آیا شرایط فنی دسترسی پلیس به دوربین کسبوکارها فراهم است؟ فیبر نرسیده، نرمافزار هست
«پلیس به تصاویر ضبط شده دوربینهای مغازهها دسترسی خواهد داشت.» انتشار این خبر با واکنشهای…
۲۳ مهر ۱۴۰۳
۱۸ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۹ آذر ۱۴۰۲
گزارش آبانماه شاپرک از کاهش ۱.۴۲ درصدی ارزش حقیقی تراکنشها نسبت به مهرماه امسال خبر میدهد. کاهش ارزش حقیقی تراکنشها نشاندهنده تاثیر تورم بر مبلغ تراکنشهای شاپرک است. با این حال، ارزش اسمی تراکنشها نسبت به مهرماه ۰.۶۸ درصد رشد کرده است.
به گزارش پیوست، گزارش آبانماه شاپرک نشان میدهد تعداد تراکنشها نسبت به مهرماه کاهش ۰.۷۱ درصدی را تجربه کرده است. بر این اساس، تعداد تراکنشها از ۴ میلیون و ۱۳۲ هزار تراکنش در مهرماه به ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تراکنش در آبانماه رسیده است. همچنین گزارش شاپرک کاهش معنادار تعداد تراکنشها در دو ماهه پاییز را نیز نشان میدهد و به ترتیب در مهرماه ۶۱ میلیون و در آبانماه ۲۹ میلیون از تعداد تراکنشها کاسته شده است. این در حالی است که تعداد تراکنشها نسبت به دوره مشابه سال گذشته در حدود ۱۰ درصد رشدکرده است.
براین اساس ارزش اسمی تراکنشها در آبانماه ۱۰ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال اعلام شده است. این مبلغ نسبت به مهرماه امسال، ۰.۶۸ درصد رشد کرده است و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نیز مبلغ تراکنشها بیش از ۳۳ درصد افزایش داشته است. در مقابل رشد ارزش اسمی تراکنشها نسبت به مهرماه نشاندهنده کاهش۱.۴۲ ارزش حقیقی تراکنشها است. بر این اساس، تورم در طول مدت یک ماه کاهش ۱.۴۲ درصدی قدرت خرید مردم را رقم زده است.
گزارش شاپرک در بررسی شاخص تعداد ابزارهای پذیرش نشان میدهد در آبانماه نسبت به مهرماه ابزارهای پذیرش ۰.۴۸ درصد افزایش داشتهاند. شاپرک افزایش ابزارهای پذیرش را به دلیل افزایش ۰.۱۶ درصدی تعداد ابزارهای کارتخوان فروشگاهی مرتبط دانسته است. همچنین ابزارهای پذیرش اینترنتی در آبانماه نسبت به مهرماه رشد ۳.۸۸ درصدی را تجربه کرده است. این در حالی است که ابزار پذیرش موبایلی همچنان با روند کاهشی در رشد روبهرو است. این گزارش سهم بازار کارتخوان فروشگاهی را ۹۱.۸۶ درصد و سهم بازار ابزار پذیرش اینترنتی را ۵.۷۷ درصد و سهم ابزار پذیرش موبایلی را ۲.۳۷ درصد اعلام کرده است. به نظر میرسد ابزار پذیرش اینترنتی به بخش اندکی از سهم بازار کارتخوان فروشگاهی دست یافته است.
در شاخص بررسی عملکرد شرکتهای پرداخت الکترونیکی بهپرداخت ملت همچنان با سهم بازار ۲۰.۴۶ درصدی رتبه اول را در میان ۱۲ شرکت PSP به خود اختصاص داده است. شاپرک اختلاف سهم بازار بهپرداخت و پرداخت الکترونیک سامان –دومین شرکت PSP- را یک درصد اعلام کرده است. همچنین گزارش شاپرک از جابجایی شرکت آسان پرداخت پرشین و پرداخت الکترونیک سپهر در سهم بازار خبر میدهد. بر این اساس، پرداخت الکترونیک سپهر به جایگاه هفتم در میان شرکتهای PSP دست پیدا کرده است.
بهپرداخت ملت در آبانماه نیز ۱۸.۵۶ درصد از مبالغ بازار کارتخوان فروشگاهی، را ازآن خود کرده و بالاترین سهم را در میان شرکتهای PSP در این شاخص به دست آورده است. بهپرداخت در آبانماه از مبالغ ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی نیز به ترتیب با پوشش ۲۸.۸۴ و ۴۴.۳۲ درصدی بیشترین سهم را در میان شرکتهای PSP در اختیار داشته است. با این همه، گزارش آبانماه شاپرک بیشترین اختلاف بین سهم مبلغی تراکنشهای ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی نسبت به ماه گذشته را با افزایش ۰.۲۸ درصدی متعلق به پرداخت نوین آرین دانسته است.
همچنین شرکت پرداخت الکترونیک سپهر در ابزار پذیرش اینترنتی با افزایش ۲.۴۳ درصدی، بیشترین تغییر مثبت در شاخص مبلغی را به دست آورده است. به نظر میرسد این تفاضل سبب رشد یک پلهای این شرکت در میان شرکتهای PSP شده است. از طرفی، شرکت بهپرداخت ملت با کاهش ۰.۴۶ درصد دارای بیشترین اختلاف سهم در مبلغ تراکنشهای ابزار پذیرش موبایلی بوده است. همچنین شرکت تجارت الکترونیک پارسیان، در این ماه توانسته با کسب ۰.۴۲ درصد رشد در تراکنشهای موبایلی سهم خود در این حوزه را به ۲۵.۴۶ برساند.
دو شرکت الکترونیک کارت دماوند و فراپردازان آروند امید نیز مانند ماههای گذشته کمترین مبلغ و تعداد تراکنشهای ابزارهای پذیرش را به خود اختصاص دادهاند و در جایگاه آخر از میان شرکتهای PSP قرار گرفتهاند.
متن کامل گزارش آبان ماه ۱۴۰۲ شاپرک