ترامپ در اولین تماس با شی جینپینگ درمورد تیکتاک صحبت کرد
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا، اولین تماس خود را…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۵ شهریور ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
دستگیری مدیرعامل یکی از بزرگترین پیامرسانها و پلتفرمهای اجتماعی جهان واکنشهای مختلفی را در شبکههای اجتماعی به دنبال داشته و برخی از چهرههای مطرح از جمله ایلان ماسک به این خبر واکنش نشان دادهاند. همچنین به دلیل وابستگی چند رمزارز مطرح به پلتفرم تلگرام، بازار کریپتو نیز یک واکنش ۲.۷ میلیارد دلاری به خبر دستگیری پاول دوروف نشان داده است.
به گزارش پیوست، پس از انتشار خبر دستگیری بنیانگذار روسی تلگرام، ایلان ماسک با هشتگ #FreePavel در شبکه اجتماعی ایکس به این خبر واکنش نشان داد و از وضعیت آزادی بیان در اتحادیه اروپا انتقاد کرد.
در پی حمایت ماسک و دیگر چهرهها از جمله اندرو تیت، اینفلوئنسر بحثبرانگیز شبکههای اجتماعی، این هشتگ در شبکه اجتماعی ایکس توجه بسیاری جلب کرد.
دوروف که پس از ورود به پاریس از سوی پلیس فرانسه دستگیر شد با اتهاماتی همچون عدم نظارت کافی و فراهم کردن بستری برای فعالیتهای غیرقانونی از جمله نفرگیری سازمانهای تروریستی و حتی قاچاق مواد مخدر و اسلحه روبرو است و انتظار میرود که سیستم قضایی فرانسه برای دسترسی به اطلاعات گروهها و کانالهای خاطی اقدام کند.
با این حال واکنشهای منفی ادامه دارد. ادوار اسنودن، افشاگر معروف سازمان اطلاعات آمریکا، در توییتی در اعتراض به دستگیری دوروف گفت: «بازداشت دوروف حملهای به حقوق ساده بشری از جمله حق آزادی بیان و مشارکت است. من متعجب و عمیقا غمگینم که مکرون به این سطح تقلیل یافته تا از گروگانگیری برای دسترسی به محتوای ارتباطات خصوصی استفاده کند. این نه تنها فرانسه، بلکه جهان را تنزل میدهد.»
لکس فریدمن، پادکستر محبوب فناوری، نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دستگیری دوروف حمله آزاردهندهای به آزاد بیان و تهدیدی نه تنها برای تلگرام، بلکه برای تمام پلتفرمهای آنلاین است. دولتها نباید به سانسور بپردازند. این یک نمونه وقیحانه و بسیار آزاردهنده از دستدرازی قدرت است.»
لئونید ولکوف، مشاور سابق الکسی ناوالی، رهبر مخالفان روسیه که سال گذشته در زندان از دنیا رفت طبق ، در تلگرام نوشت با اینکه این پلتفرم به ابزار مفیدی برای مجرمان تبدیل شده است اما دوروف باید آزاد شود. او گفت: «دوروف شریک جرایمی که کاربران تلگرام مرتکب شدهاند نیست.»
دستگیری بنیانگذار تلگرام حتی واکنشهایی را از سمت دولت روسیه به دنبال داشته است ولادیسلاو سورکوف، معاون سخگوی دومای دولتی روسیه، از سرگئی لوروف، وزیر امور خارجه روسیه، خواسته تا از آزادی دوروف اطمینان حاصل کند. او در کانال تلگرامی خود گفت: «بازداشت [دوروف] ممکن است انگیزههای سیاسی را در خود داشته و ابزاری برای دسترسی به دادههای شخصی کاربران تلگرام باشد.»
دوروف که متولد روسیه است، در پی فشار کرملین به پلتفرمهای اجتماعی و از دست دادن Vkontakte، رقیب فیسبوک در روسیه، در سال ۲۰۱۴ از این کشور خارج شد. او در سال ۲۰۱۳ تلگرام را به عنوان یک ابزار ارتباطی امن و رمزنگاری شده راهاندازی کرد و طبق گفتههای دوروف در یکی از مصاحبههایش، پس از خروج از روسیه گزینههایی مثل برلین و سن فرانسیسکو را به عنوان مقصد جدید پلتفرم خود در نظر داشت اما در نهایت این پلتفرم دفتر مرکزی خود را به امارت و دبی منتقل کرد. دوروف میگوید دبی به عنوان یک میزبان بیطرف خود را اثبات کرده است.
درست پس از انتشار خبر دستگیری دوروف در فرانسه، رمزارز تون کوین، ارز بومی بلاکچین TON، روند نزولی شدید را در پیش گرفت. تنها طی چند ساعت بیش از ۱۳ درصد از ارزش بازار این رمزارز کاسته شد.
بلاکچین تون یک پروژه مرتبط با تلگرام است که به لطف دسترسی به بیش از ۹۰۰ میلیون کاربر فعال این پلتفرم و فراهم کردن بستری برای پرداختهای دروناپلیکیشینی و بازیها، ارزش بازاری چند میلیارد دلاری پیدا کرده است. به همین دلیل خبر دستگیری دوروف باعث ریزش شدید تونکوین شد به طوری که به گفته بلومبرگ این رمزارز بیش از ۲.۷ میلیارد دلار از ارزش خود را از دست داد.
دیگر رمزارزهای مرتبط از جمله ناتکوین نیز ریزشهای مشابهی را تجربه کردند.
پلتفرم تلگرام نیز پس از دستگیری مدیرعامل خود در واکنشی به این خبر اعلام کرد پیرو قوانین اتحادیه اروپا است. این بیانیه که متن آن در شبکه اجتماعی ایکس و تلگرام منتشر شد، بر پیروی تلگرام از قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا تاکید دارد و میگوید دوروف «چیزی برای مخفی کردن ندارد.»
بیانیه تلگرام میگوید: «مضحک است که ادعا کنید یک پلفترم یا مالک آن مسئول سو استفاده از آن پلتفرم است. ما در انتظار پیشنهادی برای رفع مشکل هستیم.»