معرفی سیزده هوش مصنوعی تولید و پردازش تصویر: خلق از حروف ساده
امروزه و با توسعه هوش مصنوعی ابزار پردازش تصویر بسیاری برای تبدیل متن به تصویر…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۷ بهمن ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، میگوید وزارت او به دنبال راهی است تا شرکتهای ابری را مجبور کند استفاده فعالان خارجی از قدرت رایانشی آنها برای توسعه هوش مصنوعی را به دولت گزارش دهند. اقدامی که به افزایش تنش فناورانه میان واشنگتن و پکن اشاره میکند.
به گزارش پیوست، شرکتهای هوش مصنوعی برای آموزش مدلهای خود به پردازندههای قدرتمند گرافیکی نیاز دارند و پلتفرمهای ابری دسترسی به این منابع را برای مشتریان خود فراهم میکنند. گوگل، مایکروسافت و آمازون، سه غول آمریکایی، بزرگترین ارائهدهنده خدمات ابری هستند و علیبابا چین نیز یکی دیگر از بازیگران بزرگ این عرصه است.
بلومبرگ به نقل از ریموندو میگوید: «ما در حال آغاز فرایندی هستیم که شرکتهای ابر آمریکایی را ملزم میکند هربار یک نهاد غیرآمریکایی از ابر آنها برای آموزش مدل بزرگ زبانی استفاده میکند به ما گزارش دهند.»
بایدن در ماه اکتبر به این آژانس دستور داد تا برای شناسایی فعالان خارجی و جلوگیری از «فعالیتهای تبهکارانه سایبری»، ارائه چنین اطلاعاتی را الزامی کند.
وزارت بازرگانی ایالات متحده به دنبال راهی است تا از طریق کنترل صادرات به تنظیمگری ابر بپردازد و پیش از این نیز تحریمهای گستردهای را برای صادرات نیمهرسانا به چین در نظر گرفته است. واشنگتن نگران است که شرکتهای چینی بتوانند از طریق خدمات ابری مثل پلتفرم آمازون، مایکروسافت یا گوگل، بدون خرید نیمهرسانا به این قدرت رایانشی دسترسی پیدا کنند.
ریموندو ماه گذشته در مصاحبهای گفت: «ما میخواهیم مطمئن شویم که هر مجرای دسترسی چینیها به مدلهای ما و آموزش مدلهای خودشان را مسدود کنیم.»
توسعه هوش مصنوعی و فناوریهای مدرن توسط چین یکی از نگرانیهای اصلی دولت بایدن است و با تمام توان برای محدود کردن این رقیب استراتژیک تلاش میکند. با این حال گزارشها نشان میدهد که تلاش پیشین آمریکا برای محدود کردن دسترسی چین به فناوریهای جدید نیمهرسانا در عمل بازدهی چندانی نداشته است. این کشور در سال گذشته ۵۰ میلیارد دلار ماشینآلات تولید چیپ خریداری کرده و نوآوریهایی را در تولیدات پیشرفته از سوی هواوی و SMIC مشاهده کردیم.
از این رو، آمریکا در ماه اکتبر محدودیتهای خود را به چیپها، تجهیزات و مناطق بیشتری توسعه داد. یکی از نکات مهم این تحریمهای جدید، هدف گرفتن آن دسته از شرکتهای چینی است که در بیش از ۴۰ کشور جهان فعالیت دارند و میتوانند به عنوان میانجی دسترسی پکن به فناوریهای جدید را میسر کنند.
با این حال محدودیتهای سختافزاری جلودار دسترسی چینیها به پلتفرمهای ابری نیست.
از سوی دیگر ارائه دهندگان ابر آمریکا نگرانند که چنین محدودیتهایی باعث میشود تا شرکتهای خارجی به سراغ رقبای غیرآمریکایی بروند و به ضعف رقابتی آنها منجر شود.
ریموندو میگوید وزارت بازرگانی آمریکا قرار است به صورت جداگانه از شرکتهای توسعه دهنده مدل بزرگ زبانی نیز سوالاتی را بپرسد اما مشخص نیست که درخواست آنها دقیقا در چه مورد است. مدلهای بزرگ زبانی مغز متفکر ابزارهای جدید هوش مصنوعی از جمله چتباتهایی مثل ChatGPT هستند.
وزیر بازرگانی ایالات متحده در حالی از الزامات جدید برای شرکتهای ابری میگوید که به تازگی خبری مبنی بر همکاری نادر پکن و واشنگتن برای حفظ امنیت هوش مصنوعی و جلوگیری از تبعات منفی آن منتشر شد.