skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

توسعه زیرساخت‌ها اصلی‌ترین فعالیت شرکت ملی پست در دولت سیزدهم

۳۱ تیر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

لیایی پست

اعضای هیات مدیره شرکت ملی پست عمده فعالیت‌های این شرکت در دولت سیزدهم را مربوط به توسعه زیرساخت‌ها می‌دانند. به گفته مدیرعامل این شرکت سه وظیفه اصلی پست در این دوره مربوط به رفع دغدغه معیشتی کارمندان، هوشمندسازی پست و تحول دیجیتال بوده است.

به گزارش پیوست، محمود لیایی، مدیرعامل شرکت ملی پست در نشست خبری گزارش ۱۰۰۰ روز خدمت پست، گزارشی از فعالیت‌های این شرکت در دولت سیزدهم ارائه داد. او درباره اقدامات این شرکت در این دوره گفت: «تحولات این دوره بیشتر زیرساختی بود و شاید سال‌ها دیدن نتایج آن طول بکشد اما بالاخره باید انجام می‌شد تا آیندگان بتوانند با استفاده از زیرساخت‌هایی که ایجاد شده خدمات جدیدی تعریف کنند.»

مدیرعامل شرکت ملی پست در مورد هوشمندسازی و تحول دیجیتال در پست گفت: «هوشمندسازی فعالیت‌های تکرار شونده، مانع اشتباه می‌شود و در نهایت کیفیت و سرعت سرویس افزایش می‌یابد. خلاصه هوشمندسازی ما در پست این بود که بتوانیم با ابزارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری روال‌های تکراری نیروی انسانی را با دقت بیشتر و زمان کمتری انجام دهیم.»

هوشمندسازی پست

او در ادامه پروژه هوشمندسازی پست از انعقاد تفاهم‌نامه برای تامین ۱۵۰۰ موتور برقی برای کلان‌شهرها گفت: «استفاده از موتورهای برقی یک پروژه قدیمی است که در دولت‌های قبل تجربه آن ناموفق بود و عملا شاهد ورود آنها به ناوگان پستی نبودیم. ما از دی ماه ۱۴۰۱ موفق شدیم با شهرداری تهران تفاهم‌نامه‌ای برای ۷۰۰ دستگاه موتور برقی انعقاد کنیم که با توجه به تغییر قیمت‌ها و تورم پستی ۳۰۰ دستگاه به شبکه پستی کشور وارد شد.»

لیایی درباره همکاری با شهرداری سایر شهرها افزود: «این تفاهم‌نامه در مورد حدود ۸۰۰ دستگاه موتور برقی با شهرداری مشهد انعقاد شده و در حال انجام است. ما تلاش زیادی کردیم تا از موتورهای برقی در کلان‌شهرها و شهرهای آلوده استفاده کنیم و ۲۰ شهرداری با ما در این عرصه همکاری کردند.»

او در مورد توسعه ناوگان پست اضافه کرد: «در کنار استفاده از موتورهای برقی ۱۲۰۰ موتور بنزینی هم در اختیار موزعان قرار دادیم. با توجه به اینکه هزینه آن را موزع می‌دهد و شرکت پست ۱۰ درصد به صورت بلاعوض و بخش عمده آن را به صورت تسهیلات ارائه می‌کند، استقبال از موتورهای برقی نسبت به موتورهای بنزینی کمتر بوده است. در راستای پست سبز ما موظف هستیم که از حداکثر توانمان استفاده کنیم اما فعلا شرایط به ما امکان این کار را نمی‌دهد.»

محمود لیایی در ادامه از روند مالی شرکت ملی پست گفت: «پست تا مهر سال گذشته یک شرکت زیان‌ده بود. در این دوره ۲۳۰۰ میلیارد تومان از بدهی‌هایی که از گذشته به ما رسیده بود را صفر کردیم و اگر این روند ادامه پیدا کند به سمتی می‌رویم که شرکت ملی پست سودآور شود.»

او در ادامه از صندوق‌های هوشمند توزیع پستی گفت: «ما ۱۴۰ نقطه را با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی به صندوق پستی هوشمند یا لاکر مجهز کردیم. برنامه‌ریزی ما برای امسال ۱۰ هزار صندوق پستی بود که شاید به توجه به اتفاقاتی که افتاده به آن دست پیدا نکنیم اما سیاست ما این است که بخشی از بار توزیع پستی‌مان را به سمت لاکرها ببریم.  همچنین ما با یک شرکت از بخش خصوصی در قالب کنسرسیوم به توافق رسیده‌ایم که هزار صندوق پستی را راه‌اندازی و نصب کند.»

محمود لیایی در ادامه از واقعی‌سازی تعرفه‌های پستی گفت: «الان درآمد پست افزایش پیدا کرده است اما در حال حاضر اگر ما مرسوله کمتری بگیریم، ممکن است کمتر ضرر کنیم. چون قیمت تمام شده ارسال مرسوله با توجه به اینکه شرکت درآمد_هزینه‌ای هستیم برای ما در خیلی از سرویس‌ها کماکان بیشتر است. با توجه به اینکه بازار رقابتی است الان باید شرکتی موفق باشد که کمترین قیمت را برای خدماتش می‌گیرد. ما سه بار با افزایش تعرفه به سمت واقعی‌سازی قیمت‌هایمان رفته‌ایم اما همچنان قیمت تمام شده خیلی بالاتر از تعرفه خدمات ما است.»

رهگیری مرسولات پستی با شبکه‌های اجتماعی

محمد احمدی، معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست در مورد سیستم رهگیری مرسولات پستی گفت: «از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی از جمله «بله» و «آی‌گپ» و ربات‌های رهگیری استفاده شده است. از مهرماه سال گذشته سرویس TDS پیاده‌سازی شد که در نقطه مقصد و در سه بازه زمانی به گیرندگان در مورد زمان رسیدن موزع اطلاع‌رسانی می‌کند. رسیدن به سطح سرویسی که از ابتدا بتواند زمان‌بندی را متعهد شود هم از نظر زیرساختی هم از نظر هزینه‌های اجرایی با توجه به هزینه‌هایی که شرکت ملی پست الان دارد قابل اجرا نیست.»

احمدی در مورد نیروی انسانی پست گفت: « اگر ما بخواهیم پرداختی همکارانمان را به تناسب شرایط عمومی جامعه بدهیم، حتما زیان‌ده خواهیم بود. ما مجبوریم برای اینکه خدمات پایه پستی را مبتنی بر الزامات قانونی‌ای که برایمان هست، با نرخ استطاعت‌پذیری و با گستره‌ای در جغرافیای ایران ارائه کنیم هزینه‌ها را به این صورت نگه داریم و این گاهی باعث نارضایتی موزعین ما می‌شود.»

او ادامه داد: «در مجموع با همه محدودیت‌ها و چالش‌های دولتی بودن از منظر حتی کسب مجوزهایی برای جذب نیرو، سطح خدمات در شرکت ملی پست از نظر تعداد مرسولات یک سر و گردن از شرکت‌های دیگر بالاتر است.»

توزیع مرسولات پستی میان کلان‌شهرها

احمدی در پاسخ به سوال پیوست درباره سرعت توزیع مرسولات در شهرهای بزرگ به جز تهران گفت: «تمرکز هیچ یک از پست‌های دولتی دنیا روی سرویس‌های توزیع همان روز و پیکی نیست و این را بخش خصوصی به خواست خودشان انجام می‌دهند. در سطح کلان پست ۴ سطح کیفی خدمت دارد که یک روز، دو روز، سه روز و تا هفت روز که امانت پستی محسوب می‌شوند است. این اتفاق از بزرگ‌ترین دستاوردها و مزیت شرکت ملی پست است که مرسولات بین استان‌ها با این سطح کیفیت توزیع می‌شود.»

او در مورد تاثیر زیرساخت‌ها در این موضوع اضافه کرد: «یکی از مسائل کلیدی که همه شرکت‌های پستی دنیا با آن مواجه هستند این است که بسیاری از عوامل موثر در تولید خدمتشان در اختیار خودشان نیست و به زیرساخت‌های کلان کشور وابسته است. در مسیرهای زمینی، راه‌آهن و مسیرهای هواپیمایی تمرکز عمومی شبکه حمل و نقلی روی مرکز کشور یعنی تهران با استان‌های دیگر است اما بین استان‌های مختلف از زمان کرونا پنج هاب پستی دیگر راه‌اندازی شده است. همان‌طور که در گزارشات هم مطرح شد از مهر سال گذشته ۱۸ خط پستی بین استانی برای رفع این مسئله ایجاد کردیم. تا قبل از بهمن ماه مرسولاتی که قرار بود از هرمزگان به کرمان بروند، به تهران می‌آمدند و از اینجا می‌رفتند اما الان این ارتباط مستقیم است. توزیع مرسولات بین شهرها تابع حجم ترافیک، خطوط پستی و زیرساخت‌های حمل و نقلی است و در اعداد و ارقام ما حدود ۶ دهم روز کاهش سرعت سیر بین مراکز استان‌ها را داشتیم.»

خدمات پستی در اربعین

سعید شریف‌زاده، رئیس ستاد اربعین شرکت ملی پست از دسترسی به اینترنت در این راهپیمایی گفت: «بیشترین تلاش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای دسترسی زائرین اربعین به اینترنت است. در این راستا فعالیت‌های مختلفی تعریف شده از جمله راه‌اندازی فیبر نوری و توسعه آن و استقرار تجهیزاتی که به زائرین برای دسترسی آسان به اینترنت کمک می‌کند.»

او در مورد توزیع گذرنامه‌ها قبل از اربعین گفت: «عمده ماموریتی که برای پست تعریف شده در جهت ارسال گذرنامه‌های مربوط به زائرین است که معمولا در دو ماه منتهی به اربعین از ترافیک قابل توجهی برخوردار است. برای این کار برنامه‌ریزی شده اما اگر گذرنامه زائری کمتر از ۶ ماه اعتبار دارد سریع‌تر در راستای تعویض آن اقدام کند. سال گذشته در این زمینه ما توفیق‌های زیادی داشتیم و توانستیم با تلاش موزعین این وظایف را درست انجام دهیم. زائری نبوده که به خاطر دیر رسیدن گذرنامه‌اش از شرکت در راهپیمایی اربعین جا بماند.»

تاثیر تحریم‌ها بر پست

مدیرعامل شرکت ملی پست در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تحریم‌ها بر این شرکت گفت: «بر اساس قوانین اتحادیه جهانی پست، تحریم‌ها روی شرکت ملی پست اثری ندارد و تنها چالش ما به خاطر تاثیری است که روی خرید تجهیزات می‌گذارد.»

او در ادامه از ارتباط با سایر کشورها گفت: « ارتباط پستی ما مدتی با عربستان قطع شده بود که در سال گذشته از سر گرفته شد. همچنین در زمستان سال گذشته به دلیل اعتصاب کارمندان شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا و با توجه به اینکه عمده مرسولات خارجی ما از طریق این شرکت به اروپا و آمریکا ارسال می‌شود دچار مشکل شدیم که توانستیم با انتقال بار به شرکت‌های هواپیمایی قطر و امارت با هزینه بیشتر این مشکل را برطرف کنیم.»

جی‌نف

کاظم میرزایی، مدیرکل مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پست در مورد پیشرفت پروژه جی‌نف گفت: «پروژه جی‌نف از سال ۱۳۹۵ آغاز شده و تا اردیبهشت ۱۴۰۰ تقریبا ۴۰ شهر ما ژئوکد شده است. عمده مشکل ما در این پروژه منابع اعتباری آن است که چون پروژه عمومی است باید از منابع عمومی تامین شود. علاوه بر این بحث نقشه‌های پارسل‌بندی است که به خاطر کمبودهایی که در تامین نقش وجود دارد، همکاران ما به صورت میدانی آن را انجام می‌دهند.»

پست سبز

مهدی چمن‌زاده، عضو هیات مدیره شرکت ملی پست در مورد «پست سبز» گفت: «یکی از راهبردهای اساسی شرکت‌های پستی موفق دنیا مثل DHL و علی بابا پیگیری پست سبز است. پست سبز دارای الزامات قانونی و بین‌المللی که در معاهدات بین‌المللی هم آورده شده است. استفاده از آن لزوما به معنای افزایش هزینه‌ها نیست و می‌تواند در جهت بهره‌وری بیشتر انرژی و به کارگیری تجهیزات هوشمند باشد. کارگروه پست سبز از سال گذشته ایجاد شده و تیم ویژه‌ای روی پروژه‌های آن کار می‌کند. همچنین یک برنامه راهبردی در خصوص آن تدوین کرده و به تصویب رسانده‌ایم.»

https://pvst.ir/ift

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو