وزیر ارتباطات: خلف وعده در پروژه فیبر نوری خط قرمز ما است
وزیر ارتباطات خلف وعده در پروژه فیبر نوری و توسعه آن را خط قرمز اصول…
۶ آذر ۱۴۰۳
علی عبدالهی عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید بهشتی معتقد است مدیران دولتی نمیتوانند رگولیشن نوآوری انجام دهند و تا زمانی که فضای رقابتی ایجاد نشود نوآوری در فناوریهای بانکی رخ نمیدهد.
به گزارش روابط عمومی انجمن فینتک علی عبدالهی، عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید بهشتی در پنل تخصصی«بدهکاران و بستانکاران نوآوری در نظام و صنعت بانکی» در خصوص نظام نوآوری در محیط بانکی به اثر نوآوری در بانکها برای فراگیری مالی و نقش قوانین بالادستی اشاره کرد و گفت: یک نوآوری کوچک در نظام بانکی میتواند اثر بزرگی بر محیط کلان و خرد داشته باشد. نوآوری زاده رقابت است و ما از این نوآوری برخوردار نیستیم، مانند صنعت خودروسازی و خیلی از صنایع دیگر کشور حتی شرکت خدمات انفورماتیک و شاپرک که انتقادهایی به آنها وارد است. رقابت کارمزدی بین بانکها در ارائه خدمات باید باشد تا نوآوری شکل بگیرد و واقعیت این است که مدیران دولتی نمیتوانند رگولیشن نوآوری انجام دهند. ما هیچوقت تجربه نئوبانک، تجربه اینشورتک و تجربه دیجیتالبانک را در ایران نخواهیم داشت.چون رگولاتور میخواهد نئوبانک را بانک کند، اینشورتک را بیمه کند و…
نوشآفرین مومنواقفی معاون فناوری اطلاعات بانک دی هم در خصوص نوآوری و فناوری در بانکها به بیثباتی در قانونگذاری اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی میخواهد یک لباس را تن همه بانکها بکند و به نیاز بانک و تعامل بانک با فینتکها توجهی ندارد. واقفی در ادامه یارانه را سبب دسترسی اقشار جامعه به حساب و کارت بانکی معرفی کرد وتوضیح داد: تسهیلات خرد برای افرادی که به وام دسترسی نداشتند توسط لندتکها شکل گرفت که نیاز جدی از جامعه رفع میکرد و با بخشنامهای که صادر شده برای ما بهعنوان بانکها همکاری با لندتکها ارزشی نخواهد داشت.ما به عقب بازگشتیم و وقتی حتی خبری از بانکداری دیجیتال نیست ما داریم در بازی از کلمات از بانکداری هوشمند استفاده میکنیم. در واقع وظیفه بانک مرکزی حفظ توازن بین امنیت و نوآوری نیست و وظیفه بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی و در نهایت چارچوبگذاری است.
محمود کریمی، مدیرعامل سکوی خلق آینده از منظر انسانی به نوآوری در بانکها نگاه کرد و افزود: چشموهمچشمی در بانکها و بیمهها از همافزایی بانکها جلوگیری کرده است و تاوان آن را شهروندان میدهند. حتی رگولاتور هم در این رقابت است و نگران پاسخگویی به نهادهای بالادست است و بابت همین هرروز عرصه را تنگتر میکند. گسستگی ما از بقیه دنیا مانع نوآوری شده است.تلاشهای تلاشهای کوچکی است که ثمری ندارد.
علیرضا هوشمند، عضو هیئتمدیره انجمن فینتک هم گفت: نوآوری در بانک مرکزی و بانکها جایگاه محکم و مشخصی ندارد. تمایل بانک مرکزی به رشد رگتک است نه فینتک.مشکل ما این است که تعامل نهاد نظارت با بخش خصوصی شکل نمیگیرد. ما برگشتیم به سال ۹۶ که چهارشنبهها عصر کسبوکارهای فینتک را فیلتر میکردند و دوباره موانع جدی برای کسبوکارها تراشیده شده است.شرکتهای لندتک در مناطق محروم و کمبرخوردار موفق شدند به مردم وام بدهند. تنها ۳۰ درصد از مردم رتبه اعتباری دارند و لندتکها موفق شدند به ۷۰ درصدی که رتبه اعتباری نداشتند وام بدهند و این مفهوم فراگیری مالی است.رگولاتور باید با کسبوکارها تعامل کند و دستورالعملها باید با تعامل با کسبوکارها شکل بگیرد.