آمازون ۴ میلیارد دلار دیگر روی انتروپیک سرمایهگذاری کرد
شرکت آمازون با تزریق ۴ میلیارد دلار دیگر به شرکت هوش مصنوعی انتروپیک، مجموع سرمایهگذاریهای…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۷ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
موبایل وکال (Vocal) برند جدید هلدینگ آرکا است که در کنار واردات برندهایی مثل سامسونگ و شیائومی، برند جدیدی را بهصورت ODM از چین وارد میکند. به گفته مدیر اجرایی این شرکت، آرکا برنامهای برای تولید موبایل داخلی ندارد.
به گزارش پیوست، شرکت آرکا از برند جدید خود یعنی وکال رونمایی کرد. این موبایل که بهصورت ODM وارد میشود، در چین ساخته، طراحی و وارد کشور میشود.
امیر اسحاقی، مدیر اجرایی هلدینگ آرکا درباره تولید موبایل داخلی گفت: ما برنامهای برای تولید موبایل داخلی نداریم زیرا هرینه تولید داخل بیشتر است. بههمین دلیل مواردی که مدنظرمان بود را به شرکت ODM چین سفارش دادیم که تولید کنند. اگر نمایندگی برندی را میگرفتیم، حدود ٣٠ درصد باید هزینه میکردیم. در بلندمدت هم برنامه تولید نداریم زیرا ما واردکننده هستیم، مگر اینکه جلوی واردات را بگیرند و ما مجبور به تولید شویم.
اسحاقی ادامه داد: یک خط تولید ١۶ میلیون دلار هزینه دارد، برای دو خط تولید حداقل باید ٣٢ میلیون دلار هزینه کنیم. ظرفیت هر خط سالی ٩٠ میلیون دستگاه است. درحالی که کل کشور ١۵ میلیون ظرفیت دارد. پس برای ما صرفه اقتصادی ندارد و ترجیح بر واردات است.
به گفته اسحاقی، آرکا یکی از ٣ تا ۵ شرکت اول واردکننده موبایل در کشور است. حوزه اصلی فعالیت این شرکت واردات سامسونگ و بعد شیائومی است.
اسحاقی درباره قیمت موبایلهای وکال توضیح داد: V0 حدود ٢ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان و V1 حدود ٣ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان قیمت دارد. به همین دلیل در این محدوده قیمت، رقیبی نداریم.
مدیر اجرایی آرکا درباره اصلیترین چالش این حوزه گفت: نگرانی ما بابت تخصیص و تامین ارز است که سال آینده به چه شکل پیش میرود. فرایند تخصیص بسیار موثر است. روزی که ما برنامهریزی برای واردات وکال میکردیم، تخصیص ٣٠ روزه بود. بعد ۴۵ روز، ٧۵ روز و الان به ٩٠ روز رسیده است که هنوز تخصیص نیامده است. از طرفی از این موبایل حمایت دولتی نمیشود زیرا وارداتی است و تولید نیست. تسهیلاتی هم از سمت حاکمیت نداریم.
او ادامه داد: تقریبا یک سال و نیم تیم تحقیق و توسعه شکل دادیم، برنامهریزی و امکانسنجی کردیم و متوجه نبود برندهای موبایلهای مقرونبهصرفه شدیم.
ما فکر کردیم اگر بتوانیم کالایی باکیفیت در رده موبایلهای پایهای سامسونگ و شیائومی بهصورت ODM سفارش بدهیم و وارد کنیم، میتوانیم به بخش دیگری از بازار کمک کنیم. این اتفاق علاوهبر کمک به توسعه شرکت ما و افزایش خدمات، به مردم هم از جهت قیمت کمک میکند. این موبایلها ارزانترین و مقرونبهصرفهترین موبایلهای بازار با این خدمات و ویژگی فنی هستند.
اسحاقی درباره چشماندازشان گفت: برنامه داریم این کالا را به سهم ٣ و نیم درصدی بازار برسانیم. مدل فروش ما در چند روز گذشته عمدهفروشی سنگین بوده و تا الان در شهرستانها استقبال خوبی شده است.
دلیل تمایل آرکا به این سمت، دریافت حاشیه سود کم اما تعداد بیشتر است. برندهایی مثل سامسونگ و آیفون، حاشیه سود بالایی دارند. برندهایی مثل اوپو، شیائومی، پوکو و غیره با همین روند، حاشیه سود پایین شروع کردند و الان توانستند بخشی از بازار را در دست بگیرند.
او در همین راستا اضافه کرد: به همین دلیل ما هم سعی کردیم با یکی از پنج ODM بزرگ دنیا که محصولات ارزان تولید میکنند توافق کنیم.
اسحاقی با اشاره به زمان طولانی تخصیص ارز گفت: این محصول به دلیل نداشتن تخصیص، دیرتر وارد کشور شد. مدلهای موبایل وکال با کیفیت موبایلی مثل سامسونگ a14 وارد میشود اما بهدلیل اینکه ارزش برند حذف میشود، حدود ۴٣ درصد ارزانتر از سامسونگ است. هدفگذاری ما پوشش کالاهای ۵٠ تا ٢٠٠ دلار است.
اسحاقی گفت: گوشیهایی که در آینده داریم یک مدل اقتصادی پایینتر از V0 و چند مدل دیگر است. تا تیر ماه سعی میکنیم مدل 5G را هم وارد کنیم. موبایل وکال توسط شرکت بیستون سرویس خاورمیانه گارانتی ١٨ ماهه و خدمات پس از فروش در ٣٢ استان دارد.
این دستگاه اندروید ١٣ و ١۴ را پشتیبانی میکند. مدل V1 ظرفیت ١٢٨ گیگابایت و رم ۴ گیگابایت دارد. دوربین این مدل ۵٠ مگاپیکسل و باتری ۵٠٠٠ میلیآمپر ساعت است. V1 هشت هسته پردازنده دارد و حدود قیمت این مدل ٣ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان تا ٣ میلیون و ٩٠٠ هزار تومان است.
مدل V0 ظرفیت ۶۴ گیگابایت و رم ٣ گیگابایت دارد. دوربین این مدل ١٣ مگاپیکسل و باتری ۵٠٠٠ میلیآمپر ساعت است. V0 هشت هسته پردازنده دارد و حدود قیمت این مدل ٢ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان تا ٣ میلیون تومان است.