رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۲۵ فروردین ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
در هفتهای که گذشت نمایندگان شرکت انفورماتیک و ارتباطات عمومی عراق (ITPC) و شرکت ارتباطات زجیل از کویت طی دیداری با یکدیگر یک طرح همکاری استراتژیک را به امضا رساندند که براساس آن قرار است یک مجرای جدید ارتباطی بین اروپا و خلیج فارس برقرار شود.
به گزارش پیوست، هدف نهایی از این توافق ایجاد یک مجرای جدید ارتباطات به اروپا از طریق عراق و ترکیه است. این اقدام همچنین جایگاه استراتژیک عراق را در منطقه تقویت میکند و مسیر دیگری به جز دریای سرخ در اختیار منطقه میگذارد.
هیام الیسیری، وزیر ارتباطات عراق،میگوید این توافق اولین نمونه از چندین پروژه کابل انتقال زیردریایی است که قرار است از کشورهای حاشیه خلیج فارس،جنوب و جنوب غرب آسیا و به واسطه خاک عراق و مجاری دریایی به اروپا متصل شود.
امید بر آن است که این طرح و موارد دیگر عراق را به یک مجرای امن زمینی تبدیل کند و در نتیجه این کشور بتواند به عنوان جایگزینی برای کانال سوئز باشد.
از جمله دیگر طرحهای کابلی میتوان به اتصال امارات و الفاو در جنوب عراق اشاره کرد. الیسیری میگوید که کابل سومی هم به زودی عربستان را به عراق متصل میکند. سیستم کابلی ۲آفریقا نیز احتمالا در سال جاری در پایگاه الفاو به عراق میرسد.
الفاو در حال حاضر یکی از مقاصد کابلهای زیردریایی FALCON و GIBCS به حساب میآید و توافقهای بیشتری برای اتصال بهتر عراق با منطقه از جمله عمان و بحرین نیز در دست اجرا است.
اخلال در کابلهای زیردریایی دریای نشانگر اهمیت بالایی مجاری جایگزینی و افزایش ظرفیت ارتباطت منطقه است. عراق در این میان میتواند به عنوان شاه راهی برای کشورهای حاشیه خلیج فارس ایفای نقش کند.