skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

انویدیا برای طراحی سریع چیپ از هوش مصنوعی استفاده می‌کند

۱۸ بهمن ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

انویدیا، تولیدکننده پردازنده‌های گرافیکی هوش مصنوعی، که اخیرا به یکی از مهمترین شرکت‌های فناوری بدل شده است برای افزایش سرعت طراحی چیپ‌ و پاسخ به تقاضای گسترده در بازار از یک ابزار هوش مصنوعی استفاده می‌کند. گوگل نیز سیستم دیگری با کاربرد مشابه طراحی کرده که برای ساخت چیپ‌های اختصاصی این شرکت استفاده می‌شوند و در نتیجه هوش مصنوعی در سال‌های آینده در روند ساخت بدنه خود نقش مهمی ایفا می‌کند.

به گزارش پیوست، تیم سبز برای طراحی چیپ‌های جدید که به تعداد زیادی نیروی انسانی و تلاش گسترده نیاز دارد، یک سیستم هوش مصنوعی به نام ChipNeMo را طراحی کرده است.

برایان کاتانزارو، نایب‌رئیس تحقیقات یادگیری عمیق انویدیا، به وال‌استریت ژورنال گفت طراحی یک چیپ معمولا به فعالیت یک هزار نفر نیاز دارد و هر کدام از این افراد باید نحوه همکاری بخش‌های مختلف طراحی را بدانند.

سیستم هوش مصنوعی ChipNeMo در همین مرحله وارد عمل می‌شود. این هوش مصنوعی با استفاده از یک مدل بزرگ زبانی که مبتنی بر Llama 2 از شرکت متا طراحی و براساس داده‌های انویدیا آموزش دیده است به فرایند طراحی کمک می‌کند. این هوش مصنوعی می‌تواند به سوالات مربوط به طراحی چیپ مثل معماری پردازنده گرافیکی (GPU) و نسل کد طراحی چیپ پاسخ دهد.

به نظر استفاده از این ابزار موفقیت‌آمیز بوده و انویدیا می‌گوید پس از رونمایی در ماه اکتبر این سیستم به آموزش مهندسان تازه‌کار کمک کرده و تذکر‌های مربوط به ۱۰۰ تیم مختلف را خلاصه‌سازی کرده است.

شرکت‌های متعددی از سراسر جهان برای خرید پردازنده‌های گرافیکی انویدیا تلاش می‌کنند. این پردازنده‌های گرافیکی زیرساخت و قدرت رایانشی مدل‌های زبانی را فراهم می‌کنند و علاوه بر شرکت‌های توسعه دهنده، ارائه دهندگان خدمات ابری نیز برای فراهم کردن زیرساخت به آنها نیاز دارند.

این شرکت در همسایگی ما و در خاورمیانه نیز مشتریان دست به نقدی دارد و گزارشی از فایننشال تایمز نشان می‌دهد که عربستان و امارات میلیون‌ها دلار پردازنده پیشرفته هوش مصنوعی را از این شرکت خریداری کرده‌اند. با وجود محدودیت‌هایی که دولت بایدن برای فروش این پردازنده‌ها به بزرگترین بازار جهان یعنی چین در نظر گرفته است، بازار عظیمی پیش روی تیم سبز است و انویدیا سلطه بالایی بر این بازار عظیم دارد.

با این حال رقبای دیرینه انویدیا در تولید پردازنده‌های گرافیکی نیز به تازگی تلاش خود برای ورود به این بازار و کسب سهمی از آن وارد عمل شده‌اند. اینتل و AMD، هردو روی طراحی چیپ‌های هوش مصنوعی کار می‌کنند و در بازار چین هم شرکت هواوی با همکاری SMIC در تلاش است تا پردازنده‌های بومی را برای تامین قدرت این فناوری طراحی و تولید کند.

علاوه بر بازیگران سنتی صنعت چیپ، گوگل هم پردازنده‌های ویژه‌ای را برای هوش مصنوعی طراحی کرده و در زیرساخت ابری خود از آن استفاده می‌کند. شرکت گوگل دیپ‌مایند جولای سال گذشته از یک سیستم هوش مصنوعی رونمایی کرد که به روند طراحی جدید‌ترین چیپ‌های اختصاصی این شرکت را تسریع می‌کند. چند ماه پس از گوگل غول نرم‌افزاری Synopsys نیز از یک ابزار ساخته هوش مصنوعی برای کمک به بهره‌وری مهندسان چیپ خبر داد.

https://pvst.ir/h6u

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو