skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کلاهبرداری در واتساپ: از خالی کردن حساب بانکی تا قطع دسترسی به شبکه‌های اجتماعی

۴ دی ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

واتساپ به عنوان یکی از پیام‌رسان‌های محبوب به بخش مهمی از جهان دیجیتال ما تبدیل شده است. بدون شک پیام‌سان تحت مالکیت متا حتی در شرایط فیلترینگ ایران هم کاربران زیادی دارد و حالا مجرمان سایبری با استفاده از قابلیت اشتراک‌گذاری صفحه نمایش، به کلاهبرداری مالی و هویتی مشغول شده‌اند که باید مراقب آنها باشید.

به گزارش پیوست، در این روش کافی است که قربانی رمز یک‌بار مصرف (OTP) خود را با مجرمان به اشتراک بگذارد. آنها سپس از این رمز یکبار مصرف برای کنترل چندین خدمت آنلاین از جمله انتقال پول استفاده می‌کنند. در این سبک کلاهبرداری مجرمان از قربانی می‌خواهند تا گزینه اشتراک‌گذاری صفحه نمایش را فعال کند.

ایندین اسکپرس می‌گوید، پس از فعال کردن این قابلیت، تبهکاران به گوشی شما دسترسی پیدا می‌کنند از طریق آن به پیام‌های مختلف از جمله رمزهای یک بار مصرف دسترسی دارند.

در سیستم بانکی ایران نیز برای امنیت انتقال پول از رمزهای یک بار مصرف استفاده می‌شود که با این سبک از نفوذ می‌توان به راحتی با دسترسی به رمز دوم یک بار مصرف، از آن برای سرقت دارایی‌های کاربر استفاده کرد.

علاوه بر این احتمال سرقت مالی، افراد ممکن است دسترسی خود به حساب‌های شبکه اجتماعی را نیز از دست بدهند و یا فرد دیگری از راه دور به این اپلیکیشن‌ها دسترسی پیدا کند و رمز عبور آنها را تغییر دهد.

در صورت فعال شدن قابلیت اشتراک صفحه نمایش، کلاهبرداران می‌توانند در لحظه به گوشی شما دسترسی پیدا کنند و رمز عبور یکبارمصرفی که از سوی آنها درخواست داده شده را مشاهده کرده و از آن استفاده کنند.

با اینکه این ترفند و کلاهبرداری از طریق اشتراک‌گذاری صفحه نمایش چیز تازه‌ای نیست، اما پس از اضافه شدن این قابلیت به عنوان یکی از امکانات بومی واتساپ، تعداد کلاهبرداری‌های این چنین سر به فلک کشید.

برای جلوگیری از چنین حملاتی بهتر است هیچگونه تماسی از شماره‌های ناشناس را در واتساپ جواب ندهید.

هیچگاه رمز عبور یک بار مصرف، شماره کارت یا CVV را به اشتراک نگذارید.

رمز عبور خود را با هیچکس در میان نگذارید.

درخواست اشتراک‌گذاری صفحه را به جز در مواردی که از صحت آن اطمینان دارید قبول نکنید.

در صورتی که مجبور به تماس ناشناس هستید، حتما در ابتدا با یک تماس صوتی هویت فرد را تایید کنید و سپس به سراغ تماس تصویری بروید. همیشه گزینه اشتراک‌گذاری صفحه را بررسی کرده و از غیرفعال بودن آن اطمینان حاصل کنید. اگر فردی به صفحه نمایش گوشی شما دسترسی یابد، زیان مالی تنها بخش کوچکی از خطرات احتمالی است.

https://pvst.ir/gqy

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو