skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گزارش سرف‌شارک: ۸ دولت آسیایی ۵۵ بار دسترسی به اینترنت را محدود کردند

۲۴ بهمن ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۸ بهمن ۱۴۰۲

۸ دولت آسیایی طبق گزارش سرف‌شارک در سال گذشته میلادی ۵۵ مرتبه دسترسی به اینترنت را محدود کرده‌اند که ایران نیز جزو یکی از این کشورهاست. طبق داده‌های این شرکت در سال گذشته میلادی ۲۲ دولت در سراسر جهان ۷۶ محدودیت و قطعی جدی را بر اینترنت اعمال کردند و دسترسی ۲ و نیم میلیارد کاربر در سراسر جهان محدود یا مختل شد. پس از ایران هند با ۱۱ قطعی در جایگاه دوم است.

به گزارش پیوست، پس از آسیا، آفریقا با ۱۷ مورد از محدودیت‌ها در جایگاه دوم قرار دارد. از جمله موارد مهم قطع اینترنت در این گزارش به ۴ مورد محدودیت در کشور پاکستان اشاره شده که همگی به تنش‌های سیاسی بین دولت حاکم و جبهه مخالف آن مربوط می‌شوند.

سال ۲۰۲۳، ۷۶ محدودیت جدید در ۲۲ کشور بر اینترنت اعمال شد؛ ایران صدرنشین کشور‌ها و آسیا نیز محدود‌ترین قاره

عمده محدودیت‌ها در نتیجه اعتراضات اعمال شدند

طبق گزارش سرف‌شارک، تقریبا دو سوم از تمامی محدودیت‌های دسترسی به اینترنت در سال ۲۰۲۳ پس از اعتراضات اعمال شده‌اند که در ۸ کشور جهان بیش از ۱.۷ میلیارد نفر را تحت تاثیر قرار داد.

این شرکت می‌گوید طبق بررسی‌های انجام گرفته پنج کشور در سالی که گذشت اینترنت کشور را در دوران انتخابات محدود کردند. براساس این گزارش پنج کشور چاد، گابن، ترکیه، ونزوئلا و زیمباوه در طول انتخابات خود دسترسی مردم به اینترنت را محدود کردند. این در حالی است که در سال ۲۰۲۲ هیچ موردی از محدودیت اینترنت در دوران انتخابات ثبت نشده است.

سال ۲۰۲۴ یکی از پرتعدادترین سال‌ها از لحاظ انتخابات است و ۹۰ کشور مختلف قرار است در این سال نمایندگان یا روسای جمهور خود را مشخص کنند.

یک چهارم تمام محدودیت‌ها شبکه اجتماعی را هدف گرفتند؛ تلگرام منفور دولت‌ها

در سالی که گذشت ۱۳ کشور جهان در ۲۱ مورد دسترسی کاربران خود به شبکه‌های اجتماعی را محدود کردند. این در حالی است که در سال ۲۰۲۲ تنها ۱۱ مورد از چنین محدودیت‌هایی را آنهم در ۸ کشور مشاهده کردیم.

۱۳ دولت در سال ۲۰۲۳ پلتفرم‌های شبکه‌اجتماعی و اپلیکیشن‌های پیام‌رسان را محدود کردند و تلگرام بیشتر از همه هدف قرار گرفت

از بین شبکه‌های اجتماعی بررسی شده، اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام بیشتر از همه در کشور‌های مختلف محدود شده است. سرف شارک می‌گوید ۷ دولت ۸ مرتبه دسترسی به این پیام‌رسان را محدود کرده‌اند. دسترسی به تلگرام حدود پنج سالی است که در کشور ما بدون فیلترشکن امکان‌پذیر نیست.

در رتبه دوم نیز فیس‌بوک قرار دارد و ۶ کشور ۸ مرتبه دسترسی به بزرگترین پلتفرم شبکه اجتماعی جهان را محدود کرده‌اند. اما از لحاظ مدت زمان محدودیت‌ها، تیک‌تاک و یوتیوب طولانی‌ترین محدودیت‌ها را به ترتیب با میانگین ۲۰۳ و ۱۲۳ روز تجربه کردند.

تعداد محدودیت‌ها کمتر شده اما کشورهای بیشتری دخیل هستند

در مقایسه با سال ۲۰۲۲ تعداد محدودیت‌های جدید ۱۵ درصد کاهش یافته است (از ۸۹ به ۷۶)، اما کشور‌های بیشتری در سالی که گذشت برای قطع اینترنت یا محدود کردن دسترسی کاربران اقدام کرده‌اند (۳۲ کشور در سال ۲۰۲۲ و ۳۶ کشور در سال ۲۰۲۳.) با این حال از آنجایی که ۴۰ محدودیت از سال ۲۰۲۲ به ۲۰۲۳ نیز منتقل شدند و در این سال نیز ۷۶ محدودیت جدید به آنها اضافه شد، مجموع محدودیت‌ها در سال گذشته افزایش یافته است. ۵۵ مورد از محدودیت‌های سال ۲۰۲۳ نیز تا سال ۲۰۲۴ ادامه‌دار شده‌اند و هنوز خبری از برطرف شدن آنها نیست.

افزایش جزئی محدودیت‌های اینترنت در سال ۲۰۲۳ و روندی که به یک ثبات نسبی اشاره می‌کند

در سالی که گذشت مردم بیشتری هم محدودیت و اختلال در اینترنت را تجربه کرده‌اند. سال ۲۰۲۳ بیش از ۲ و نیم میلیارد نفر تحت تاثیر این محدودیت‌ها بودند که رشد ۲۲ درصدی را نسبت به ۲.۰۵ میلیارد نفر سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد.

این گزارش براساس مطالعات سرف‌شارک روی وضعیت اینترنت و داده‌های جمعیت سازمان‌ملل گرد‌آوری شده است.

https://pvst.ir/h81

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو