تولید به روش ODM مصداق تولید ملی است
وزارت صمت برون سپاری تولید گوشی تلفن همراه براساس طراحی اصلی یا ODM را به…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۷ شهریور ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۸ شهریور ۱۴۰۳
ستاد تسهیل و رفع موانع تولید از رئیس مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت فضای مجازی خواست در راستای حمایت از تولید و اجرای قانون از هرگونه اقدام مغایر با دادنامههای صادره و اقدامات محدودساز یا سلبی در خصوص فعالیت واحد تولیدی آتیلا همراه آیهان جلوگیری شود.
به گزارش پیوست، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، محمد باقر آقاعلیخانی طی نامهای با موضوع قانونی بودن فعالیت شرکت آتیلا همراه آیهان با برند نوکیا به استناد دادنامههای صادره در محاکم قضایی، به رئیس مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت فضای مجازی، کوروش جدی ثانی، خواستار جلوگیری از اقدامات سلبی و محدودساز برای فعالیت شرکت آتیلا همراه آیهان شد.
در اصل دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با توجه به حکم نهایی دادگاه اعلام کرده است نوکیای تولیدی ساخته شرکت آتیلا همراه آیهان تقلبی نیست.
در این نامه قیده شده است: «با توجه به اینکه بالاترین مرجع رسیدگی به دعاوی و ادعاهای اشخاص به موضوع ورود نموده و تصمیم نهایی صادر و مختومه گردیده، به استحضار میرساند هر گونه ورود مجدد به موضوع برخلاف دادنامههای صادره و اقدام در محدودسازی و یا ایجاد مانع در مسیر تولید شرکت مذکور و رجیستری گوشیهای تولیدی خلاف قانون بوده و فاقد وجاهت و دارای عواقب بعدی برای وزارتخانه است.»
در ادامه نامه آمده است: «خواهشمند است دستور فرمایید در راستای حمایت از تولید و اجرای قانون از هرگونه اقدام مغایر با دادنامههای صادره و اقدامات محدودساز یا سلبی در خصوص فعالیت واحد تولیدی آتیلا همراه آیهان جلوگیری به عمل آید.»
پیشتر، رئیس سازمان توسعه تجارت در نامهای به مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت فضای مجازی دستور داد مجوز شرکتی که گوشی موبایل با نشان تجاری «نوکیا» تولید میکند، باطل شود؛ اما در همان روز بعد از دو ساعت، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، فعالیت شرکت آتیلا همراه آیهان در تولید گوشی با برند نوکیا را قانونی خواند و در نامهای به رئیس مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت فضای مجازی، به جلوگیری از هر گونه اقدام علیه این شرکت اشاره کرد و خواستار جلوگیری از غیرقانونی خواندن شرکت آتیلا همراه آیهان از سوی سامانه جامع تجارت شد.
در دومین نامه گفته شده بود: «با توجه به آرای صادره در محاکم قضائی به ادعاها و شکایات وکیل شرکت نوکیا کورپوریشن (که اعلام وکالت وی در قرار دادسرا تایید نشده است)، رسیدگیهای لازم صورت پذیرفت و رابطه قراردادی شرکت آتیلا همراه آیهان و اجازه استفاده از علامت نوکیا تا این تاریخ به اثبات رسیده است. لذا هرگونه ورود مغایر به دادنامهها و قرار صادره خارج از چارچوب قانونی و سلب و محرمیت واحد تولیدی از حقوق مکتسبهاش غیرقانونی بوده و لازمالاجرا نیست.»
موضوع تولید موبایل نوکیا در کشور از آنجا شروع شد که اواخر سال گذشته نامهای از سوی سفیر فنلاند به وزیر صمت و وزیر امور خارجه ارسال شد که به تولید گوشیهای دکمهای با استفاده از نام نوکیا و بدون اجازه از این شرکت واکنش نشان داده بود. در این نامه سفیر فنلاند خطاب به وزیر صمت گفت، یک شرکت اقدام به ساخت، تولید، عرضه و فروش گوشیهای تلفن همراه با علامت تجاری نوکیا کرده است که برای مصرفکننده عادی تشخیص آن از محصولات واقعی نوکیا غیرممکن است. در این نامه آمده، این در حالی است که شرکت فنلاندی نوکیا و نماینده رسمی آن در ایران به عنوان شاکی، هرگونه اعطای اختیار تولید و فروش محصولات نوکیا به شرکتهای چینی و ایرانی را رد کردهاند.
در نهایت ۲۰ تیرماه طبق رأی دادگاه، گفته شد شرکت آیهان همراه آریا از شرکت نوکیا در کشور چین مجوز داشته است و منع قانونی برای تولید موبایل نوکیا از سمت این شرکت در ایران وجود ندارد، حتی تجدیدنظرخواهی وکیل هم تغییری در رأی دادگاه ایجاد نکرد. نامه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت فضای مجازی نیز به عنوان آخرین نامه در راستای رأی دادگاه و قانونی بودن فعالیت شرکت آتیلا همراه آیهان منتشر شده است.