skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس کمیسیون موبایل اتاق اصناف ایران: تک‌نرخی شدن ارز بازار موبایل را شفاف می‌کند

۳ مرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

ارز اختصاص داده شده به موبایل دو نرخی است؛ به گفته رئیس کمیسیون موبایل اتاق اصناف ایران، ارز دو نرخی باعث فساد می‌شود؛ اگر ارز تک‌نرخی باشد هر بازرگان به هر اندازه‌ای که تمایل داشته باشد،‌ واردات انجام می‌دهد. رئیس انجمن موبایل ایران نیز موافقت انجمن برای تخصیص ارز تک‌نرخی به واردکنندگان موبایل را اعلام کرد.  

به گزارش پیوست،‌ حسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون موبایل اتاق اصناف ایران در نشست «ایجاد شفافیت در بازار تلفن همراه» با اشاره به اهمیت ارز تک‌نرخی در حوزه موبایل گفت: ارز دو نرخی باعث فساد در همه حوزه‌ها و همچین موبایل می‌‌شود. اگر بتوانیم یک سامانه‌ شفافی را داشته باشیم که ارز از سمت صادرکننده به شکلی به فروش رود که نزدیک به نرخ واقعی ارز در کشور باشد و خریدش هم از سمت واردکننده نزدیک به نرخ واقعی ارز باشد، کمترین فساد ایجاد می‌شود.

به گفته حسینی اگر این مسئله در ارز حل شود،‌ با رقابتی که در بازار وجود دارد، قیمت تلفن همراه کاهش پیدا می‌کند. او درباره افزایش قیمت موبایل گفت: از ۱۰ خرداد تا ۱۰ تیر ماه ارزیابی در قیمت‌های موبایل انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که یک‌سری از موبایل‌ها با ارز زیر ۶۰۰ دلار وارد شده بودند، اما در بازار حدود ۲۰ درصد گران‌تر از واردات با ارز آزاد فروخته می‌شدند. دلیل این موضوع سیاست‌های غلطی است که از لحاظ تخصیص ارز یا نرخ ارز اتفاق افتاده بود.

مهدی اسدی، رئیس انجمن موبایل ایران هم اعلام کرد که انجمن موبایل با تک‌نرخی شدن ارز تخصیصی به موبایل مخالفتی ندارد و این موضوع به شفافیت بازار کمک می‌کند.

رئیس کمیسیون موبایل اتاق اصناف ایران با تاکید بر اهمیت شفافیت در بازار موبایل گفت: ما به دنبال شفافیت هستیم که چه شرکت‌هایی به چه مقدار ارز دریافت کرده‌اند. سال ۱۳۹۶ حاکمیت، بازرگانان را سمت واردات هدایت کرد اما متاسفانه در حدود یک سال اخیر الگوریتم تخصیص ارز این روند را بر هم ریخت.

در همین خصوص، مهدی اسدی، رئیس انجمن موبایل ایران توضیح داد: ما برای مسعود پزشکیان نامه‌ای در راستای ایجاد شفافیت و حل مسائل این حوزه ارسال کردیم اما متاسفانه عده‌ای به آن نگاه سیاسی داشتند.  نامه مطالبات صنفی ما بود، زیرا از سال ۱۴۰۰ به بعد هیچ آماری از شرکت‌ها و ارز تخصیص‌یافته به آنها از سمت دولت منتشر نشده است، درحالی که قبل از سال ۱۴۰۰ این آمار در اختیار ما قرار داشت. ما دنبال منافع ملی و صنفی هستیم. امیدواریم در دولت جدید روند شفافیت به سه سال قبل برگردد تا شرکت‌ها بدانند در چه شرایطی ارز دریافت می‌کنند.

واردات ۵۰۰ میلیون دلار آیفون ۱۴ و ۱۵

در ادامه اسدی درباره ممنوعیت واردات آیفون گفت: سال گذشته حدود ۵٠٠ میلیون دلار آیفون ١۴ و ١۵ به صورت غیررسمی وارد شد و ارز آن، به صورت غیررسمی با حساب‌های یکبار مصرف خارج شد. دولت از واردات آیفون۱۳ سه تا چهار هزار میلیارد سود دریافت کرده است، اگر ممنوعیت از بین برود به نفع خود دولت نیز است.

حسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون موبایل اتاق اصناف ایران نیز ادامه داد: ممنوعیت و در نتیجه قاچاق آیفون طرح رجیستری را شکست داد.

او درباره موضوع نامه نمایندگی اشاره کرد: هیچ شرکتی در ایران نامه نمایندگی هیچ برندی را ندارد، در نتیجه موضوع نامه نمایندگی مفهومی ندارد. از سال ۱۳۹۶ هیچ برند خارجی در کشور نمایندگی ندارد و خدمات پس از فروش هم از سمت شرکت‌‌های خارجی ارائه نمی‌شود. در نتیجه موضوع نامه نمایندگی مردود است و با وجود هزار ۲۰۰  واردکننده، شرکت‌ها نمی‌توانند به این بهانه ایجاد انحصار کنند.

حبیب‌اله اسدی، نائب رئیس انجمن موبایل ایران درباره تغییر نام انجمن واردکنندگان موبایل به انجمن موبایل توضیح داد: دلیل اصلی تعییر نام این بود که تصمیم‌گیری در حوزه موبایل در یک انجمن واحد اتفاق بیفتد. تا قبل از این انجمن موبایل در حوزه واردکنندگان تصمیم‌گیری داشت اما الان با حفظ حقوق مصرف‌کننده تصمیمات در حوزه تولید و واردات همسو انجام می‌شود.

https://pvst.ir/ih5

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو