استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۲ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
بررسی تازهای از شرکت تحقیقاتی Pew نشان میدهد که ۴۴ درصد از نوجوانان وقتی گوشی را همراه خود ندارند احساس اضطراب میکنند. نرخ اضطراب در بین دختران بیشتر از پسرها است و این مساله در بین دختران بزرگتر (۱۵ تا ۱۷ ساله) تشدید میشود. با این حال از نگاه بیشتر نوجوانان مقدار زمانی که آنها به گوشی اختصاص میدهند جای نگرانی ندارد و تنها حدود سی درصد از آنها میزان استفاده خود را بیش از حد برآورد کردهاند.
به گزارش پیوست، با وجود رویکرد نسبتا مثبت نوجوانان به میزان استفاده از گوشی، والدین نظر متفاوتی دارند و بیشتر آنها زمان استفاده را برای فرزندانشان محدود میکنند. طبق بررسیهای Pew، عمده والدین آمریکایی (۶۲ درصد) برای نوجوانان ۱۳ تا ۱۴ ساله خود زمان استفاده از گوشی را محدود کردهاند.
جالب اینکه نوجوانان هم نگران استفاده والدین خود از گوشی هستند. تقریبا نیمی از نوجوانان (۴۶ درصد) میگوید که والدین گاهی هنگام صحبت با آنها حواسشان به گوشی پرت میشود.
احساس اضطراب دوری از گوشی و وابستگی بیش از حد به این همراه دیجیتالی حتی در بین بزرگسالان نیز به یک مساله تبدیل شده است و حالا بررسیهای Pew نشان میدهد که ۴۴ درصد از نوجوانان آمریکایی، حداقل گاهی، در نبود گوشی خود احساس اضطراب میکنند و احساس ناراحتی و تنهایی نیز در چنین شرایطی گزارش شده است.
اما نکته جالب شاید تفاوت فاحش میان دو جنس باشد. Pew میگوید دختران بزرگتر (۱۵ تا ۱۷ ساله) نسبت به دختران جوانتر و پسران بیشتر در نبود گوشی خود دچار اضطراب میشوند. براساس این گزارش ۵۵ درصد از دختران ۱۵ تا ۱۷ ساله در نبود گوشی دچار اضطراب میشوند و میزان اضطراب در بین پسران ۱۵ تا ۱۷ ساله ۴۱ درصد است.
حس تنهایی ناشی از نبود گوشی هم در بین دختران (۴۵ درصد) بیشتر از پسران (۳۴ درصد) است.
با این حال بیشتر نوجوانان برای زمانهای دوری از گوشی حس شادی (۷۴ درصد) و آرامش (۷۲ درصد) را گزارش کردهاند.
حدود شصت درصد از نوجوانانی که به گوشی هوشمند دسترسی دارند میگویند از شبکههای اجتماعی محبوب از جمله تیکتاک، اسنپچت یا اینستاگرام استفاده میکنند اما میزان استفاده از شبکههای اجتماعی حداقل از نگاه خود نوجوانان چندان جای نگرانی ندارد.
تنها ۲۷ درصد از آنها میگویند که بیش از حد از شبکه اجتماعی استفاده میکنند و ۳۸ درصد نیز به استفاده بیش از حد از گوشی اعتراف دارند. جالب اینکه ۸ درصد از نوجوانان معتقدند بسیار کم به سراغ شبکههای اجتماعی میروند و از نگاه اکثریت ۶۴ درصدی، مقدار استفاده آنها از شبکههای اجتماعی درست و به اندازه است.
به نظر میرسد که نگرانی دختران بیشتر از پسران باشد. سهم دختران از اقلیتی که به استفاده بیش از حد از گوشی و شبکههای اجتماعی اعتراف دارند بیشتر از پسران است.
به طور کلی ۴۴ درصد از دختران (در مقایسه با ۳۳ درصد از پسران) استفاده از بیش از حد از گوشی را گزارش کردهاند و ۳۲ درصد از دختر (در مقایسه با تنها ۲۲ درصد از پسران) نیز به استفاده بیش از حد از شبکههای اجتماعی اشاره میکنند.
اما با وجود نگرانیها، کمتر از چهل درصد نوجوانان برای کاهش زمان استفاده خود اقدامی (۳۶ درصد برای کاهش استفاده از گوشی و ۳۹ درصد برای کاهش استفاده از شبکههای اجتماعی) کردهاند.
سبک و سنگین بین فواید و مضرات گوشی هوشمند شاید دغدغه بسیاری از کاربران باشد اما طبق نظرسنجی Pew، از نگاه اکثریت نوجوانان فواید گوشی هوشمند بیشتر از مضرات آن است.
هفتاد درصد از نوجوانان ۱۳ تا ۱۷ ساله آمریکایی میگویند فواید استفاده از گوشی برای رده سنی آنها بیشتر از مضراتی است که شاید استفاده از آن به همراه داشته باشد. حدود دو سوم (۶۹ درصد) از آنها نیز اعتقاد دارند که این همراه دیجیتال پیگیری علایق و سرگرمیها را برای آنها راحتتر میکند.
بررسیهای Pew نشان میدهد که بسیاری از والدین نگران میزان استفاده نوجوانان خود از گوشی هوشمند هستند و از نگاه ۷۶ درصد از والدین، زیر نظر گرفتن میزان استفاده فرزندشان از گوشی یک اولویت مهم برای آنها است. حتی بسیاری از آنها گوشی فرزندان خود را چک میکنند.
به طور کلی نیمی از والدین میگویند که گوشی نوجوان خود را چک میکنند و ۴۳ درصد از فرزندان نیز به این مساله اشاره دارند. براساس این گزارش، ۶۴ درصد از والدین میگویند که گوشی نوجوان ۱۳ تا ۱۴ ساله خود را چک میکنند اما در بین ۱۵ تا ۱۷ سالهها این نرخ به ۴۱ درصد کاهش مییابد.
جالب اینکه میزان استفاده از گوشی در موارد زیادی به بحث و جدل میان والدین و فرزندان منتهی میشود. ۱۰ درصد از والدین میگویند بیشتر اوقات درمورد میزان استفاده از گوشی فرزندشان با او بحث میکنند و به طور کلی ۳۹ درصد از والدین حداقل گاهی در این باره با فرزند خود بحث میکنند.
جالب اینکه با وجود نگرانی والدین از میزان استفاده فرزندان، بسیاری از آنها نیز با توجه بیش از حد به گوشی حواسشان از فرزندان پرت میشود. حدود نیمی از نوجوانان (۴۶ درصد) میگویند که والدین آنها حداقل گاهی هنگام صحبت حواسشان به گوشی پرت می شود و ۸ درصد معتقدند که این اتفاق اغلب رخ میدهد. تنها ۳۱ درصد از والدین به این موضوع اعتراف دارند.
شرکت تحقیقاتی Pew این بررسی را با مشارکت ۱۴۳۵ نوجوان ۱۳ تا ۱۷ ساله آمریکایی و والدین آنها از تاریخ ۲۶ سپتامبر تا ۲۳ اکتبر سال ۲۰۲۳ به انجام رسانده است.