skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اقتصاد دیجیتال

صبا رضایی نویسنده میهمان

صادرات دانش‌بنیان ایران به ۶۵۰ میلیون دلار رسید

صبا رضایی
نویسنده میهمان

۸ آذر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۹ دی ۱۴۰۲

نشست معاون علمی

رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری معتقد است تحریم‌ها نه تنها مانع صادرات محصولات دانش‌بنیان نشده است، بلکه تبدیل تهدید به فرصت موجب توسعه روزافزون صنایع دانش‌بنیان در کشور شده است. به گفته او در ۶ ماه نخست امسال ۶۵۰ میلیون دلار صادارت محصولات دانش‌بنیان انجام شده است.

به گزارش پیوست، در نشست تبادلات بین‌المللی علم و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان با دیگر کشورها که صبح امروز (۸ آذر) برگزار شد، صادرات محصولات دانش‌بنیان در ۶ ماهه نخست امسال ۶۵۰ میلیون دلار اعلام شد. همچنین به گفته میرآبادی، رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری ۸۵ کشور دنیا مقاصد صادرات این کالاها هستند.

امیرحسین میرآبادی در این نشست گفت: توسعه ارتباطات بین‌المللی در حوزه فناوری برعهده مرکز تعاملات بین‌المللی است. به طور کلی تعاملات بین‌المللی در حوزه فناوری در چهار حوزه پیگیری می‌شود؛ ارتباطات علمی و سرمایه انسانی یکی از حوزه‌هایی است که معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به طور جدی در حال پیگیری آن است.

او افزود: یکی از حوزه‌های مهم در منابع انسانی، ظرفیت و پتانسیل ایرانیان متخصص خارج از کشور است. به دلیل علاقمندی به ایران ارتباطاتی شکل گرفته و به اکوسیستم داخل کشور وصل شده‌اند. با شورای عالی ایرانیان همکاری نزدیکی داریم.

میرآبادی گفت: حوزه بعدی کسب‌وکارهای بین‌المللی است. در دوره جدید معاونت علمی، اقتصاد دانش‌بنیان توسط رئیس جمهور متحول شده است. ارکان رشد و توسعه بازارهای بین‌المللی از دیگر موارد مهم است. فعالیت‌های گسترده‌ای در این زمینه صورت گرفته و برنامه‌های بسیاری تدوین شده است.

تحریم‌ها مانع صادرات و توسعه دانش‌بنیان نشده است

میرآبادی در پاسخ به این پرسش «پیوست» که با وجود تحریم‌های گسترده چگونه صادرات کالاهای دانش‌بنیان به کشورهای دنیا صورت می‌گیرد و همکاری مشترک با کشورهای متقاضی چگونه انجام می‌شود، گفت: تحریم‌ها یکجانبه است. اما در تمامی کشورها فرصت‌های خوب وجود دارد و کشورها علاقمند به همکاری با ایران هستند.

او افزود: اگر بتوانیم بخش خصوصی ایران را تقویت کنیم، بخش خصوصی کشورهای دیگر هم امکان همکاری و هم تمایل به همکاری با ایران را دارند. در صورت همکاری بخش‌های خصوصی ایران با دیگر کشورها تحریم‌ها کم اثر و حتی بی‌اثر خواهد شد.

میرآبادی گفت: بر اساس آمار رسمی در سازمان توسعه تجارت در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰۵ میلیون دلار صادرات رسمی کالای دانش‌بنیان داشته‌ایم. صادرات رسمی شامل خدمات صادراتی و بسیاری از اقلام صادراتی نمی‌شود چراکه ثبت نشده‌اند. بنابراین عددهایی که ثبت شده‌اند شامل کل صادرات نمی‌شود.

او افزود: سال ۱۴۰۱، ۷۷۰ میلیون دلار صادرات محصولات دانش‌بنیان داشتیم. ۶ ماهه نخست امسال نیز ۶۵۰ میلیون دلار صادرات کالاهای دانش‌بنیان صورت گرفته است. در هر سه سال به بیش از ۸۵ کشور دنیا صادرات داشتیم. مقاصد صادراتی کشورمان متنوع بوده و فقط شامل روسیه و ونزوئلا نمی‌شود. بسیاری از کشورهای اروپایی مقاصد صادراتی اقلام دانش‌بنیان ایرانی هستند.

او تاکید کرد: شاید اگر مساله تحریم‌ها نبود به این نقطه نمی‌رسیدیم. مساله تبدیل تهدید به فرصت موجب شد در حوزه صنایع دانش‌بنیان رشد چشم‌گیری را شاهد باشیم. ایران در حوزه نانوفناوری رتبه ۴ در دنیا را به خود اختصاص داده است.

رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: در حوزه زیست‌فناوری رتبه ایران کمتر از ۱۰ است. جمهوری اسلامی به لحاظ توانمندسازی فناوری در زمره معدود کشورهایی است که به سیستم خوداتکایی کامل رسیده است. نمونه آن‌را در دوران شیوع کرونا شاهد هستیم. در حوزه تجهیزات بهداشتی، پزشکی و حتی تولید واکسن‌ها پیشرفت چشم‌گیری داشتیم. این مسائل یک‌روزه صورت نگرفته است. بلکه زیرساخت قوی فناوری در کشور چابک و قوی بوده و ظرفیت بالایی در این زمینه داریم. محصولات ایرانی در دنیا شاخص است.

میرآبادی گفت: سندی در معاونت علمی فناوری تدوین شده تحت عنوان سند جامع توسعه روابط بین‌المللی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است. مسئولیت اجرایی آن با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان است.

او افزود: پلتفرم کانکت به این منظور راه‌اندازی شده که با متخصصین و محققین خارج از کشور با ایران ارتباط برقرار شده و اگر نخبگان ایرانی خارج از کشور و نخبگان دیگر کشورها قصد همکاری با ایران داشته باشند، درخواست خود را در این سامانه ثبت کنند. هزار و ۷۰۰ درخواست در سامانه کانکت ثبت شده است.

طرح جدید برای خدمت سربازی ایرانیان خارج از کشور

سیدعلی حسینی، معاون دفتر توسعه روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری درباره طرح خدمت سربازی برای ایرانیان خارج از کشور گفت: مساله نظام وظیفه تخصصی برای ایرانیان خارج از کشوری است که قصد دارند به ایران بازگردند و یا رفت‌وآمد زیادی به کشور داشته باشند. چراکه برطبق قوانین کشور حتی ایرانیان مقیم خارج از کشور که مشمولین سربازی هستند نیز می‌توانند سالانه دومرتبه و به مدت سه ماه به ایران سفر کنند.

او افزود: متخصصان و نخبگان ایرانی خارج از کشور می‌توانند با یک طرح به عنوان جایگزین خدمت سربازی کارت پایان خدمت دریافت کنند.

میرآبادی در رابطه با طرح جایگزین خدمت سربازی تاکید کرد: این کارت به ازای انجام پروژه‌ای جایگزین خدمت سربازی به متقاضیان ارائه می‌شود و این امر به این معنا نیست که ایرانیان نخبه خارج از کشور معافیت سربازی می‌گیرند.

او درباره تفاوت‌های طرح کانکت با کانکت پلاس گفت: در کانکت پلاس که امسال راه‌اندازی شده تلاش می‌کنیم برروی تاسیس شرکت‌ها تمرکز کنیم.

میرآبادی با تاکید بر رابطه نزدیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با وزارت امور خارجه گفت: برطبق سند توسعه، توسعه ارتباطات بین‌المللی از مواردی است که به طور جدی پیگیری می‌شود و به این منظور کمیته مشترکی میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه کشور ایجاد شده و این کمیته تاکنون 22 جلسه نیز برگزار کرده است.

او افزود: برای تمامی سفرا پیش از اعزام به محل خدمت بامرکز تعاملات نشستی داشته و از خانه نوآوری تهران نیز بازدید می‌کنند. همچنین ۲۲ سبد صادراتی دانش‌بنیان نیز تعریف شده و در اختیار سفرا قرار گرفته است.

میرآبادی گفت: ۷۰۰ محصول دانش بنیان ازطریق سفارتخانه های ایران در خارج کشور به بازارهای خارجی در حال معرفی است.

https://pvst.ir/gjz

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو