اقتصاد پنهان فیلترینگ، دانشبنیان با رشد درونزا
ابزارهای عبور از محدودیتهای اینترنتی، یک اکوسیستم اقتصادی ایجاد کردهاند که با همکاری فیلترینگ و…
۳ آذر ۱۴۰۳
نایبرییس اتاق بازرگانی تهران شهاب جوانمردی معتقد است سرمایههای انسانی کلیدیترین مساله در حوزه دیجیتالیشدن معادن هستند و در موضوع دیجیتالیشدن، مهمترین اتفاق بحث تغییر نگاه، تغییر بیزنسمدل و تغییر مدل اقتصادی حل مساله و نیز تغییر آمایش و بهرهگیری از دادهها است.
به گزارش روابطعمومی و برندینگ فناپ، شهاب جوانمردی مدیرعامل هلدینگ فناپ و نایبرییس اتاق بازرگانی تهران در مراسم گرامیداشت هفته معدن که شنبه ۱۲خرداد ۱۴۰۳ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد به موضوع تاثیر انقلاب صنعتی چهارم در معدن پرداخت و از چالشهای صنعت معدن برای ورود به انقلاب صنعتی چهارم و لزوم تدوین استراتژی دیجیتال برای تحول در حوزه صنایع معدنی و سرمایههای انسانی بهعنوان کلیدیترین مساله در حوزه دیجیتالیشدن صحبت کرد.
نایبرییس اتاق بازرگانی تهران بر لزوم انتخاب یک رویکرد هوشمندانه در دیجیتالیشدن معدن که به رشد درآمد و کاهش هزینهها کمک میکند تاکید کرد و گفت: ما از دیجیتالیشدن برای مدیریت بهتر استفاده میکنیم و یکپارچگی دادهها را رقم میزنیم؛ اما در صنعت معدن در بسیاری مواقع با دادهها و تحلیلها و مدیریت گسسته مواجه هستیم و تصمیمات اثرگذار نمیگیریم. این در حالی است که وقتی همه دادهها را در اختیار داشته باشیم قاعدتا باید به تصمیمگیری مدیریتی بهتری بیانجامد.
او با اشاره به مغلطهای که این روزها در صنعت چهارم بسیار پررنگ است گفت: امروزه میبینیم که از دیجیتالیشدن فقط در زمینه تکنولوژی دیجیتال صحبت میشود. در حالی که در موضوع دیجیتالیشدن، مهمترین اتفاق بحث تغییر نگاه، تغییر بیزنسمدل و تغییر مدل اقتصادی حل مساله و نیز تغییر آمایش و بهرهگیری از دادهها است. اگر این مفهوم را بهعنوان یک عینک پیشینی قبل از اینکه هر مساله را حل کنیم درنظر بگیریم، آنوقت بهجای اینکه مقهور و خریدار تکنولوژی شویم، تکنولوژی را به خدمت میگیریم برای آنچه که بیزنس ما است و کار خود را به درستی میتوانیم پیش ببریم.
شهاب جوانمردی با تاکید بر اینکه هنوز کارهای نکرده بسیاری در گامهای آتی برای بهبود فرآیندها و تصمیمگیریهای مناسب اقتصادی پس از آن وجود دارد، اضافه کرد: یکی از جدیترین مسائل در موضوع دیجیتالیشدن موضوع سرمایه انسانی است که میتواند با یک ضریب فزاینده در دیجیتالیشدن اثرگذار باشد و در لایه عملیات و تصمیمگیری و مدیریت نیز تاثیر بگذارد. به بیان دیگر موضوع سرمایههای انسانی چه از منظر آموزش و چه از منظر فرهنگسازی، یکی از کلیدیترین مسایل در حوزه دیجیتالیشدن است که باید به آن توجه کرد.
او گفت: در بسیاری از عرصهها با این مساله مواجه هستیم که خیلیها فکر میکنند دیجیتالیشدن قراراست کارشان را از آنها بگیرد. چیزی که سالیان قبل با ورود کامپیوتر به اقتصاد هم با آن مواجه بودیم و همه میترسیدند از کامپیوتر استفاده کنند. امروز با توجه به اینکه گفته میشود هوش مصنوعی همه مشاغل را از بین میبرد و خیلی از خدمات به تکنولوژی واگذار میشود، ممکن است این ترس و این نگاه، یک مانع جدی برای ورود دیجیتالیشدن به عرصههای مختلف از جمله عرصه معدن باشد. به همین دلیل فرهنگسازی از این حیث میتواند کمک حال باشد و تصویر بهتری را به ذینفعان ارائه دهد و نشان دهد که دیجیتالیشدن کجاها میتواند منجر به زیست بهتر، امنیت بیشتر و اثرگذاری جدیتر در حوزه معدن باشد.
مدیرعامل هلدینگ فناپ آموزش مدیران را نیز یکی دیگر از مسائل جدی در حوزه سرمایه انسانی عنوان کرد و افزود: ما اغلب با مدیرانی مواجه هستیم که برای تصمیمگیری در موضوعی خاص به اندازه کافی آموزش ندیدهاند و شناخت آنها ناشی از اخبار، رسانه و شبکههای اجتماعی است و تصمیمگیریهای نادرست دارند که منجر به هزینههای مضاعف میشود و این موضوع مانع جدی برای سرمایهگذاریهای آینده است.