آمریکا پاسخ چین به اوپنایآی را در لیست سیاه قرار داد
واشنگتن شرکت Zhipu چین، مهمترین استارتآپ این کشور در حوزه توسعه مدلهای بزرگ زبانی، را…
۲۸ دی ۱۴۰۳
دیدهبان هوش مصنوعی پارت، در دومین شماره از فصلنامه خودبه موضوع «مدلهای بنیادی» و کاربردهای آن در زیستبوم هوش مصنوعی ایران و جهان بپردازد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت، دیدهبان هوش مصنوعی پارت با اعلان یک فراخوان، از تمامی تیمهای دانشجویی، هستههای فناور، استارتاپها و شرکتهای فعال در عرصه توسعه مدلهای بنیادی دعوت به عمل میآورد تا با تکمیل فرم خوداظهاری از طریق این پرسشنامه، فرصت معرفی در شماره آتی دوفصلنامه دیدهبان و همچنین صفحات مجازی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت را به دست آورند. مدلهای بنیادی مدنظر شامل موارد زیر است:
علاقهمندان تا ۳۱ مردادماه ۱۴۰۳ فرصت دارند درخواست خود را ثبت کنند. پس از این موعد، هیئت داوری دیدهبان، تمامی تیمها و دستاوردهای آنها در توسعه مدلهای بنیادی را مورد ارزیابی قرار میدهد و ۴ مدل برتر به جمع حاضران در دوفصلنامه دوم دیدهبان میپیوندند.
نخستین شماره از دوفصلنامه دیدهبان تحت عنوان «هوش حکمرانی: کاربردهای هوش مصنوعی در اداره جامعه» در بهار ۱۴۰۳ منتشر و با استقبال فعالان حوزه هوش مصنوعی مواجه شد. از همین رو، تیم دیدهبان کار نگارش شماره دوم این دوفصلنامه را آغاز کرده و برای انتخاب موضوع به سراغ یکی از راهبردیترین فناوریهای مرتبط با هوش مصنوعی یا همان «مدلهای بنیادی» (Foundation model) رفته است.
مدلهای بنیادی قلب تپنده بسیاری از سرویسهای هوشمند امروزی از جمله چتباتهای هوشمند، دستیارهای صوتی و ابزارهای تبدیل متن به تصویر هستند. بسیاری از کشورها، بودجه هنگفتی را به سرمایهگذاری بر روی مدلهای بنیادی بومی اختصاص دادهاند و سعی دارند جایگاه خود را در این زمینه ارتقا دهند. با مطالعه این کنشها، لزوم حمایت از توسعهدهندگان مدلهای بنیادی بومی اهمیت پیدا میکند.
دوفصلنامه جدید دیدهبان، در نظر دارد به ارزش مدلهای بنیادی و سرمایهگذاری روی آنها بپردازد. همچنین قصد دارد از جایگاه خود نزد سرمایهگذاران، قانونگذاران و تصمیمگیران کلان بهمنظور حمایت از تیمهای که در حال توسعه مدلهای بنیادی هستند، استفاده کند.
یکی از تأثیرگذارترین گامها برای حمایت از توسعهدهندگان داخلی، معرفی و کمک به شناخت دستاوردهای آنها است. بسیاری از سرمایهگذاران آیندهنگر تمایل دارند با اختصاص سرمایه به حوزه هوش مصنوعی، سودآوری خود را به توسعه زیستبوم این فناوری گره بزنند؛ اما به جهت ناآشنایی با فعالان و محصولات هوش مصنوعی داخلی، فرصت این همافزایی شکل نمیگیرد. معرفی این تیمهای پیشرو و فناور، نهتنها به آشنایی بیشتر جامعه با اهمیت فعالیت آنها کمک میکند؛ بلکه با ایجاد فرصت سرمایهگذاری، رونقبخش رشد و گسترش فناوری هوش مصنوعی در کشور خواهد بود.