آمریکا پاسخ چین به اوپنایآی را در لیست سیاه قرار داد
واشنگتن شرکت Zhipu چین، مهمترین استارتآپ این کشور در حوزه توسعه مدلهای بزرگ زبانی، را…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۱۵ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
براساس بررسیهای شرکت OpenSecrets روی آمار دولت فدرال از جریان لابی و اعمال نفوذها، در سال ۲۰۲۳ بیش از ۴۵۰ سازمان از جبهه هوش مصنوعی وارد عمل شدهاند. این آمار نشانگر یک رشد ۱۸۵ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ است.
به گزارش پیوست، تلاش دولت بایدن برای معرفی قوانین جدید این حوزه باعث شده تا تیم هوش مصنوعی برای اعمال نفوذ در مهمترین بازار این فناوری وارد عمل شود.
CNBC میگوید در بین شرکتهایی که سال ۲۰۲۳ برای لابی و پیشبرد نظرات خود دست به کار شدهاند، نامهای بزرگی مثل بایتدنس، شرکت مادر تیکتاک، تسلا، اسپاتیفای، شاپیفای، پینترست، سامسونگ، انویدیا، دراپباکس، آنتروپیک و اوپنایآی جلب توجه میکند.
برساس آمار، هفت سال پیش (۲۰۱۷) تعداد لابیگران هوش مصنوعی از ۱۰ نهاد فراتر نمیرفت اما حالا از تمام طیفها، از غولهای فناوری گرفته تا استارتآپهای هوش مصنوعی و شرکتهای داروسازی، بیمه، امور مالی، دانشگاهها و فعالان ارتباطات برای تاثیر بر مقررات احتمالی وارد عمل شدهاند. به طور کلی تعداد لابیگران تا سال ۲۰۲۳ دائما در حال رشد بوده اما در این سال یک انفجار ۱۸۵ درصدی را مشاهده کردیم.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، در ماه اکتبر سال گذشته یک دستور اجرایی را صادر کرد که اولین اقدام جدی دولت در رابطه با AI محسوب میشود.
این دستور اجرایی ارزیابیهای جدید امنیتی، چارچوب مساوات و حقوق شهروندی و تحقیق درمورد تاثیر هوش مصنوعی روی نیروی کار را الزامی کرد. همچنین موسسه ملی استانداردها و فناوری وزارت بازرگانی ایالات متحده یا NIST موظف شد تا چارچوبهایی را برای ارزیابی یک سری مدلهای هوش مصنوعی طراحی کند و برای مثال محیطهایی را برای آزمایش فراهم آورد و بخشی از وظیفه توسعه «استانداردهای اجماع-محور» برای هوش مصنوعی را برعهده بگیرد.
پس از صدور این دستور اجرایی بسیاری از قانونگذاران، گروههای صنعتی، سازمانهای حقوق شهروندی، اتحادیههای کارگری و دیگر فعالان به سراغ این مستند ۱۱۱ صفحهای رفتند تا اولویتها، ضربالعجلها و تبعات مختلف این اقدام را مشخص کنند.
یکی از بحثهای بزرگی که در حال حاضر شاهدش هستیم سوال منصفانه بودن هوش مصنوعی است. بسیاری از رهبران مدنی در ماه نوامبر به CNBC گفتند که به آسیبهای جهان واقعی این فناوری و به ویژه تاثیرات آن بر جوامع ضعیفتر توجه چندانی نشده است. با این حال گام مهمی را شاهد هستیم.
نهاد مد نظر بایدن برای تنظیم بخشی از استانداردها (NIST)، از ماه دسامبر در حال دریافت نظرات عمومی کسبوکارها و افراد پیرامون بهترین مقررات است و دوره دریافت نظرات روز جمعه به پایان میرسد. این نهاد به ویژه از پاسخ دهندگان خواسته تا در مورد استانداردهای مسئولانه هوش مصنوعی، سیستمهای آزمایشی هوش مصنوعی برای پیدا کردن نقاط ضعف، مدیریت خطرات هوش مصنوعی مولد و کمک به کاهش خطرات «محتوای مصنوعی»، از جمله اطلاعات وارونه و دیپفیکها اظهارنظر کنند.
باید دید با توجه به تاکید چندباره دستور اجرایی بایدن به ایمنی، امنیت و قابل اعتماد بودن سیستمهای هوش مصنوعی و تضمین برابر و حقوق مدنی، ماحصل تلاشهای NIST و حضور پررنگ لابیگران چه استانداردهای میشود و حال که اتحادیه اروپا با اولین قانون جامع هوش مصنوعی پیشتازی این حوزه را به دست گرفته آیا ایالات متحده نیز اقدام معناداری در این حوزه خواهد داشت.
مجله فناوری MIT پیش از این در پیشبینی خود برای تنظیمگری هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ گفته بود که این فناوری به مرکز بسیاری از بحثهای سیاسی بدل میشود و به ویژه در انتخابات جایگاهی خواهد داشت.