دیوان عالی آمریکا قانون ممنوعیت تیکتاک را تایید کرد
دیوان عالی آمریکا قانون ممنوعیت یا فروش تیتتاک را در پرونده فرجامخواهی تیکتاک تایید کرد…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۷ آذر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
استفاده از شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنهای مختلف در موارد متعددی از نگاه بسیاری برای سلامت ذهن مضر به شمار میآید و با اینکه اختلاف نظرات بسیاری در مطالعات به چشم میخورد اما مطالعهای گسترده از موسسه اینترنت آکسفورد میگوید هیچ رابطه محکمی بین آسیب به سلامت ذهن و استفاده از اینترنت پیدا نکرده است.
به گزارش پیوست، این مطالعه با بررسی ۲.۴ میلیون نفر از سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۲، تغییرات سلامت ذهن افراد در نتیجه استفاده از اینترنت را بررسی کرده است.
بیزنس اینسایدر میگوید این مطالعه که روز سهشنبه (۲۸ نوامبر) و با عنوان «سلامت جهانی و سلامت ذهن در عصر اینترنت» منتشر شد به سرکردگی اندرو پرزیبلسکی، استاد رفتار انسانی و تکنولوژی در موسسه اینترنت آکسفورد و ماتی وور، استادیار این موسسه، انجام گرفته است.
پرزیبلسکی و وور در این مطالعه ۲.۴ میلیون نفر را از ۱۶۸ کشور و در سنین ۱۵ تا ۸۹ سال در سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۲ زیر نظر گرفتهاند. اما این مطالعه طولانی و گسترده در نهایت نشان داد که هیچ رابطه محکمی بین اثرات منفی سلامت ذهن و افزایش استفاده از اینترنت به چشم نمیخورد.
پرزیبلسکی در بیانیه خبری خود پیرامون این مطالعه گفت: «ما به دقت به دنبال یک رابطه مشخص بین تکنولوژی و سلامت گشتیم و چنین چیزی پیدا نکردیم.»
این محققان همچنین در مطالعه جداگانهای، دادههای مربوط به میزان اختلالات سلامت ذهن مثل افسردگی، اضطراب و آسیب به خود با توجه به میزان استفاده از اینترنت را در ۲۰۰ کشور از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ بررسی کردهاند.
محققان در این مطالعه نیز اعلام کردند: «نتایج ما شواهدی ارائه نمیکند که اینترنت و تکنولوژیهای زادهی آن مثل گوشی هوشمند و دسترسی به اینترنت، دائما باعث بهبود یا آسیب به سلامت یا سلامت ذهن جهانی میشوند.»
پرزیبلسکی همچنین در بیانیه خود گفت: «ما با دقت زیاد بررسی کردیم که آیا چیز ویژهای از لحاظ سن یا جنسیت وجود دارد، اما هیچ مدرکی بر تایید نظرات مشهوری که مدعیاند یک سری از گروهها بیشتر در معرض خطر هستند پیدا نکردیم.»
با این حال در این مطالعه گفته شد که غولهای تکنولوژی باید درمورد دادههایی که جمعآوری میکنند شفافیت بیشتری داشته باشند تا بتوان بررسیهای دقیقتری را به انجام رساند.
«تحقیق پیرامون تاثیرات تکنولوژیهای اینترنتی متوقف شده زیرا مهمترین دادهها پشت درهای توسط شرکتهای تکنولوژی و پلتفرمهای آنلاین جمعآوری و نگهداری میشوند. خیلی مهم است که دادهای استفاده و مشارکت با تکنولوژیهای اینترنتی را با دقت بیشتر و شفافیت بیشتری از سوی طرفین دخیل مطالعه کرد.»
با وجود این یافتهها، شرکتهای شبکه اجتماعی در سالهای اخیر به دلیل تاثیر منفی بر سلامت ذهن جوانان هدف نقد قرار گرفتهاند.
یکی از مستندات داخلی فیسبوک که در سال ۲۰۲۱ به والاستریت ژورنال درز کرد نشان میداد: «۳۲ درصد از دختران نوجوان میگویند حس بدی نسبت به بدنشان داشتند و اینستاگرام حس آنها را تشدید کرد. مقایسههای اینستاگرامی بر دیدگاه و توصیف زنان جوان از خودشان تاثیرگذار است.»
یک ارائه داخلی مربوط به سال ۲۰۱۹ از فیسبوک نیز که به رویت والاستریت ژورنال رسیده میگوید: «ما مشکلات تصویر بدنی یکی از هر سه دختر نوجوان را تشدید کردهایم.»
در ماه اکتبر سال جاری، ۳۳ ایالت آمریکایی از جمله کالیفرنیا و نیویورک، از متا به دلیل آسیب به سلامت ذهن جوانان و طراحی قابلیتهایی برای ایجاد ارتباط بین آنها شکایت کردند.