skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

موج جدیدی از کلاهبرداری‌های عاشقانه با استفاده از دیپ‌فیک‌های زنده

۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

مجله وایرد در گزارشی به سبک جدیدی از کلاهبرداری‌های عاشقانه اشاره می‌کند که با روشی بسیار متقاعدکننده قربانیان خود را فریب می‌دهند. وایرد می‌گوید کلاهبرداران گروه Yahoo Boys که یکی از گروه‌های کلاهبرداری منتسب به نیجریه هستند، از فناوری دیپ‌فیک برای تغییر شمایل خود در تماس‌های ویدیویی استفاده می‌کنند، ترفندی که احتمال فریب کاربران و موفقیت کاربر را افزایش می‌دهد.

به گزارش پیوست، استفاده از دیپ‌فیک برای تولید ویدیو و تصاویر جعلی مدتی است که به یکی از نگرانی‌های مهم جهان فناوری تبدیل شده است و بحث اصلی مبارزه با اطلاعات وارونه در روزهای منتهی به انتخابات آمریکا است. اما این فناوری در جای دیگری نیز به ابزاری برای سلاخی قربانیان روابط عاطفی بدل شده است.

به گفته وایرد گروه Yahoo Boys در کانال‌ها و گروه‌های تلگرامی خود تصاویری را منتشر کرده است که نشان‌دهنده چهره کلاهبردار اصلی و ساختگی کلاهبرداران با استفاده از دیپ‌فیک‌ها است. این گروه با اینکه از فناوری ساخته خودش استفاده نمی‌کند اما به خوبی با چهره ساختگی قربانیان خود را فریب می‌دهد و این سبک از کلاهبرداری‌ها به بازار ارزشمندی برای تبهکاران تبدیل شده‌اند. به گفته اف‌بی‌آی تنها در سال گذشته ۶۵۰ میلیون دلار در کلاهبرداری‌های عاشقانه از دست رفته است.

گروه یاهو بویز پیش از اینکه سال گذشته به استفاده از دیپ‌فیک زنده برای تماس‌های تصویری روی آورد این فناوری را برای تولید کلیپ‌های ویدیویی آزمایش کرده است.

دیوید میمان، استاد دانشگاه ایالات جورجیا و رئیس بخش چشم‌انداز‌های تایید هویت در شرکت SentiLink، بیش از چهار سال است که گروه یاهو بویز را در تلگرام زیر نظر دارد و ده‌ها ویدیو از بکارگیری دیپ‌فیک در این گروه را با وایرد به اشتراک گذاشته است.

او می‌گوید گروه یاهو بویز کلاهبردارانی هستند که به صورت علنی تصاویر و ویدیو‌های کلاهبرداری خود را در شبکه‌های اجتماعی و به ویژه تلگرام منتشر می‌کنند. آنها احمق نیستند بلکه ترسی از افشای هویت خود و پیامد‌های احتمالی ندارند.

به گفته میمان، حوالی ماه مه ۲۰۲۲ این گروه به استفاده از دیپ‌فیک در کلاهبرداری‌های عاشقانه روی آورده است. یاهو بویز برای ساخت ویدیو‌ها از چندین نرم‌افزار و اپلیکیشن مختلف استفاده می‌کند و وایرد برای جلوگیری از تقلید دیگران نامی از این نرم‌افزارها نبرده است.

در اولین ویدیویی که این مجله از تماس های دیپ‌فیکی یاهو بویز منتشر کرده است کلاهبرداران از دو گوشی و یک اپلیکیشن تغییر صورت استفاده می‌کنند. فرد در این سبک با استفاده از یک گوشی تصویر تغییر یافته در گوشی دوم را برای قربانی نمایش می‌دهد. دوربین گوشی دوم به سمت صورت کلاهبردار است و اپلیکیشن تغییر صورت در لحظه چهره او را تغییر می‌دهد. آنها معمولا برای جلوگیری از حرکت‌ گوشی‌ها از استند‌ استفاده می‌کنند و با رینگ‌لایت شرایط نور را برای تغییر چهره بهتر تقویت می‌کنند.

در دیگر ترفند رایج از یک لپتاپ به جای گوشی استفاده می‌شود. در این سبک یک وب‌کم تصویر فرد را ضبط کرده و نرم‌افزار داخل لپتاپ هم چهره فرد را تغییر می‌دهد. تصاویر منتشر شده نشان می‌دهد که کلاهبرداران می‌توانند چهره واقعی خود را در کنار دیپ‌فیک آن مشاهده کنند و تنها تصویر دستکاری شده در تماس تصویری پخش می‌شود.

پیشرفت و توسعه ابزارهای تغییر چهره به صورت زنده با استفاده از فناوری‌های جدید به واقعی جلوه دادن کلاهبرداران به ویژه در کلاهبرداری‌های عاشقانه کمک می‌کند. به گفته متخصصان بیشتر ابزارهای تغییر چهره زنده به شما امکان استفاده از تصاویر در تماس را نمی‌دهند اما گروه‌های کلاهبرداری بهترین استفاده را از گزینه‌های محدود دارند.

https://pvst.ir/hqh

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو