اوپنایآی برای عرضه مدل استدلالمحور o3 mini آماده میشود
اوپنایآی، شرکت سازنده ChatGPT، نسخهای از مدل استدلال محور o3 mini را نهایی کرده است…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۳۰ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
جمعی از نویسندگان با شکایت از استارتآپ هوش مصنوعی آنتروپیک این شرکت را به «سرقت گسترده» آثار برای آموزش چتبات محبوب Claude متهم کردهاند.مولفان میگویند از آثار دارای حق کپیرایت در آموزش مدل زبانی و توسعه چتبات این شرکت استفاده شده است.
به گزارش پیوست به نقل از فورچن، با اینکه حدود یک سالی است شکایتهای مشابه را علیه اوپنایآی، استارتآپ هوش مصنوعی تحت حمایت مایکروسافت، شاهد هستیم اما این اولین بار است که نویسندگان کتاب شرکت آنتروپیک و چتبات Claude را هدف میگیرند.
آنتروپیک، شرکتی کوچکتر از اوپنایآی که توسط کارکنان سابق همین شرکت راهآندازی شده است، خود را به عنوان یک استارتآپ مسئولیتپذیر و متمرکز بر ایمنی در حوزه مدلهای هوش مصنوعی مولد معرفی میکند. چتبات ساخت این شرکت میتواند ایمیل و مستندات را خلاصهسازی کرده و با زبان طبیعی به سوالات کاربران پاسخ بدهد.
با این حال شکایت تازهای که روز دوشنبه در یک دادگاه فدرال در سن فرانسیسکو مطرح شده مدعی است اقدامات آنتروپیک «اهداف عالی آن را به سخره گرفته است» و از منابع کتابهای سرقتی برای ساخت محصولات هوش مصنوعی استفاده شده است.
طبق گفته شاکیان در این شکایت: «اغراق نیست اگر بگوییم مدل آنتروپیک به دنبال کسب سود با بهرهبردای از بیان و مهارت فردی است که این آثار را تهیه کرده است.»
این شکایت توسط سه نویسنده (Andrea Bartz، Charles Graeber، Kirk Wallace Johnson) مطرح شده که به دنبال نمایندگی یک ادعای مشابه از سوی مولفان داستانی و غیرداستانی هستند.
با اینکه این اولین شکایت مطرح شده علیه آنتروپیک از سوی نویسندگان است اما این شرکت در پروندههای دیگری مقابل ناشران موسیقی قرار گرفته است که مدعیاند چتبات Claude متن موسیقیهای دارای حق کپیرایت را تکرار میکند.
شکایت جدید ناشران کتاب علیه آنتروپیک به سیلی زا شکایتهای مشابه علیه توسعهدهندگان مدلهای بزرگ زبانی در سن فرانسیسکو و نیویورک ملحق میشود.
اوپنایآی و شریک تجاریاش مایکروسافت همین حالا با پروندههایی مبنی بر نقض حق کپیرایت جان گریشام، جودی پیکولت و جور آر آر مارتین، نویسنده «بازی تاج و تخت» دست و پنجه نرم میکنند و ناشران بزرگی مثل نیویورک تایمز، شیکاگو تریبیون و مادر جونز نیز از این دو شکایت کردهاند.
وجه اشتراک تمامی پروندهها در این است که شرکتهای فناوری کوهی از نوشتههای انسانی را برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی خود به کار گرفتهاند و این ابزارها حالا به تولید متون انسانگونه مشغول هستند. این در حالی است اجازهای از نویسندگان و ناشران دریافت نشده و یا پولی در ازای استفاده از این آثار به آنها پرداخت نشده است. علاوه بر نویسندگان، هنرمندان و تصویرگران، شرکتهای موسیقی و دیگر تولیدکنندگان محتوا نیز مدعیاند ابزارهای هوش مصنوعی با سو استفاده از آثار آنها به درآمدزایی مشغول هستند.
آنتروپیک و دیگر شرکتها مدعیاند که بحث آموزش مدلهای هوش مصنوعی براساس اصول «استفاده منصفانه» از قوانین آمریکا مجاز شناخته میشود. براساس این اصل، استفاده محدود از مضامین دارای حق نشر برای آموزش، تحقیقات یا تغییر این آثار به چیزی متفاوت مجاز شناخته میشود.
با این حال شکایت جدید علیه آنتروپیک مدعی است که این شرکت حجم زیادی از نسخههای سرقتی کتاب را برای آموزش مدلهای خود استفاده کرد هاست. این پرونده همچنین این ادعا را که هوش مصنوعی همانند یک انسان مشغول یادگیری است را به چالش میکشد.
شکایت ناشران تصریح میکند «انسانهایی که با خرید نسخههای قانونی از کتابها یاد میگیریند یا آنها را از کتابخانهای که آنها را خریداری کرده قرض میگیرند، حداقل نوعی مزد را در اختیار مولفان و تولیدکنندگان محتوا قرار میدهند.»