skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گلرنگ تپسی را خرید

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۶ بهمن ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ بهمن ۱۴۰۲

گروه صنعتی گلرنگ حدود ۷۰ درصد از سهام تپسی را تصاحب کرد و تپسی به عنوان اولین استارت‌آپی که وارد بورس شد چرخه کامل ورود به بورس و خروج سهامداران شرکت را طی کرد.

به گزارش پیوست، پس از گمانه‌زنی‌هایی که از میانه آذرماه درباره خرید تپسی از سوی گروه صنعتی گلرنگ مطرح بود، این اتفاق بالاخره امروز به طور رسمی رخ داد.

دیروز دو بلوک سهام تپسی، یکی به اندازه ۱۳.۶۴ درصد و دیگری به اندازه ۲۷.۷۴ درصد، در فرابورس فروخته شد. امروز نیز بلوک‌های سوم و چهارم فروخته شدند. بیش از ۶۸ درصد تپسی در این دو روز معامله شد.

 

گلرنگ بلوک سوم به اندازه ۲۴.۶۲ درصد سهام تپسی با حجم ۶۰۶ میلیون سهم سهم و به ارزش ۵۶۶ میلیارد تومان و بلوک چهارم به اندازه ۲.۹۵ درصد سهام تپسی با حجم ۷۲ میلیون سهم به ارزش ۶۷ میلیارد تومان را خرید تا حدوداً ۶۹ درصد از سهام این تاکسی اینترنتی به مالکیت گروه صنعتی گلرنگ درآید.

این پلتفرم تاکسی اینترنتی خرداد ۱۴۰۱ موفق شده بود پس از کش و قوس‌های فراوان در بازار دوم فرابورس عرضه شود. ارزش بازار تپسی یا مارکت کپ در ابتدای عرضه اولیه حدود هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بود که اکنون به ۱۸۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

بنیان‌گذاران می‌مانند؟

میلاد منشی‌پور، مدیرعامل تپسی، در این باره در گفت‌وگوی تصویری با پیوست که تا ساعاتی دیگر به صورت کامل منتشر می‌شود اعلام کرده است دیگر سهمی در تپسی ندارد اما هنوز در مورد اینکه به فعالیت خود در تپسی ادامه می‌دهد یا خیر تصمیمی نگرفته است.

او درباره گلرنگ گفت: زمانی که اخبار مربوط به واگذاری سهام تپسی به گلرنگ مطرح شد هنوز توافقی صورت نگرفته بود و هیچ چیز مشخص نبود. مجموعه‌های دیگری هم بودند که شاید حتی پیشنهادهای مالی جذاب‌تری می‌دادند اما شاید تا اندازه‌ای به دنبال اثر تبلیغاتی این خرید بودند؛ در نهایت با ارزیابی‌های‌مان به این نتیجه رسیدیم که گلرنگ با استراتژی مشخص و دقیق قصد ورود دارد و می‌تواند باعث ارتقای شرکت شود.

منشی‌پور ادامه داد: سرنوشت تپسی قطعاً برای من اهمیت دارد. ممکن است در شرکت بمانم و فعالیت خود را ادامه دهم و ممکن است تصمیمی غیر از این بگیرم. هنوز چیزی مشخص نیست.

او همچنین گفت: حجم تپسی از نظر میزان سفر و راننده‌ و موارد دیگر در حد پلتفرم کریم در امارات است اما این تاکسی اینترنتی دو سال پیش حدود ۳.۵ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شد در حالی که ارزش ما حدود ۳۴ میلیون دلار است.

به گفته او، حجم تمام سرمایه‌گذاری‌هایی که از ابتدا روی تپسی انجام شده است به ۱۱ میلیون دلار می‌رسد.

مدیرعامل فعلی تپسی در مورد ظرفیت‌های رشد تپسی توضیح داد: با اینکه اقتصاد ملک در ایران در مقایسه با اقتصاد نوآوری، بازدهی و سود بالایی دارد اما هنوز هم در کشور می‌شود کارهای بزرگ انجام داد و استارت‌آپ‌ها توان رقابت با بخش‌های غیرملکی اقتصاد را دارند. تپسی می‌تواند سوپراپی شود که با سرمایه‌گذاری‌های آتی به حجم بازار رقیب خود در این بازار برسد.

https://pvst.ir/h5w
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    یک دیدگاه

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو