رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۹ خرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
صرافی ارز دیجیتال تترلند در رویدادی از گزارش سال خود رونمایی کرد. از نکات قابل توجه این گزارش، اعلام نسبت یک چهارمی ارزش معاملات پلتفرمهای رمزارزی به نسبت معاملات بورس تهران است. همچنین در این گزارش اعلام شده ۲۹ درصد از معاملات رمزارزی پایه تومان در ایران به جفت ارز تتر/تومان اختصاص دارد.
به گزارش پیوست، تترلند به مناسبت تولد ۶ سالگی خود در رویدادی از گزارش سال ۱۴۰۲ خود رونمایی کرد. این گزارش در ۷ بخش تهیه شده است و باتوجه به آمارهای ارائه شده از وضعیت کلی بازار ارزهای دیجیتال ایران، مخاطب آن علاوهبر علاقهمندان، فعالان بازار اعلام میشود.
این گزارش مهمترین چالشهای پیش روی فعالیت در این حوزه را متوجه وضعیت تنظیمگری میداند و در همان ابتدا به محدودیت واریز ۲۵ میلیون تومانی، محدودیت برداشت ۷۲ ساعته رمزارز و بلاتکلیفی قانونگذاری برای هفتمین سال را از جمله مهمترین این چالشها برشمرده است. مواردی که در این گزارش از جمله عوامل سوق دادن کاربران به مبادی غیررسمی، بیاعتمادی به پلتفرمهای داخلی، افزایش ریسک سرمایه کاربران و بلاتکلیفی کسبوکارهای این حوزه اعلام شده است.
سالار تحویلدار، مدیر توسعه کسبوکار تترلند در این رابطه به پیوست گفت: بخشهای مختلفی مانند خودتنظیمگری برای این حوزه مطرح است. اما محدودیتهای موجود با ارگانها و نهادهای مختلفی مرتبط است. برای مثال محدود ۷۲ ساعتی از طرف پلیس فتا برای مقابله با پولشویی مطرح شده است. باید در نظر داشت امسال بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز محدودیتهایی را اعلام کرده و حتی محدودیت ۲۵ میلیون تومانی درگاههای پرداخت میتواند ارتقا پیدا کند. اما نمیتوان گفت این محدودیتها شامل لغو یا تغییر میشوند یا خیر.
در روزهای گذشته مقایسه معاملات پلتفرمهای رمزارزی داخلی با بازار بورس در شبکههای اجتماعی به محل بحثهای زیادی تبدیل شده است و هرچند داده رسمی از میزان معاملات پلتفرمهای رمزارز اعلام نشده، اما برخی میزان معاملات صرافیها را تا چند برابر بورس اعلام میکردند.
گزارش سال ۱۴۰۲ تترلند براساس گزارش تحولات بازار معاملات مسکن تهران بانک مرکزی، دادههای سازمان بورس و واحد بازاریابی و R&D خود، ارزش معاملات بورس را ۲ هزار و ۱۷۸ همت نشان میدهد که این عدد برای معاملات پلتفرمهای ۵۱۱ همت اعلام شده است. با این حال این گزارش نشان میدهد ارزش معاملات پلتفرمهای رمزارزی به حدود ۲ برابر معاملات املاک تهران رسیده است.
ارزدیجیتال تتر ۲۹ درصد از معاملات رمزارز با پایه تومان در ایران را تشکیل میدهد. گزارش سال تترلند با اعلام این نسبت، به افزایش ۴۶ درصدی نرخ تتر در مقایسه با ۱۴۰۱ اشاره میکند. همچنین ۷۸ درصد از کاربران تترلند حداقل یک تراکنش خرید و ۶۰ درصد حداقل یک تراکنش فروش تتر داشتهاند. ۱۳ درصد تعداد تراکنشها رشد داشته و ۸۴ درصد سفارشها به معامله منجر شدهاند.
تحویلدار در رابطه با اختلاف حجم مبادلات تتر در پلتفرمهای داخلی در مقایسه با پلتفرمهای خارجی گفت: باید در نظر داشت که برای مثال کاربران آمریکا و اروپا میتوانند به راحتی از طریق دلار یا یورو نیاز خود را تامین کنند. اما در ایران تتر دروازه ورود کاربر برای معاملات رمزارز است. همچنین تتر تنها نقش یک رمزارز را در ایران بازی نمیکند و نقش انتقال ارزش را هم ایفا میکند.
این در حالیست که کاربران تترلند در مقایسه با ۱۴۰۱، ۶۸ درصد رشد را تجربه کرده و در رویداد رونمایی از گزارش سال، تعداد آنها بیشتر از یک میلیون اعلام شد.
در ادامه گزارش تترلند نگاهی به آمار سرویسهای مختلف این پلتفرم دارد. در سرویس مبدل تترلند که کارمزد تبادل آن صفر است، کاربران تترلند به صورت میانگین ۲.۱۲۷ تتر حجم معامله سالانه را ثبت کردهاند و تعداد تراکنشهای آن در مقایسه با سال گذشته ۴.۵ برابر شده است. به این ترتیب این گزارش مدعی است حدود ۱۶ میلیارد تومان صرفهجویی در سرویس مبدل به دلیل کارمزد صفر، برای کاربران صورت گرفته است.
همچنین سرویس قلک تترلند که به نگهداری و دریافت پاداش از رمزارزها اختصاص دارد، انتخاب میان ۳۸ طرح مختلف را در اختیار کاربران قرار میدهد و حدود ۱۰ میلیارد تومان پاداش در سال گذشته به کاربران پرداخت کرده است.
یکی دیگر از بخشهای این گزارش به تغییر و تحولات تترلند در راستای توسعه محصول و همکاری با شرکای تجاری اختصاص دارد که در آن همکاری با بینوست برای ارائه سبدهای سرمایهگذاری رمزارزی، دیجیپی برای اعطای اعتبار خرید با نرخ سود صفر و تضمین رمزارزی، همکاری با گیفکارت و همچنین مواردی مانند پاداش هفتهشمار، افزایش ارزهای قابل معامله و دیگر موارد اشاره شده است.
مدیر توسعه کسبوکار تترلند در مورد اختلاف رویکرد میان این پلتفرم با دیگر بازیگران این حوزه گفت: امروزه پلتفرمهای مختلف در ازای طیف متنوعی از ارزهای دیجیتال برای تضمین، وام رمزارزی ارائه میدهد. اما ما در تترلند برای ارائه سرویسهای مختلف سعی میکنیم کمترین کارمزد را داشته باشیم. به این ترتیب در همکاری با دیجیپی، بدون هزینه کارمزد سعی کردیم قدرت خرید کاربران افزایش پیدا کند.
در بخش پایداری سرویس، تترلند حدود ۱۸۰۰ به روزرسانی در وبسایت، ۱۳۰۰ به روزرسانی اپلیکیشن را تجربه کرده و سطح پایداری سرویسها ۹۹.۸۹ درصد اعلام شده است.
نسخه کامل گزارش ۱۴۰۲ تترلند را از اینجا دانلود کنید.