آینده سئو: بررسی آینده تحولات کلیدی سئو برای سال ۲۰۲۴
آینده سئو اهمیت زیادی برای فعالان در این زمینه کاری دارد. بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO)…
۱۶ آذر ۱۴۰۳
۱۱ شهریور ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
پس از دوران همهگیری و حساسیت کاربران به لمس اشیا، کلیدهای پلاستیکی هتلهای پیشرفته سالهای سختی را سپری میکنند و همچنین نگرانیهای امنیت سایبری در مورد سهولت هک و سو استفاده از این ابزارها بالا گرفته است. از این رو گوگل و اپل با پیشنهاداتی به سراغ هتلهای بزرگ آمریکا رفتهاند تا کاربران بتوانند کلید اتاقهای خود را در کیف پول ذخییره کنند و تنها با قرار دادن گوشی در کنار در، قفل در باز شود.
به گزارش پیوست، براساس این سازوکار نه تنها اتکا به کلیدهای پلاستیکی کمتر میشود بلکه وضعیت امنیت سایبری نیز به نسبت گذشته بهبود مییابد و حالا سیستمهای پیشرفته گوگل و اپل محافظ آن هستند. گزارشی از CNBC به شکلگیری اولین نشانههای یک روند بزرگ در حوزه هتلداری اشاره میکند که هم با نگرانیهای امنیت سایبری همراه است و از سوی دیگری مزیتهایی در همین حوزه دارد. با اینکه استقبال کاربران تا به اینجای کار از کلید های دیجیتال محدود بوده است، اما آن دسته از مهمانهایی که از کلید دیجیتالی استفاده کردهاند، احساس امنیت بیشتری را گزارش میکنند.
چند هتل بزرگ آمریکایی در حال حاضر اپلیکیشنهایی را ارائه دادهاند که کاربران از طریق آن میتوانند در گوشی هوشمند خود به کلید هتل دسترسی پیدا کنند و یا کلیدها را در اپلیکیشن کیف پول گوگل یا اپل ذخیر کنند. تجربه کیلس یا بدون کلید در هتلها اما مزیتها و معایب خاص خود را دارد و در برخی از موارد حتی به دلیل عدم همخوانی گوشی هوشمند امکان استفاده از این فناوری وجود ندارد.
کیمبرلی الدر، رئیس فروش هتل هارپت، که از این رویکرد استفاده میکند میگوید: «مزیت ورود دیجیتال این است که گوشی شما کلید شما است» اما به گفته او همچنان بسیاری از مهمانها کلیدهای پلاستیکی را ترجیح میدهند. با این حال از نگاه مسئولان فروش، کلیدهای دیجیتالی موج بعدی در فناوریهای هتل محسوب میشوند. اما یک سری نگرانیهای منطقی، حداقل در ابتدای کار وجود دارد.
لی کلارک، مدیر امنیت سایبری محصولات در مرکز تجزیهتحلیل و اشتراکگذاری اطلاعات خردهفروشی و مهمانداری (RH-ISAC)، میگوید: «سیستمهای بدون کلید میتوانند وکتورهای تهدید جدیدی را به مدیرت در عملیاتهای امنیتی هتل اضافه کنند.»
با اینکه کلارک میگوید این تهدیدها را میتوان با سیاستها و پیکربندیهای امنیتی از جمله تایید هویت چند مرحلهای مدیریت کرد، اما مهمانها ممکن است زمان کافی برای این کار نداشته باشند.
کلارک میگوید بعید است که تمام هتلها کلید دیجیتالی را به این زودیها جایگزین کارتهای خود کنند زیرا برخی از مهمانها کارت را ترجیح میدهند و ممکن است دستگاهی همخوان با سیستم قفل دیجیتال نداشته باشند.
به گفته او: «گذار به سیستمهای دیجیتال و کیلس هزینه قابل توجهی را در بخش تجهیزات، نصب، نگهداری و امنیت میطلبد.»
جدای از هزینهها و دشواریهای امنیتی، عادتهای انسانی نیز یک مساله مهم هستند. برای مثال دادههای تحقیقاتی شرکت جیدی پاور نشان میدهد که تنها ۱۴ درصد از تمام مهمانهای هتلهای مختلف در طول اقامت خود از کلیدهای دیجیتال استفاده کردهاند. حتی مهمانهایی که اپیلکیشن خاص را دانلود کردهاند نیز از کلیدهای پلاستیکی استفاده میکنند.
طبق دادههای جی دی پاور، از بین مهمانهایی که اپلیکیشن شرکت/برند هتل را دارند، ۳۰ درصد از یک کلید دیجیتالی استفاده میکنند و ۷۰ درصد همچنان در بیشتر زمان خود از کلید پلاستیکی استفاده میکنند.
از سوی دیگر بسیاری از هتلها نیز هنوز کلیدهای مجهز به ورود دیجیتال ندارند.
اما دادههای جی دی پاور نشان میدهد که با وجود سرعت استقبال کاربران، مشتران کیلس احساس ایمنی بیشتری نسبت به کارتهای پلاستیکی دارند.
آنره استاکس، رهبر فعالیتهای مهماندار در شرکت جی دی پاور، میگوید: «مهمانهایی که از کلید دیجیتال استفاده میکنند امتیاز بسیار مثبت تری به نسبت دیگران در مورد امنیت هتل ارائه میدهند.»
همچنین یکی از مزیتهای استفاده از کلید دیجیتالی، امکان رفع مشکلات امنیتی به صورت از راه دور و لحظهای است. در صورت تشخیص یک نقطه ضعف در کلیدهای پلاستیکی، راهی برای برطرف کردن آن از راه دور وجود ندارد اما کلیدهای دیجیتالی را میتوان از راه دور و خیلی فوری از طریق اینترنت پچ کرد و مشکل آن را برطرف نمود.
باید دید آیا ترند کلیدهای دیجیتالی آغاز شده در برخی از هتلهای آمریکایی میتواند به یک روند پایدار جهانی تبدیل شود و آیا کیف پولهای گوگل و اپل در این مرحله امنیت کافی را برای ذخیرهسازی کلیدهای دیجیتالی تامین میکنند تا شاید در آینده حتی کلید خانهها نیز در صورت وجود امنیت کافی به این جریان ملحق شوند.
با این حال یکی از مهمترین نگرانیها همانطور که پیشتر اشاره کردیم، امنیت سایبری و نفوذ هکرها است که باعث شده بسیاری از کاربران از چنین روشی استقبال نکنند. علاوه بر این عادتهای انسانی نیز در بسیاری از موارد جلودار حرکت به سمت یک فناوری جدید میشود اما برخی از کاربران نیز با عادتهایی که در استقبال از فناوریهای جدید دارند، از هر موج تازه فناوری با آغوش باز استقبال میکنند.