skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اینترنت جهان در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳: 5G به نسبت سال گذشته ۲۰ درصد سریع‌تر شد

۲۹ آذر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

گزارش اسپیدتست از وضعیت اینترنت جهان در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که درنتیجه توسعه تکنولوژی 5G، میانگین سرعت دانلود نسل پنجم ارتباطات با رشد ۲۰ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته به ۲۰۳.۰۴ مگابیت برثانیه رسیده است. لیست برترین ارائه‌دهندگان 5G هم نسبت به دوره مشابه سال گذشته تحولات چشمگیری را تجربه کرده است و کره جنوبی جایگاه اول را به امارات واگذار کرده است.

به گزارش پیوست، داده‌های اسپیدتست فصل خوبی را برای تکنولوژی 5G روایت می‌کند. سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ میانگین سرعت دانلود 5G رشد چشمگیری را نسبت به دوره مشابه سال گذشته تجربه کرده است اما سرعت آپلود یا بارگذاری نسل پنجم با رشد یک درصدی، تفاوت چندانی با سال گذشته ندارد.

اینترنت ثابت هم در این سه ماهه نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری را از لحاظ سرعت آپلود یا بارگذاری اطلاعات تجربه کرده است و با رشد ۲۸ درصدی میانگین سرعت آپلود جهان به ۳۸.۳۲ مگابیت رسیده است.

اینترنت 5G

میانگین سرعت دانلود و آپلود اینترنت جهان در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳

لیست برترین‌های 5G جهان نیز نسبت به سال گذشته تغییرات زیادی کرده است. از جمله مهمترین‌ تغییرات می‌توان به پیشتازی امارات و تصاحب جایگاه کره جنوبی و اضافه شدن مالزی، جمهوری دومینیکن، ماکائو و هند اشاره کرد. عربستان سعودی، نیوزلند، بلغارستان و بحرین هم که سال گذشته جزو ۱۰ ارائه دهنده 5G بودند از این لیست کنار رفته‌اند و با این حساب سهم خاورمیانه نسبت به دوره مشابه سال گذشته کوچکتر شده است.

به طور کلی میانگین سرعت دانلود از ۱۶۸.۲۷ مگابیت در سه ماهه سوم سال گذشته به ۲۰۳.۰۴ مگابیت در سال ۲۰۲۳ رسید و سرعت آپلود هم با تغییر جزئی از ۱۸.۷۱ مگابیت به ۱۸.۹۳ مگابیت افزایش یافته است.

امارات در یک سال گذشته برای تصاحب جایگاه اول میانگین سرعت دانلود خود را ۱۴ درصد افزایش داده است و آن را از ۵۱۱.۶۸ مگابیت در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۲ به ۵۹۲.۰۱ مگابیت بر ثانیه رسانده است.

مالزی نیز کمتر از دو سال پس از عرضه سراسری اینترنت 5G حالا با میانگین سرعت دانلود ۴۸۵.۲۴ مگابیت بر ثانیه نه تنها وارد لیست برترین‌ها شده بلکه جایگاه سوم را از بلغارستان گرفته است.

لیست ۱۰ کشور برتر اینترنت 5G از لحاظ میانگین سرعت دانلود در سه ماهه سوم ۲۰۲۳ و ۲۰۲۲

اینترنت ثابت

گزارش اسپیدتست نشان می‌دهد که اینترنت ثابت جهان به ویژه از لحاظ سرعت بارگذاری نسبت به سال گذشته تقویت شده است. براساس داده‌های اسپیدتست میانگین سرعت آپلود جهان در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ نسبت به دوره مشابه سال گذشته با افزایش ۲۸ درصدی از ۲۹.۹۵ مگابیت برثانیه به ۳۸.۳۲ مگابیت رسیده است. میانگین سرعت دانلود اینترنت ثابت نیز با رشد ۱۹ درصدی نسبت به سال گذشته از ۷۰.۳۰ مگابیت به ۸۳.۹۵ مگابیت برثانیه رسیده است.

میانگین سرعت آپلود و دانلود اینترنت ثابت جهان در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۳

با این حال اسپیدتست می‌گوید با وجود پیشرفت پهن‌باند، عقب‌ماندگی تکنولوژی وای‌فای باعث تضعیف تجربه مشتریان شده است. در بازارهایی که اتصال پیشرفته کابلی و فیبر جایگزین تکنولوژی قدیمی پهن‌باند می‌شوند، عملکرد وای‌فای توان همپایی با این جهش را ندارد. وای‌فای معمولا ۳۰ تا ۴۰ درصد از اترنت را به خود اختصاص می‌دهد و درنتیجه ارائه دهندگان و دولت‌ها باید برای بهینه‌سازی محیط کلی اینترنت، توجه ویژه‌ای به این تکنولوژی داشته باشند.

آمار اسپیدتست از میانگین سرعت اینترنت ثابت نشان می‌دهد که امارات در پهن‌باند ثابت نیز پیشتازی جهان را در اختیار دارد. پس از امارات کشور سنگاپور، پیشتاز دوره مشابه سال گذشته، قرار دارد و هنگ‌کنگ نیز در جایگاه سوم است.

امارات برای تصاحب جایگاه اول در یک سال گذشته میانگین سرعت دانلود اینترنت ثابت خود را ۱۸۳ درصد بهبود بخشیده و به ۲۴۷.۶۳ مگابیت برثانیه رسانده است. درنتیجه توسعه چشمگیر زیرساخت اینترنت، حالا بیشتر کاربران اماراتی به شبکه‌های فیبر نوری دسترسی دارند.

سنگاپور، کشوری که ساختمان‌ سازهای آن به اجبار قانون باید تاسیسات و فضای لازم برای نصب شبکه فیبر از سوی اوپراتور را تعبیه کنند، هم امسال با تغییر جزئی در جایگاه دوم است و هنگ‌کنگ با افزایش ۳۷ درصدی میانگین سرعت دانلود و بهبود ۴۰ درصدی سرعت آپلود، از جایگاه پنجم در سه ماهه سوم سال گذشته به جایگاه سوم رسیده است.

لیست ۱۰ کشور برتر اینترنت ثابت از لحاظ میانگین سرعت دانلود در سه ماهه سوم ۲۰۲۳ و ۲۰۲۲

کیفیت در کنار کمیت اینترنت برای توسعه اجتماعی-اقتصادی ضرورت دارد

دولت‌ها و ارائه دهندگان مختلف در سراسر جهان با سرمایه‌گذاری گسترده برای کاهش شکاف دیجیتال و افزایش نرخ نفوذ اینترنت تلاش می‌کنند اما براساس سپیدنامه‌ای از اتحادیه جهانی پهن‌باند، با وجود ضرورت نرخ بالای نفوذ پهن‌باند برای توسعه اجتماعی-اقتصادی کشور‌ها، کیفیت اتصال نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اینترنت برخلاف خدماتی مثل بنزین و برق یک کیفیت نسبت ثابت ندارد و برای بهره‌برداری کاربران از پتانسیل این تکنولوژی، تضمین کیفیت و سرعت بسیار مهم است.

اسپیدتست براساس داده‌های Ookla از وضعیت سرعت اینترنت جهانی، نقشه‌ای از نرخ نفوذ اینترنت پرسرعت (سرعت دانلود بالاتر از ۱۰۰ مگابیت برثانیه) موبایلی و ثابت در سراسر جهان و اینترنت کم سرعت (کمتر از ۵ مگابیت برثانیه) را فراهم کرده است که در ادامه تصاویر آن را مشاهده می‌کنید.

مناطقی که اینترنت موبایلی با سرعت دانلود بیشتر از ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه دارند.
مناطقی که اینترنت ثابتی با سرعت دانلود بیشتر از ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه دارند.
مناطقی که اینترنت موبایلی با سرعت دانلود کمتر از ۵ مگابیت بر ثانیه دارند.
مناطقی که اینترنت ثابتی با سرعت دانلود کمتر از ۵ مگابیت بر ثانیه دارند.

 

https://pvst.ir/gpi

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو