skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سرعت دانلود در شبکه همراه اول و ایرانسل در طول یک سال ۷ مگ کاهش یافت

میثم قاسمی تحریریه

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

سرعت دانلود در شبکه 4G همراه اول و ایرانسل از پاییز ۱۴۰۱ تا پاییز ۱۴۰۲ حدود هفت مگابیت بر ثانیه کمتر شده است. رایتل در این زمینه روندی متفاوت طی کرده و سرعت در شبکه‌اش افزایش یافته است.

به گزارش پیوست، جدیدترین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از وضعیت ICT ایران که آمارهای پاییز سال گذشته را منعکس می‌کند، باز هم از کاهش سرعت دانلود در شبکه 4G همراه اول و ایرانسل خبر داده است. احتمالا در پی همین اتفاق بود که اواخر سال گذشته با صدور مجوز تغییر تعرفه وزارت ارتباطات با اپراتورها شرط کرد تا پایان پاییز ۱۴۰۳ سرعت دانلود 4G را ۳۰ درصد افزایش دهند.

کاهش سرعت دانلود 4G دو اپراتور اصلی تلفن همراه تقریباً در کلیه فصول دیده می‌شود به صورت متوسط می‌توان گفت در طول یک سال هفت مگابیت بر ثانیه از سرعت دانلود 4G در شبکه همراه اول و ایرانسل کاسته شده است. رایتل در این مدت مسیر عکس را طی کرده و سرعت دانلود در شبکه‌اش حدود ۶ مگابیت بر ثانیه اضافه شده است.

تغییر سرعت دانلود 4G در شبکه اپراتورهای همراه
تغییر سرعت دانلود 4G در شبکه اپراتورهای همراه

کاهش سرعت در شبکه اپراتورها زمانی اهمیت می‌یابد که اگر قرار باشد آنها شرط وزارت ارتباطات در افزایش ۳۰ درصدی سرعت 4G را محقق کنند، میانگین سرعت آنها به حدود ۱۵ مگابیت بر ثانیه می‌رسد که کمتر از پاییز ۱۴۰۱ است و می‌توان گفت احتمالا با افزایش ۳۰ درصدی باز هم سرعت در شبکه آنها روند افزایشی نشان نخواهد داد. اگر ۳۰ درصد مورد نظر وزارت ارتباطات بر اساس سرعت‌های پاییز ۱۴۰۱ رخ می‌داد، متوسط سرعت در همراه اول و ایرانسل به حدود ۲۵ مگابیت بر ثانیه می‌رسید.

کاهش سرعت 4G در حالی رخ داده که ۹۳ درصد مشترکان اینترنت همراه از این فناوری برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند و تنها هفت درصد مشترک 3G هستند. گزارش رگولاتوری می‌گوید ۵۴ درصد مشترکان اینترنت سیار در شبکه همراه اول، ۴۲ درصد در شبکه ایرانسل و چهار درصد در شبکه رایتل هستند.

همچنین بر اساس همین گزارش در پایان پاییز سال گذشته همراه اول ۸۱ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش نسل ۴ تلفن همراه داشته، ایرانسل ۶۱ درصد و رایتل اندکی بیش از ۴۸ درصد جمعیت را تحت پوشش 4G قرار داده‌اند. در مجموع، تعداد مشترکان 4G در پایان آذر سال گذشته بیش از ۱۰۱ میلیون نفر بوده است که نشان می‌دهد میلیون‌ها ایرانی به صورت همزمان مشترک بیش از یک اپراتور همراه هستند.

ارتباطات ثابت، مثل همیشه

در اینترنت ثابت، ضریب نفوذ و تعداد مشترکان نسبت به پاییز ۱۴۰۱ کاهش پیدا کرده؛ اما در مقایسه با تابستان ۱۴۰۲ شاهد افزایش هستیم. همچنین تعداد مشترکان FTTH از سال ۹۹ تا پاییز سال گذشته به صورت مستمر افزایش یافته و گرچه هنوز به یک میلیون نرسیده اما سه برابر شده است. در مقابل تعداد مشترکان x-DSL از بهار تا پاییز سال گذشته کاهش یافته است.

در تلفن ثابت نیز همچنان شاهد کاهش اندکی در تعداد و ضریب نفوذ مشترکان هستیم که در هر دو بخش روستایی و شهری رخ داده است.

به طور معمول اکثریت بزرگی از مشترکان تلفن ثابت از شرکت مخابرات ایران سرویس می‌گیرند که بیش از ۲۸ میلیون مشترک را شامل می‌شوند. در این بازار، شرکت‌های FCP‌ نیز توانسته‌اند اندکی بیش از ۲۹۰ هزار مشترک تلفن ثابت داشته باشند و شرکت‌هایی که پروانه Servco دارند نیز حدود ۱۳۰۰ مشترک دارند.

نکته جالب در این زمینه، شرکت‌های دارای پروانه UNSP هستند که در همین مدت کوتاه فعالیت خود توانسته‌اند بیش از ۹۳ هزار مشترک تلفن ثابت جذب کنند.

متن کامل گزارش رگولاتوری از وضعیت ICT در پاییز ۱۴۰۲ را اینجا دریافت کنید.
https://pvst.ir/htl
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو