skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اف‌بی‌آی بزرگترین بات‌نت جهان را شناسایی و غیرفعال کرد؛ مجرمان با اپلیکیشن‌ها و VPN رایگان نفوذ می‌کنند

۱۰ خرداد ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

پلیس فدرال آمریکا می‌گوید در یکی از بزرگترین پرونده‌های سایبری خود، شبکه‌ای متشکل از ۱۹ میلیون کامپیوتر آلوده را که احتمالا بزرگترین بات‌نت جهان محسوب می‌شده و هکرها برای جرایم سایبری از آن استفاده می‌کردند را شناسایی و غیرفعال کرده است. به گفته پلیس بیشتر این شبکه ۱۹ میلیونی اطلاعی از نفوذ مجرمان به دستگاه خود ندارند و معمولا در نتیجه دانلود اپلیکیشن‌های رایگان یا VPN آلوده، ندانسته به این شبکه ملحق می‌شوند.

به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، کریستوفر ری، رئیس اف‌بی‌آی، روز چهارشنبه در این رابطه گفت که این بات‌نت در بیش از ۱۹۰ کشور ریشه دوانده بود و از آن برای کلاهبرداری مالی، سرقت هویتی و دسترسی به مضامین سو استفاده از کودکان استفاده می‌شد. از جمله دیگر جرایم مرتبط با این بات‌نت می توان به تهدید‌های بمب‌گذاری و حملات سایبری اشاره کرد که میلیارد‌ها دلار به قربانیان ضرر زده است.

مقامات آمریکایی می‌گویند این بات‌نت به بیش از ۶۱۳ هزار آی‌پی‌ آدرس در آمریکا متصل بوده است. دانلود اپلیکیشن‌های رایگان و استفاده از شبکه‌های مجازی خصوصی یا VPN که راه اصلی نفوذ مجرمان سایبری است، در کشور ما نیز بسیار فراگیر است. براساس گزارش یکتانت از سال ۱۴۰۱، از هر سه ایرانی ۲ نفر از وی‌پی‌ان استفاده می‌کنند که احتمال نفوذ انواع مختلف بدافزارها به دستگاه را افزایش می‌دهد.

بات‌نت‌ها با نصب بدافزار روی کامپیوتر یا دیگر دستگاه‌های متصل به اینترنت و بهره‌برداری از آنها برای فعالیت‌های تبهکاران پدیدار می‌شوند. این ارتش از زامبی کامپیوتر‌ها معمولا بدون اطلاع مالک خود در راستای فعالیت‌های تبهکاران به کار گرفته می‌شوند.

پلیس آمریکا تجهیزات و دارایی‌های اینترنت مرتبط با این بات‌نت را ضبط و تحریم‌هایی را علیه مدیر این بات‌نت، فردی به نام یون‌هی ونگ، اعمال کرده است.

ونگ که یک شهروند چینی است در تاریخ ۲۴ مه در سنگاپور دستگیر و به استفاده از بد افزار و ایجاد و اداره یک خدمت پروکسی شهری به نام «911 S5» متهم شد. این پروکسی که در سال ۲۰۱۴ آغاز به کار کرده بود از میلیون‌ها کامپیوتر ویندوز شهری برای فعالیت خود استفاده می‌کرد. ونگ سپس با فراهم کردن امکان دسترسی مجرمان سایبری به این IPهای آلوده میلیون‌ها دلار درآمد کسب کرده است.

ایالات متحده حالا در انتظار استرداد او به آمریکا است. برت لترمن، نایب‌رئیس بخش سایبری اف‌بی‌آی، می‌گوید: «ما او را می‌خواهیم، هرچه زودتر بهتر.»

اف‌بی‌آی و متحدان بین‌المللی همچنین چندین مرتبه در سنگاپور و تایلند برای دستگیر دیگر افراد مرتبط نیز اقدام کرده‌اند.

این عملیات‌های انتظامی که از آن با نام Tunnel Rat یاد می‌شود در نهایت به ضبط اقلام لوکسی مثل خودرهای گران‌قیمت و ساعت‌هایی به ارزش ۴ میلیون دلار و بیش از ۲۹ میلیون دلار رمزارز و حدود ۳۰ میلیون دلار ملک در سنگاپور، تایلند، دبی و دیگر مکان‌ها منجر شد و همچنین ۲۲ دامنه اینترنتی نیز ضبط شده‌اند.

آی‌پی‌ آدرس‌های شهری زمانی در دسترس مجرمان قرار می‌گیرند که کاربر نرم‌افزار رایگان یا اپلیکیشن شبکه مجازی خصوصی را دانلود می‌کند و این اپلیکیشن بدافزاری را در خود داشته که دسترسی بات‌نت را به دستگاه قربانی فراهم می‌کند. اف‌بی‌آی صفحه‌ای را فراهم کرده تا مردم بتوانند دستگاه خود را بررسی و از نفوذ به آن مطلع شوند.

https://pvst.ir/i1s

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو