skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شرکت آتیلا همراه آیهان مجاز به استفاده از نام برند نوکیا در تولید داخل نیست

۲۹ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۳۱ مرداد ۱۴۰۳

رئیس سازمان توسعه تجارت در نامه‌ای به مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت فضای مجازی دستور داد مجوز شرکتی که گوشی موبایل با نشان تجاری «نوکیا» تولید می‌کند، باطل شود.

به گزارش پیوست، طبق نامه رئیس سازمان توسعه تجارت و معاون وزیر صمت، فعالیت شرکت «آتیلا همراه آیهان» با برند تجاری «نوکیا» موضوعی است که باید جلوی تولید آن گرفته شود. در متن آمده است: «با توجه به استعلام دریافتی از معاون محترم رئیس قوه قضاییه و رئیس محترم سازمان ثبت اسناد و املاک کشور دستیار محترم وزیر و مدیر کل غرب اروپا وزارت امور خارجه در مورد عدم مجوز بهره‌برداری از سوی شرکت نوکیا برای شرکت آتیلا همراه آیهان لطفا دستور فرمایید با عنایت به اینکه نشان تجاری تجارت مستند به مکاتبات فوق طبق قانون ثبت اختراعات طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب ۱۳۸۶ مورد حمایت قانون در ایران است، اقدامات لازم جهت جلوگیری از ادامه استفاده شرکت مذکور با شناسه ملی ۱۴۰۰۹۳۱۳۰۲۸ از علامت نوکیا در فرایندهای مربوطه سامانه جامع تجارت به عمل آید.»

اسفند ۱۴۰۲، معاون وزیر صمت درباره تولید موبایل در ایران به‌نام نوکیا گفته بود که تولید موبایل به نام نوکیا در ایران، به منزله دور زدن تحریم است و تقلب نیست. این الزام وجود ندارد که واحد‌ها رسما ضمانت‌نامه شرکت خارجی را ارائه کنند. این شرکت‌ها عموما در حال مونتاژ کالا هستند. حتی اگر کشور مقصد نامه‌ای هم ارسال کرده باشد با توجه به اینکه این کشور‌ها ایران را تحریم کرده‌اند، نظر آن‌ها اهمیتی ندارد.

در آن زمان محمدمهدی برادران، معاون وزیر صمت گفته بود که این موضوع در حال بررسی است تا مشخص شود، شاکی یا عدم رعایت استاندارد مطرح شده برای چیست. اگر این مشکلات وجود نداشته باشد و مردم راضی باشند و وزارت ارتباطات هم استاندارد‌های تولید محصول را رعایت کند، مشکلی وجود ندارد. البته در رابطه با این شرکت یک پرونده مفتوح قضائی هم وجود دارد که منتظر صدور رای هستیم.

با وجود اینکه معاون وزیر صمت استانداردهای لازم برای فروش گوشی تقلبی نوکیا را تائید کرد اما در همان زمان نیز گفته شد نوکیای تقلبی در ایران  فاقد استانداردها و تکنولوژی این شرکت و همچنین خدمات پس از فروش و حمایت‌‌‌های نوکیا است.

پیچیدگی این موضوع زمانی بیشتر شد که سازمان توسعه تجارت در پاسخ به استعلام وزارت صمت حاضر به تایید شرکت تولیدکننده نوکیای تقلبی نشده و تنها اسناد نماینده رسمی نوکیا در ایران را معتبر دانست.

آتیلا همراه آیهان یکی از زیرمجموعه‌های هلدینگ تهران پخش است که کار خود را با فروش مویرگی تلفن همراه آغاز کردند. این خانواده دارای شبکه توزیع تلفن همراه در سراسر کشور هستند و از فروشندگان مطرح در پاساژهای فروش موبایل مانند علاالدین شناخته می‌شوند.

محسن احمری بخشایش مدیر کارخانه آتیلا همراه آیهان در زمان افتتاح کارخانه آتیلا همراه آیهان در کنار استاندار استان مرکزی گفت: «با افتتاح خط تولید شرکت آتیلا همراه آیهان در شهرک صنعتی مامونیه شهرستان زرندیه ۱۵ درصد نیاز کشور به گوشی تلفن همراه در این کارخانه تولید و روانه بازار مصرف خواهد شد.» 

البته در آن زمان صحبتی از تولید گوشی تقلبی نوکیا بدون اطلاع و اجازه سازنده اصلی مطرح نبود و زمانی که این کارخانه به طور نمادین با دستور رئیس جمهور وقت افتتاح شد قرار بر مونتاژ تلفن همراه بود.

ابتدای سال ۱۴۰۲ بود که نامه‌ای از سوی سفیر فنلاند به وزیر صمت و وزیر امور خارجه منتشر شده که نسبت به تولید گوشی‌های دکمه‌ای با استفاده از نام نوکیا و بدون اجازه از این شرکت واکنش نشان داده بود. این خبر در روزهای گذشته مجددا مورد توجه قرار گرفت.

در این نامه‌ سفیر فنلاند خطاب به وزیر صمت گفت که یک شرکت اقدام به ساخت، تولید، عرضه و فروش گوشی‌های تلفن همراه با علامت تجاری نوکیا کرده است که برای مصرف‌کننده عادی تشخیص آن از محصولات واقعی نوکیا غیرممکن است.

قبل‌تر عباس علی آبادی، وزیر صمت اعلام کرد که در صورت اثبات تقلبی بودن محصولات نوکیا، وزارت صمت اقدامات لازم برای جلوگیری از فروش و واردات این کالا را انجام خواهد داد و پرونده به دستگاه‌های مرتبط ارجاع خواهد شد.

اردیبهشت امسال بود که بعد از ماجرای فروش نوکیای تقلبی، برند سامسونگ مدل A12 نیز با نام تولید داخلی و دوباره توسط شرکت آتیلا همراه آیهان در بازار دیده شد. براساس تصاویری که در آن زمان به دست پیوست رسید، گوشی سامسونگ مدل A12 در شبکه همتا رجیستر شده است و در این صفحه به‌طور مشخص نوشته شده این گوشی در ایران مونتاژ شده است. این در حالی است که سامسونگ در ایران نه‌تنها کارخانه ندارد بلکه مستندی درباره اعطای نمایندگی تولید به یک شرکت ایرانی نیز در دست نیست.

https://pvst.ir/ipv

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو