skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تبادل زندانی روسیه و آمریکا: آزادی هکرهای روسی و بازگشت خبرنگار وال‌استریت ژورنال

۱۳ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

آمریکا و روسیه در یک اقدام کم سابقه چندین زندانی را با یکدیگر تبادل کردند. براساس این معالمه روز پنجشنبه در اولین روز ماه آگوست، کشورهای غربی از جمله آمریکا هشت زندانی روسی از جمله هکرهای سرشناس محبوس در آمریکا را با ۱۶ زندانی در روسیه، از جمله ایوان گرشوویچ، خبرنگار وال‌استریت ژورنال، تبادل کردند. شبکه خبری NBC می‌گوید این اولین باری است که آمریکا هکرهای بین‌المللی را با زندانی‌های خارجی تبادل می‌کند.

به گزارش پیوست، تبادل زندانی میان کشور‌های غربی و روسیه که به گفته آمریکا فرایند مذاکرات آن چندین سال زمان برده است با آزادی دو مجرم سرشناس سایبری روسیه از سوی آمریکا همراه شد.

دو هکر روسی به نام‌های ولادیسلاو کلیوشین و رومن سلزنف که هردو بیش از چهل سال سن دارند توسط دولت آمریکا آزاد شدند. کلیوشین که در سال ۲۰۲۱ دستگیر شده است یکی از پنج متهم روسی در پرونده هک شرکت‌های آمریکایی است. هکرهای روسی سعی داشتند به اطلاعات گزارش‌های درآمدی دست پیدا کرده و در بازار سهامی کسب سود کنند. سلزنف،دیگر هکر آزاد شده توسط آمریکا نیز یکی از بزرگترین مجرمان کارتی در آمریکا است (کسانی که به هک، معامله یا استفاده از کارت‌های اعتباری می‌پردازند)، که در سال ۲۰۱۴ دستگیر شد.

با توجه به روند دشوار دستگیری و محاکمه مجرمان بین‌المللی، آزادی این دو هکر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. قوانین قدیمی در رابطه با هک باعث شده تا اثبات جرایم سایبری در دادگاه‌ها دشوار باشد و  در نتیجه تنش‌های ژئوپلیتیک و تفاوت مقررات در کشور‌های مختلف، دستگیری هکرهای بین‌المللی و استرداد آنها بسیار دشوار باشد.

از این رو دستگیری این هکرها فرایند بسیار پیچیده‌ای را می‌طلبد و نیازمند همکاری نزدیک بین‌المللی و فرایند سنگین قضایی در کشور‌های مختلف دنیا است و همین مساله باعث شده تا ایالات متحده تا به امروز هیچ مجرم سایبری بین‌المللی را در تبادل زندانیان آزد نکند.

روسیه میزبان یکی از بزرگترین اکوسیستم‌های جرایم سایبری در جهان است و براساس قانون اساسی این کشور، استرداد شهروندان این کشور به دیگر کشور‌ها ممنوع است و همین مساله کار را برای نیروهای امنیتی در غرب دشوارتر می‌کند.

ایالات متحده چندین مرتبه هکرهای روسی را تحریم و محکوم کرده است اما امکان دستگیری آنها تنها در شرایطی فراهم می‌شود که هکرها به کشوری متحد آمریکا سفر کنند.

دستگیری هردو هکر آزاد شده نیز در چنین شرایطی رخ داد. هردو هکر هنگام گذراندن تعطیلات در کشور‌های متحد آمریکا دستگیر شدند. کلیوشین در سیون سوئیس دستگیر شد و سلزنف نیز در مالدیو.

فیلیپ رینر، مدیرعامل موسسه امنیت و فناوری، اتاق فکری که به موضوعات ژئوپلیتیک فناوری می‌پردازد، می‌گوید اقتصاد روسیه از ورودی پولی جرایم سایبری نفع می‌برد و همچنین کرملین مدعی است که به صورت مستقیم اقدام به هک آمریکایی‌ها نکرده است.

هکرهای بین‌المللی که به ویژه به چین و روسیه نسبت داده می‌شوند نقش مهمی در اختلالات سایبری ایالات متحده دارند و در برخی موارد حتی بیمارستان‌های آمریکایی نیز هدف هک و اخاذی قرار گرفته‌اند.

هردو هکر آزاد شده در تبادل روز پنجشنبه روابط ویژه‌ای با دولت و مقامات روسیه دارند. کلیوشین یکی از اولیگارش‌های ثروتمند روسی است که مدتی را در دفتر ولادیمیر پوتین کار کرده است و سلزنف نیز پسر یکی از قانون‌گذاران روسیه است.

https://pvst.ir/il0

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو