skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل ویراستی: جامعه باید بداند فیلترینگ یکی از ابزارهای قانون‌گذاری است ابراز نارضایتی مدیرعامل ویراستی از امکان دسترسی به پلتفرم‌های خارجی

۲۳ اسفند ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۶ اسفند ۱۴۰۲

مدیرعامل سکوهای داخلی ویراستی و گپ، در واکنش به مصوبه مرکز ملی فضای مجازی در مورد سکوهای خارجی، در ویراستی این مصوبه را مصداق فروش کلان‌داده‌های ملی دانست و با طعنه تصویب آن را به آمریکا تبریک گفت. از نظر او فیلترینگ یکی از ابزارهای قانون‌گذاری است.

مهدی انجیدنی در گفت‌وگو با پیوست در مورد این مصوبه گفت: پلتفرم‌های خارجی داده‌های ایران را در اختیار می‌گیرند، مالیات نمی‌دهند و محل نگهداری داده‌ها نیز مشخص نیست. این رفتار همانطور که در کشورهای اروپایی و آمریکایی قابل قبول نیست، ایران نیز نمی‌‌تواند این شرایط را بپذیرد.

مصوبه اخیر مرکز ملی فضای مجازی سه روش را برای فعالیت سکوهای خارجی در کشور در نظر گرفته است. یکی اینکه خود سکوها در ایران نمایندگی قانونی تاسیس کنند. روش دوم این است که بخش خصوصی به عنوان واسطه به سکوهای خارجی مذاکره کند تا امکان حضور آنها در کشور با رعایت قوانین داخلی کشور فراهم شود. روش سوم به دنبال پیاده‌سازی قوانین از مسیر ابزارهای فنی است.

به نظر می‌رسد این مصوبه تلاشی برای دسترسی کاربران ایرانی به پلتفرم‌هایی که طی سال‌های اخیر مسدود شده‌اند.

انجیدنی گفت: هیچ کجای دنیا سکوها بدون مجوز اجازه فعالیت ندارند. در کشور به دلیل کارشناسی نبودن برخی از موارد، یک دسته از مسائل بین‌المللی نادیده گرفته می‌شود.

او افزود: نظر هر کدام از کشورهای توسعه‌یافته درباره اینترنت آرمانی هرچه باشد،‌ من هم به آن معتقدم. آحاد جامعه به واسطه اینکه چیزی منع شده، نمی‌توانند مفهوم فیلترینگ را بدون آنکه رگولیشن یا قاعده‌گذاری اتفاق بیفتد هضم کنند و جامعه نسبت به این موضوع حس منفی پیدا کرده است اما در کشوری مانند آمریکا سیر اتفاقاتی که برای پلتفرم‌هایی مانند تیک تاک می‌افتد دیده نمی‌شود.

او ادامه داد: در این موضوع کشورهایی مانند آمریکا از فشار فیلترینگ استفاده می‌کنند تا مالک آن سکو شوند. آمریکا برای تحقق پیدا کردن مالکیت خود، اسنپ چت را فیلتر و آن را مجبور کرد تا سرورها و داده‌های این پلتفرم به آمریکا بروند.

طبق گفته او: اگر یک شرکت آمریکایی بدون اجازه در ایران شروع به فروش سیم‌کارت کند، قطعا با آن برخورد خواهد شد تا در ابتدا ثبت شرکت کند، مالیات بپردازد و مراحل آن را طی کند.

او ادامه داد: من با فیلترینگ تحت این شرایط مخالف هستم. مخصوصا فیلترینگی که ناگهانی و بدون توجیح افکار عمومی و بدون رگولیشن باشد مگر در زمانی که به ناچار در شرایطی مانند اغتشاشات دست به فیلترینگ بزنیم.

او تاکید کرد: جامعه باید بداند فیلترینگ اساسا یکی از ابزارهای رگولیشن و قاعده‌گذاری است. حتی اگر به اغتشاشات فرانسه نیز توجه کنید، دولت فرانسه توییتر و اینستاگرام را فیلتر کرد و به عنوان  یک ابزار ریگولیشن توییتر را مجبور به حذف برخی کلید واژه‌ها کرد. اما در ایران اینترنت آزاد به این معنی است که هر اپراتور خارجی اجازه دارد بدون نظارت و قانون گذاری و محدودیت در ایران سرویس بدهند. این به معنی بی‌قانونی است.

https://pvst.ir/hh7

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو