخورد شده بود» و ۱.۳ میلیون نیز معلق شده بودند. براساس گزارش جدید ایکس اما ۲۲۴ میلیون گزارش را شاهد هستیم و در این آمار گزارش حساب و محتوا به صورت ترکیبی ارائه شده و در نتیجه ۵.۲ میلیون حساب کاربری معلق شده‌اند.

با اینکه برخی از آمار در گزارش‌ها یکسان به نظر می‌رسند (مثل گزارش سو استفاده و تعرض) اما در برخی از حوزه‌ها شاهد تفاوت چشمگیر هستیم. برای مثال، در گزارش سال ۲۰۲۱، حساب‌هایی که به دلیل محتوای نفرت‌پراکنی گزارش شده بودند تقریبا نیمی از حساب‌ها بودند و علیه ۱ میلیون حساب از ۴.۳ میلیون حساب گزارش شده اقدام شده بود. (این گزارش‌ها پیشتر در وبسایت شرکت تعامل‌پذیر بودند؛ پی‌دی‌اف جدید دیگر امکان بررسی داده‌ها را برای تجزیه تحلیل فراهم نمی‌کند.) ایکس در گزارش جدید خود می‌گوید که تنها علیه ۲۳۶۱ حساب کاربری به دلیل محتوای نفرت‌پراکنی اقدام کرده است.

دلیل چنین تفاوتی این است که سیاست‌های ایکس به نسبت توییتر تغییر کرده است. تئودورا اسکیداس، ‌یکی از اعضای سابق تیم سیاست عمومی توییتر که به راه‌اندزای کنسرسیوم تحقیقات نظراتی این شرکت کمک کرده بود، می‌گوید همین تغییر سیاستی باعث شده تا گزارش شفاف‌سازی متفاوت باشد. برای مثال، ایکس سال گذشته سیاست خود درمورد نفرت پراکنی را تغییر داد و مقررات شایعه‌پراکنی درمورد کووید-۱۹و چند ملاک دیگر در نوامبر ۲۰۲۲ از آن حذف شدند.

به گفته اسکیداس: «یک سری سیاست‌ها اصلاح شده اند، برخی محتوا دیگر ناقض سیاست نیست. پس اگر می‌خواهید به تغییر در کیفیت تجربه نگاه کنید، شاید گزارش شفاف‌سازی جای خوبی برای آن نباشد.»

همچنین پس از روی کار آمدن ماسک، ایکس بخشی از کاربران خود را از دست داده و ماهیت کلی این پلتفرم به همین دلیل تا حدی تغییر کرده است. او می‌پرسد: «اگر شما تغییر استفاده را در نظر بگیرید،‌ آیا این رقم کمتر نمی‌شود؟»

پس از روی کار آمدن ماسک در اکتبر ۲۰۲۲، او بیشتر کارکنان بخش امنیت و ایمنی و کارکنان سیاست‌گذاری را اخراج کرد. این دسته از کارکنان همان‌هایی هستند که مقررات را ایجاد و از اجرای آن اطمینان حاصل می‌کنند. این شرکت تحت رهبری ماسک API رایگان را کنار گذاشت و در نتیجه محققان و خیریه‌ها کمتر به داده‌های این شرکت دسترسی دارند. شاید یکی از دلایل تفاوت بین دو گزارش همین مساله باشد.

اسکیداس می‌گوید: «شاید آنها باید علیه مقدار مشخصی محتوا اقدام می‌گیرند. اما اگر ظرفیت تغییر کرده باشد، با توجه به شدت تاثیر می‌توان ارقام را قابل درک دانست زیرا ظرفیت بازبینی دستی کمتر شده است.» با این حال اگرچه این گزارش نشان می‌دهد که بیشتر حذف‌ها الگوریتی است اما به گفته با توجه به کاهش کارکنان، «سیستم‌های خودکار ممکن است همانند گذشته بازبینی نشوند» و از نظر اسکیداس این موضوع به ویژه برای مدافعان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران، زنان، جمعیت‌های محافظت شده نژادی، قومی، مذهبی و اقلیتی اهمیت دارد. در این موارد است که معمولا به توجه ویژه از سوی تیم‌ها نیاز است و تیم‌ها باید امنیت فضای پلتفرم را تضمین کنند.

بخشی از فلسفه ماسک برای این شرکت «آزادی بیان مطلقه» بود و به همین دلیل بسیاری از حساب‌هایی که به دلیل شایعه‌پراکنی و نفرت‌پراکنی مسدود شده بودند، مجدد تحت رهبری او فعال شدند. ماسک در تابستان امسال از حذف حساب به درخواست دولت برزیل امتناع کرد و همین مساله باعث تنش با دادگاه عالی این کشور شد. دولت برزیل مدعی است که این حساب‌ها به شایعه‌پراکنی درمورد انتخابات کشور مشغول بودند. یکی از نکات جالب اینکه ترکیه بیشترین درخواست حذف حساب را به ایکس ارائه کرده است. تقریبا ۱۰ درخواست در نیمه اول سال ۲۰۲۴ از سمت دولت ترکیه به ایکس ارائه شده و این پلتفرم ۶۰ درصد از آنها را اجرایی کرده است.

ابتدای ماه جاری، دو ماه مانده به انتخابات آمریکا، ایکس از درخواست همکاری برای چند نیروی جدید ایمنی و امنیت خبر داد اما تیم این شرکت حتی با اضافه شدن افراد جدید هم کوچکتر از توییتر سابق خواهد بود.

میشل ابود، سخنگوی شرکت می‌گوید: «شفاف‌سازی هسته کار ما در ایکس است. به عنوان یک شرکت کاملا جدید،‌ما برای بازنگری بهترین راه اشتراک‌گذاری داده‌های مربوط به اجرای سیاست‌ها وقت گذاشتیم تا امنیت جامعه حفظ شود. حالا پس از آنکه پیشرفت چشمگیری را رقم زدیم، از ارائه ماحصل کار هرروزمان هیجان‌زده‌ایم.»

ابود در پاسخ به اینکه آیا گزارش‌های شفاف‌سازی پاسخی به قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا هستند گفت: «این بخش از تمایل ما برای شفافیت حداکثری است.»

https://pvst.ir/j1e

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو