چگونه میتوان با هوش مصنوعی مولد سازمانها را متحول کرد
تحولات جدید در دنیای کسبوکار با ورود هوش مصنوعی مولد (Gen AI) در حال شکلگیری…
۱۹ مهر ۱۴۰۳
۲۷ فروردین ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات طبق اعلام دبیر این شورا در حال باز تنظیم جریان دادهای کشور و پایگاههای دادهای کشور است.
به گزارش پیوست، احسان کیانخواه، دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در صفحه ویراستی خود نوشت: «براساس قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی (موسوم به دوام) ۲۷ پایگاه ملی که قابلیت افزایش براساس تصمیم کارگروه تعاملپذیری دارد، احصاء شده است. این پایگاهها هستهی راهبری کشور را چه به لحاظ عملیاتی و چه بهلحاظ انبارش و تحلیل برعهده دارند.»
او اعلام کرد هماکنون برخی از پایگاههای دادهای کشور کیفیت لازم را ندارند و هدف سیاستگذار از ایجاد این پایگاه را تامین نمیکنند. بعضا در مقررهها و قوانین و براساس نیاز مقطعی، پایگاه تجمیع داده ایجاد و انبارش دادهای تجویز شده است که هم هزینههای زیادی را بر دولت تحمیل کرده و هم کارکرد مورد نیاز را ایجاد نمیکند.
او اعلام کرد متناسب با هوشمندسازی دولت لازم است معماری دادهای در پایگاههای هسته راهبری کشور اصلاح شود. کیانخواه در پست خود به قانون مدیریت دادهها و اطلاعات ملی اشاره کرده است که در ماده هشتم آن آمده است به منظور صیانت و حفظ یکپارچگی در داده ها و اطلاعات ملی و صرفه جویی در تبادل داده ها و اطلاعات، دولت می تواند متناسب با کارکرد و نحوه و تواتر بروزرسانی آنها در مراکز داده دولت، براساس مصوبه کارگروه تعاملپذیری دولت الکترونیکی، این دادهها را نگهداری کند. دستگاهها و نهادهای مشمول این قانون موظف به بروزرسانیِ برخط این پایگاههای اطلاعاتی هستند و تعیین سطح دسترسی به این پایگاههای اطلاعات به موجب مصوبه کارگروه تعاملپذیری دولت الکترونیکی است.
او با ابراز امیدواری از همراهی سایر دستگاهها نوشت: باید فارغ از تعصبات دستگاهی این اصلاحات و بازآرایی را رقم زد.