skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ثبت‌نام در شبکه اجتماعی بلو اسکای برای همه آزاد شد

۱۷ بهمن ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

بلو اسکای، شبکه نامتمرکزی که مدیرعامل سابق توییتر آن را هم‌بنیان‌گذاری کرده است، دیگر نیازی به کد دعوت ندارد و تمام کاربران علاقه‌مند می‌توانند در این شبکه اجتماعی ثبت‌نام کنند. دسترسی به بلواسکای پیش از این تنها با دعوت دیگر کاربران امکان‌پذیر بود.

به گزارش پیوست، بلو اسکای می‌گوید تا به امروز و از طریق همان سیستم دعوت حدود سه میلیون کاربر را جذب خود کرده است. الزام دعوت باعث شده بود تا برای مدت کوتاهی در کشورمان بازار سیاهی برای کد دعوت بلو اسکای ایجاد شود.

بلومبرگ به نقل از جی گربر، مدیرعامل بلو اسکای، می‌گوید قابلیت دیگری به نام «federation» نیز تا انتهای ماه فوریه به بلو اسکای اضافه می‌شود. فدریشن که در ماموریت بلو اسکای نقش حیاتی دارد به هرکسی اجازه می‌دهد تا از طریق پروتکل فناوری بلو اسکای، شبکه اجتماعی خاص خود را تاسیس کند.

شبکه‌های مختلفی که براساس پروتکل بلو اسکای ساخته می‌شوند با یکدیگر همگام هستند و می‌توانند پست‌های یکدیگر را مشاهده کرده و با یکدیگر تعامل کنند.

همچنین هر شبکه می‌تواند قوانین خاص خود را درمورد صحبت‌های مجاز و غیرمجاز مشخص کند و الگوریتم خاصی هم برای مشاهده محتوا در نظر بگیرد.

ایده بلو اسکای به دوران حضور جک دورسی در توییتر که حال اکس نام گرفته برمی‌گردد و هدف از آن ساخت یک شبکه اجتماعی بود که تحت کنترل هیچ نهاد یا شرکت خاصی نباشد. قرار بر این بود که در آینده توییتر هم به این شبکه ملحق شوند و مردم بتوانند پروفایل توییتر و پست‌های آن را نیز در کنار شبکه‌های دیگر مشاهده کنند.

بلو اسکای پروتکلی به نام AT را راه‌اندازی کرد و برای اثبات بازدهی این پروتکل یک اپلیکیشن خاص را نیز روانه بازار کرد. گربر می‌گوید: «ما کمی بعد شروع به ساخت یک اپلیکیشن کردیم و این اپلیکیشن قرار بود کلاینت پرچمدار ما باشد و نشان دهد با یک پروتکل باز چه کارهایی می‌توان کرد. از آن زمان ما جامعه‌ای را پیرامون آن ساختیم و تلاش زیادی را به بهبود فضای آن اختصاص داده‌ایم.»

این پلتفرم حالا یکی از رقبای اصلی اکس یا همان توییتر سابق است و در موارد مختلف در نتیجه قهر کاربران اکس قدرت گرفته است. دورسی در اواخر سال ۲۰۲۱ از توییتر جدا شد و در حالی که بلو اسکای به عنوان یک نهاد جداگانه به فعالیت خود ادامه می‌دهد مشخص نیست که آیا اکس همانطور که دورسی در نظر داشت از پروتکل AT استقبال می‌کند یا خیر. دورسی یکی از اعضای هیات مدیره بلو اسکای است.

به گفته گربر هنوز اطمینانی وجود ندارد که کدام شبکه‌ها در نهایت به سراغ پروتکل نامتمرکز می‌روند. او می‌گوید این لحظه مهمی برای تغییر شبکه اجتماعی است و باید در نظر داشت که ایفای نقش یک شرکت به عنوان تعیین کننده حقیقت در جهان ارتباطی ما چه تبعاتی دارد.

 

https://pvst.ir/h6h

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو