skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

میزگرد چالش‌های مدیریت رسانه در عصر دیجیتال: بسیاری از زمینه‌ها در رسانه تهی از محتوا است

۲۱ آذر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

مدیریت رسانه شامل رویکردهای متفاوتی است که هر یک بنا به ماهیت و نوع فعالیت انتخاب و پیگیری می‌شود. رسانه‌ها برای باقی ماندن در فضای رقابتی باید با حداکثر انعطاف فعالیت کرده و با تغییرات روز همگام باشند.

به گزارش پیوست، در میزگرد علمی-تخصصی چالش‌های مدیریت رسانه در عصر دیجیتال که در دانشکده ارتباطات علامه طباطبایی برگزار شد، صاحبان رسانه و اساتید دانشگاه درباره چگونگی فعالیت در رسانه، چالش‌ها و مشکلات، ابعاد مثبت و پرسش و پاسخ با دانشجویان و میهمانان گرد هم آمدند.

بهارک محمودی، ‌عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و میزبان میزگرد، هدف از این نشست را فارغ از بحث‌های نظری که در کلاس‌های درس انجام می‌شود ارائه تصویری روشن از فضای کار و آینده شغلی دانشجویان با توجه به تعارضات موجود میان فضای آکادمیک و کاری اعلام کرد.

مدیریت چالش‌های صنعت رسانه

بهارک محمودی، میزبان این نشست ۳ چالش عمده را برای مدیریت رسانه برشمرد. نخست کسب درآمد که مشتمل بر جذب سرمایه و سرمایه‌گذار و خلق ثروت است، دوم جذب و نگهداشت نیروی انسانی و سوم قانون‌‌گذاری و رگولاتوری. مورد سوم در قیاس با چالش‌های دیگر تاثیرگذاری بیشتری دارد و موارد دیگر را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

میزگرد مدیریت رسانه در عصر دیجیتال

مسعود یوسف‌نژاد، مدیرعامل سایت زومیت در پاسخ به سوال چالش‌های مدیریت رسانه در عصر دیجیتال چیست، گفت:«فضا همواره در حال تغییر است و رسانه‌ها اگر با این تغییرات همراه نشوند و رویکرد خود را از سنتی به مدرن تغییر ندهند ممکن است عقب بیفتند یا از بین بروند. این چالشی است که همه رسانه‌ها پیوسته با آن رو به رو هستند.»

مدیرعامل سایت زومیت در رابطه با ویژگی‌های یک رسانه موفق اظهار کرد:«یک رسانه باید منعطف، تاثیرپذیر و به‌روز باشد. اهالی آن رسانه باید از تکنولوژی‌های روز دنیا سر در بیاورند و بر این اساس محتوا تولید کنند. همراهی با تغییرات به‌ویژه تغییرات تکنولوژیکی برای نسل جوان که با فناوری آشناتر هستند آسان‌تر خواهد بود و این عاملی است که به توسعه رسانه کمک می‌کند.»

محمدحسن یادگاری، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در این باره گفت:«نشدن‌ها همه جا وجود دارد. موانع سخت و آشفتگی در ساختار، مواردی است که بوده و اتفاقا همین موارد فرصت‌ و امکان را فراهم می‌آورد. امروزه همچنان رسانه‌ها بر پایه اعتبار فردی در حال فعالیت هستند تا اعتبار نهادی.»

عضو هیات علمی گروه مطالعه ارتباطی یکی از عوامل موفقیت کار رسانه‌ای را «تیم‌سازی» عنوان کرد و تحقق این امر را مستلزم عبور از دانسته‌های تئوری و ورود به میدان کار و کسب تجربه دانست.

تداوم در عین تمایز، سختی و آسانی رسانه چاپی در عصر دیجیتال

زکیه شادلو، مدیرمسئول و سردبیر فصلنامه ۱۳ که در عصر دیجیتال همچنان به صورت چاپی در حال نشر است در مورد چالش‌های رسانه خود بیان کرد:« به‌طور کلی برنامه‌ریزی کردن در ایران کار سخت و اخذ مجوز از وزارت ارشاد فرآیند زمان‌بری است. هزینه‌های چاپ که شیب صعودی را طی می‌کند با وجود رعایت حداکثری صرفه‌جویی‌ها  از دیگر چالش‌های کسب‌وکار ما است.

سردبیر فصلنامه ۱۳ اضافه کرد:«پیدا کردن زبان مشترک و نقطه مرز مسالمت‌آمیزی که آنچه را می‌خواهیم بگوییم بنویسیم در شرایط مختلف میان گروه نویسندگان، مخاطب و بخش نظارتی با لحاظ این موضوع که طیف سنی تحریریه ما متشکل از نوجوانانی بی‌پروا است و امکان نشر همه مطلب برای ما نامقدور از دیگر چالش‌های همواره ما به شمار می‌آید.»

شادلو در رابطه با چالش نیروی انسانی، رسانه‌ها را از یکدیگر متفاوت خواند و بررسی این چالش را بنا به نوع آن رسانه عنوان کرد و افزود:« فصلنامه ۱۳ برای یکسری از نوجوانان نقطه حضور اجتماعی به شمار می‌آید که هر کدام با توجه به توانایی و استعدادی که دارند در حال تجربه کردن و لمس فضای کار هستند. این افراد پس از گذر از این سن به سمت فعالیت و کارهای دیگری می‌روند و ممکن است حتی نوع فعالیت را نیز تغییر دهند. با توجه به این شرایط تجربه شخصی من در فصلنامه ۱۳ غیرقابل تعمیم است.»

دانشگاه، گزینه‌ای برای ارتقا

محمدمهدی مولائی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی وجود تشکل‌ها و انجمن‌های دانشجویی را اتفاقی مثبت خواند و گفت:«چندین سال گذشته خلاء چنین فضاهایی دیده می‌شد و اکنون زمان و مکان برای تحصیل در این رشته با توجه به تنوع و تعدد رشته‌ها در همه مقاطع و همچنین وجود انجمن و برگزاری روزانه رویداد و کارگاه‌ها نسبت گذشته گزینه خوبی برای پیشرفت است.»

او همچنین اعلام کرد که در آینده نزدیک قرار است رشته‌های جدیدی در دانشگاه ارائه و کارگاه کارآفرینی رسانه در این دانشکده افتتاح شود. او این موارد را ظرفیت و زمینه‌ای فراهم شده برای حرکت در یک مسیر خوب دانست.

مولائی بر فراگیری مهارت‌ها و دانش‌های متنوع از این رشته از راه‌های گوناگون مانند شرکت در کارگاه‌ها یا آموزش آنلاین که نمونه ساده آن را تماشای ویدیوهای یوتیوب است اعلام کرد.

یادگاری نیز درباره شکل‌گیری این فضا و دغدغه درآمدزایی دانشجویان گفت:«در حال حاضر در فضای دانشگاه گفت‌وگو پیرامون چگونگی درآمدزایی از رسانه است. موضوعی که ۱۰ سال گذشته در فضای آکادمیک نبود. دانشجویان در حال حاضر با فکر به کسب‌وکار، اعتبار و برند در حال تحصیل هستند و این نشانه مثبتی است.»

ساز و کار فعالیت از چه قرار است؟

مسعود یوسف‌‌نژاد در رابطه با شرایط فعالیت رسانه‌ها در ایران گفت:«ایران کشوری گسترده است و به همین سبب تنوع سلیقه در آن وجود دارد، بسیاری از زمینه‌ها هستند که نه تنها در آن محتوای کمی تولید شده بلکه تهی از محتوا است. این نکته حائز اهمیتی است که باید به‌ آن به عنوان یک فرصت نگاه و توجه کرد.»

او همچنین افزود:«برای رسیدن به موفقیت در مسیر شغلی، جدای تحصیلات آکادمیک، انتخاب حوزه فعالیت، کسب دانش و تخصص در آن و به‌روز بودن نیز مهم است. بسیاری از افراد با اصول نوشتن آشنایی دارند و اتفاقا خوب هم می‌نویسند اما به علت نداشتن عمق دانش و تخصص نتیجه خوبی حاصل نمی‌شود. کسب دانش در حوزه تخصصی الزامی است و در صورت نداشتن این آگاهی تاثیرگذار نخواهید بود.»

یادگاری در رابطه با این موضوع اشاره کرد که محوریت کار در رسانه برخورداری از یک تخصص است و در ادامه باید که سایر تخصص‌ها توسط فرد فرا گرفته شود. این به معنای جایگزینی نقش دیگر در تیم نیست بلکه به معنای کسب اطلاعات و آگاهی نسبت به آن موقعیت و ورود به آن حوزه در صورت نیاز است.

او تسلط بر کل فرآیند از ایده تا عمل را مهم دانست و تجمیع سه تخصص علم، سپس تکنیک و فن و در نهایت هنر را در یک رسانه از عوامل موفقیت و سازنده یک اتفاق برشمرد.

کدام راه به درآمد می‌رسد؟

سبحان یحیایی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و موسس رسانه پانوراما در رابطه با نحوه درآمدزایی از رسانه گفت:«اگر مسیر کاری مشخص و مخاطبان پیدا شود خود به خود درآمد نیز حاصل خواهد شد. اما مساله اصالت موضوع است. دو رویکرد متفاوت نسبت به درآمدزایی از رسانه وجود دارد. نخست این که در رسانه ابتدا باید ایده شکل بگیرد و آن کاری که به‌نظر درست است انجام شود و پس از این به بعد اقتصادی آن پرداخت. نگاه دوم هم رویکرد از ابتدا اقتصادی به این فعالیت است که ساز و کار خود را دارد و مبتنی بر آن باید فعالیت کرد.»

سبحان یحیایی و مسعود یوسف‌نژاد

مسعود یوسف‌نژاد در رابطه با ماهیت فعالیت در رسانه و آینده این دسته از مشاغل گفت:« نگاه من به رسانه به عنوان کسب‌وکاری مستقل، موفق و سوددهی است که به هیچ نهادی وابستگی ندارد. رسانه، انواع محتوا را در اشکال مختلف تولید می‌کند و به مخاطب ارائه می‌دهد. رسانه مانند سایر مشاغل و صنایع در ایران با مشکلات و چالش‌هایی مواجه است. به‌طور کلی مشکلات خاصی در اطلاع‌رسانی، تولید محتوا و این نوع از فعالیت‌ها وجود دارد. اما با بزرگ‌ شدن رسانه نفوذ و تاثیرگذاری آن نیز گسترش می‌یابد و بسیاری از موارد حتی نوع واهمه‌ها هم تغییر می‌کند.

یوسف‌نژاد درباره سبک کاری در این حوزه اظهار کرد:«کار کردن در هر حوزه‌ای که بازیگر و جریان مالی دارد با وجود تمام مشکلات و دشواری‌ها شدنی است و می‌توان از این طریق به درآمد رسید. چه کاری بهتر از خواندن و نوشتن و پول درآوردن مشروط بر آنکه این روند به درستی انجام و طی شود.»

 

https://pvst.ir/go2

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو