نئوبانک KAST میخواهد امکان استفاده از رمزارزهای پایدار را در سیستم پرداخت سنتی فراهم کند
فینتک KAST با حمایت دو شرکت سرمایهگذاری هندی و چینی که در کنار هم ۱۰…
۲۱ آذر ۱۴۰۳
۲ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
ورود متاورس در حوزههای مختلف ارتباطات باعث شده نیازهای این حوزه بیشتر شناخته شود و فعالان معتقدند متاورس به عنوان نسل آینده ارتباطات، نیازمند زیرساختی است که تاخیر حداقلی، پنهای باند زیاد و پایداری داشته باشد و به همین دلیل 5G یکی از الزامات این حوزه به حساب میآید.
به گزارش پیوست، در پنل 5G در تحقق متاورس بیستوچهارمین نمایشگاه تلکام، 5G به عنوان یکی از لایههای اصلی این فضا تعریف شد. فناوری که بدون آن تحقق متاوری ممکن نیست. هرچند در حال حاضر امکان تجربه این فضا به صورت محدود وجود دارد، اما برای استفاده گسترده و فراگیر از این فضا، زیرساختهایی مانند 5G نیاز است تا تاخیر به حداقل و پایداری اتصال به حداکثر برسد.
بابک خلج، رئیس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه شریف گفت: متاورس به عنوان یک سرویس، موضوعی است که به اپراتورها در ارائه سرویسهای متاورسی کمک میکند. متاورس در آینده نزدیک در تمامی حوزههای ارتباطات ورود میکند اما در این مسیر یکی از مهمترین قدمها، زیرساخت ارتباطی است که تا این موضوع محقق نشود، امکان توسعه متاورس ممکن نمیشود.
به گفته او: پهنای باند، مقایسپذیری، بار محاسباتی و کیفیت سرویس، ۴ چالش اصلی در لایه زیرساخت برای متاورس است. با این حال موضوع مهم در این میان، پردازش دادهها در لبه شبکه است. فرآیندی که باعث میشود بخشی از بار پردازشی به سمت کاربر منتقل شود و به همین ترتیب شاهد کاهش تاخیر در شبکه مخابراتی خواهیم بود.
مهدی حاتمیان، مدیرکل بررسیهای اقتصادی وزارت ICT اشاره به وظایف این نهاد، گفت: ما باید برنامهریزی برای آینده ایران هوشمند ارائه دهیم. اقتصاد دیجیتال یک اقتصاد نوپدید است و باتوجه به برنامه هفتم توسعه، ابتدا اقتصاد دیجیتال را داریم که امیدواریم تا سال ۲۰۲۵ به اهداف این حوزه برسیم. ما برای رسیدن به اهداف در این حوزه باید سرمایهگذاری ۱۱۶۰ همتی انجام دهیم. همچنین در بحث هسته اقتصاد دیجیتال نیاز به سرمایهگذاری ۶۹۵ همتی داریم. از این اعداد ۳۰ درصد برعهده دولت است و ۷۰ درصد مابقی باید از طریق بخش خصوصی تامین شود.
همچنین رضا بحری مدیر گروه ارتباطات ثابت و سیار پروژهشگاه ICT، گفت: بدون وجود زیرساختهای مورد نیاز این حوزه، صحبت از متاورس بی معنی است. 5G یکی از مهمترین زیرساختها به حساب میآید و میتواند پاسخ خوبی به نیازهای پیادهسازی متاورس ارائه دهد. اما یکی از موارد مهم در این زیرساخت، موضوع باند فرکانسی است که یکی از چالشهای مهم به حساب میآید.
حسن گلوردی معاون فنی و مهندسی ایرانسل هم گفت: از مهمترین خصوصیات دنیای متاورس، موضوع غیرمتمرکزسازی است و انحصار در این دنیا، مفهوم پیدا نمیکند. در این بین، یکی از مهمترین ویژگیهایی که فناوری 5G ارائه میدهد، پردازش گسترده یا نزدیکتر کردن پردازش، سمت کاربر است. تاخیر، پنهای باند و ظرفیت کاربران از مهمترین فاکتورهای زیرساختی متاورس است و این سه عامل در نسل پنجم دیده میشوند. هرچند چندسالی است که توسعه 5G آغاز شده است و ما در ایرانسل حدود ۷۰۰ سایت را فعال کردهایم اما برای توسعه و ادامه این مسیر نیاز به سرمایهگذاری بیشتری است.
در پایان، مهدی معظمی، رئیس اداره راهبری فناوری و راهکارهای جامع شبکه همراه اول گفت: برخلاف نسلهای گذشته در نسل پنجم، کسبوکارها بیشتر از منابع زیرساخت استفاده خواهند کرد و باید توجه داشت که برای توسعه این نسل نیاز به سرمایهگذاری سنگین داریم.