معاون علمی ریاست جمهوری: بهدنبال تهاتر کارخانه نوآوری آزادی با زمینی دیگر هستیم
دولت طبق گفته معاون علمی ریاست جمهوری به دنبال تهاتر زمین کارخانه نوآوری آزادی با…
۱۳ آذر ۱۴۰۳
۱۱ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مدیر هوش مصنوعی شرکت IBM میگوید فناوری AI شرایطی را فراهم کرده است که دیگر برای فعالیت حرفهای در حوزه تکنولوژی نیازی به مرکز علوم کامپیوتر ندارید.
به گزارش پیوست به نقل از اینسایدر، متیو کندی، مدیر جهانی هوش مصنوعی مولد در IBM معتقد است که پیشرفت این فناوری باعث شده تا ساخت محصول برای افرادی که تخصص فنی ندارند هم سادههر شود.
طبق مطلبی که روز شنبه در مجله فورچن منتشر شده است، کندی میگوید: «سرعت ایدهپردازی، آزمایش ایده و ساخت آن قرار است شتاب زیادی بگیرد. شما دیگر برای این کار نیازی به یک مدرک علوم کامپیوتر ندارید.»
هوش مصنوعی شرایطی را فراهم کرده تا افراد تنها با استفاده از کامپیوتر و بدون تخصص چندانی بتوانند کارهایی مثل طراحی و حتی کدنویسی را بدون دانش قبلی انجام دهند. افزون بر این، فناوری AI به ابزار قدرتمندی در دست متخصصان این حوزه نیز تبدیل شده تا با برونسپاری کارهای تکراری به هوش مصنوعی مولد، زمان بیشتری را به فعالیتهای خلاق و بخشهای مهم کار اختصاص دهند.
پیش از این مدیرعامل انویدیا، تولیدکننده چیپهای پردازنده هوش مصنوعی که به لطف پیشرفت این تکنولوژی در سال گذشته میلادی به کلوپ هزار میلیارد دلاریها پیوست، نیز گفته بود که در عصر AI همه برنامهنویس هستند و میتوانند ایدههای خود را به زبان کدنویسی اجرایی کنند.
کندی نیز معتقد است که پیشرفت و توسعه هوش مصنوعی باعث شده تا ارزش تفکر منتقد و خلاق بیشتر شود.
به گفته: «سوال کردن، مهارتهای خلاق و نوآوری قرار است اهمیت بسیاری داشته باشد زیرا به نظرم هوش مصنوعی ظرفیت بیشتری را برای فرایندهای تفکر خلاق فراهم میکند.»
با این حال روی صحبت کندی تنها با مشاغل تکنولوژی نیست. او میگوید پیشرفت AI در فناوری خلق تصویر بر فعالان حوزه هنر نیز تاثیرگذار است.
او میگوید: «شما میتوانید نقش یک طراح را بگیرید. دیگر نیازی نیست یک طراح گرافیک باشید و مدرکی برای این کار بخواهید.»
از زمان شکلگیری موج جدید هوش مصنوعی و ابزارهای مولد، نگرانیهای بسیاری را در بازار کار شاهد هستیم. بانک گلدمن ساکس در گزارشی پیشبینی کرده است که بیش از ۳۰۰ میلیون فرصت شغلی از سوی این تکنولوژی در معرض خطر قرار دارند. اما برخی از فعالان این حوزه نیز میگویند هوش مصنوعی با وجود از بین بردن یک سری فرصتهای شغلی، مشاغل جدیدی را ایجاد میکند و در بسیاری از حرفههای نیز هوش مصنوعی به جای اینکه جایگزین کارکنان شود به کمک آنها میآید و به انجام بهتر و بیشتر کارها کمک میکند.
آرویند کریشنا، مدیرعامل IBM نیز در مصاحبهای با بلومبرگ با اشاره به کارکنان دفتری شرکت خود گفته است: «به راحتی میتوانم بگویم که از نظر من ۳۰ درصد آنها در یک دوره پنج ساله با هوش مصنوعی و خودکارسازی جایگزین میشوند.»