skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

جمهوری کنگو اپل را به بهره‌برداری از معادن خونین آفریقا متهم کرد

۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

دولت جمهوری کنگو اپل را به استفاده غیرقانونی از مواد معدنی استخراج شده در مناطق شرقی و جنگ زده این کشو متهم کرده است. خبرگزاری فرانسوی AFP می‌گوید جمهوری کنگو با ارسال تذکر رسمی به اپل درمورد اقدام قانونی علیه این شرکت در صورت ادامه دار شدن این فعالیت‌ها هشدار داده است.

به گزارش پیوست، وکلایی مستقر در پاریس می‌گویند شرکت اپل موادی را خریداری کرده است که در جمهوری دموکراتیک کنگو استخراج و به رواندا قاچاق شده‌اند. این مواد معدنی در رواندا پول‌شویی شده و به «زنجیره عرضه جهانی» وارد می‌شوند.

اپل در پاسخ به AFP به بیانیه‌های گزارش سالانه خود پیرامون استفاده از مواد معدنی مورد اختلاف ارجاع داده است. این مواد معدنی در تولید محصولات پیشرفته بسیاری کاربرد دارند.

این بیانه می‌گوید: «طبق بررسی‌های دقیق… هیچ دلیل معقولی پیدا نشد که نشان دهد کوره‌های ذوب یا پالایشگاه‌های 3TG (روی، تانتال، تنگستن و طلا) موجود در زنجیره عرضه ما تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ به طور مستقیم یا غیرمستقیم از گروه‌های مسلح جمهوری دموکراتیک کنگو یا یک کشور‌ همسایه نفع برده یا تامین مالی شده‌اند.»

منطقه Great Lakes در جمهوری کنگو که غنی از مواد معدنی است از زمان جنگ‌های منطقه‌ای در دهه ۱۹۹۰ با خشونت‌ مداوم همراه است و تنش‌های منطقه بار دیگر در سال ۲۰۲۱ و با تحرکات شورشی‌های معروف به M23 و بازپس گیری بخش‌هایی از این مناطق به اوج خود رسید.

جمهوری کنگو، سازمان ملل متحد و کشور‌های غربی دولت رواندا را به حمایت از گروه‌های یاغی از جمله M23 و تلاش برای کنترل منابع معدنی متهم کرده‌اند.

وکلای جمهوری کنگو می‌گویند: «اپل فناوری را به فروش رسانده است که با مواد معدنی استخراج شده از این مناطق ساخته شده‌اند، مناطقی که مردمش با نقض فاحش حقوق بشر روبرو هستند.»

در این نامه به موضوعاتی مثل خشونت جنسی، حملات مسلحانه و فساد گسترده در این معادن اشاره شده است.

وکلای جمهوری کنگو می‌گویند محصولاتی مثل مک، آیفون و دیگر تولیدات اپل «آغشته در خون مردم کنگو است.»

ویلیام بوردون و وینسنت برنگرات، وکلای فرانسوی در یک تذکر رسمی به دو زیرمجموعه اپل در فرانسه اتهامات مذکور را به اطلاع شرکت رسانده‌اند و رابرت امستردام این تذکر را به دفتر مرکزی این شرکت در آمریکا ارسال کرده است.

وکلا نوشته‌اند: «اپل همواره به طیف وسیعی از عرضه‌کنندگان اتکار کرده است که مواد معدنی را از رواندا، کشوری خالی از مواد معدنی، خریداری می‌کنند که از جمهوری کنگو تغذیه می‌کند و حدود سه دهه است که منابع طبیعی آن را تصرف کرده است.»

جمهور کنگو مملو از معادن 3TG است که در تولید گوشی‌های هوشمند و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی کاربرد دارند.

وکلا می‌گویند که تلاش‌های اپل برای تامین اخلاقی این مواد معدنی اصلا کافی نیست.

آنها در نامه خود تصریح می‌کنند که «به نظر می‌رسد که اپل عمدتا به رعایت رفتار از سوی عرضه‌کنندگان و تعهد آنها به اصول رفتاری شرکت اتکا می‌کند.»

در تذکر رسمی آمده است که عرضه‌کنندگان و ناظران خارجی همگی به جواز زنجیره عرضه روی (ITSCI) اتکا می‌کنند که «به وضوح با کاستی‌های بیشمار و جدی همراه است.»

طرح ITSCI یکی از مکانیسم‌های اصلی برای تضمین زنجیره عرضه «خالی از تنش» برای مواد معدنی جمهوری کنگو است که ده سال پیش توسط سازمان گلوبال ویتنس بریتانیا فراهم شده است.

گلوبال ویتنس در آوریل ۲۰۲۲ ITSCI را به کمک به پول‌شویی مواد معدنی جنگی، بهره‌برداری از کودکان و قاچاق در جمهوری کنگو متهم کرده است.

گلوبال ویتنس می‌گوید اپل تنها شرکتی نیست که از این سیستم آلوده استفاده می‌کند. شرکت‌هیای مثل تسلا، اینتل و ساموسنگ هم به ITSCI وابسته هستند وگزارش گلوبال ویتنس نشان می‌دهد که نود درصد از مواد معدنی این طرح از معادن مجاز استخراج نشده‌اند.

تذکر رسمی جمهوری کنگو به اپل شامل سوالاتی درمورد «مواد معدنی 3T است که در محصولات اپل به کار رفته‌اند» و خواستار پاسخ سریع این شرکت «طی سه هفته» است.

وکلا می‌گویند که هرگونه اقدام قانونی را مورد بررسی قرار می‌دهند.

معادن خونین

حرکت به سمت انرژی پاک و تولید باتری‌های قابل شارژ باعث افزایش تقاضا برای کبالت و مس شده است و گزارشی از عفو بین‌المللی در سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که تلاش برای استخراج این منابع ارزشمند به جابجایی اجباری، تعرض جنسی، حریق عمدی و خشونت در شرق جمهوری کنگو انجامیده است.

شورشی‌های M23 در حال حاضر بخش وسیعی از مناطق شمال منطقه کیوو و پایتخت گوما را تحت کنترل خود دارند و بیش از یک میلیون نفر در نتیجه درگیری در این منطقه مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.

سازمان ملل در سال ۲۰۲۳ گزارش کرد که رمدم ساکن در شرق جمهوری کنگو با خشونتی بی‌سابقه روبرو هستند و یکی از «بدترین» بخش‌های جهان برای کودکان است.

به گفته گلوبال ویتنس مواد معدنی پس از استخراج به رواندا منتقل می‌شوند و ظاهرسازی لازم برای دور زدن روند نظارت بر این فعالیت‌ها انجام می‌گیرد.

وکلا می‌گویند: «مدت‌ها است که مسئولیت اپل و دیگر تولید‌کنندگان بزرگ فناوری در استفاده از مواد معدنی آغشته به خون به یک جعبه سیاه می‌ماند.»

https://pvst.ir/hrn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو