skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کسب‌و‌کار

معصومه صیادی نویسنده میهمان

تفاوت بین بازاریابی برند و بازاریابی محصول چیست؟

معصومه صیادی
نویسنده میهمان

۲ آذر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۰ دی ۱۴۰۲

تفاوت بازاریابی برند و بازاریابی محصول

بازاریابی برند و بازاریابی محصول دو روی یک سکه است. محصولات اشیایی است که در ازای دریافت پول فروخته می‌شود، در صورتی که برندها تصویری از یک کسب‌وکار را مجسم می‌کند. فضای دیجیتالی باعث شده است تا مرزهای بین بازاریابی محصول و بازاریابی برند کم‌رنگ و به یکدیگر نزدیک شود و در برخی مواقع حتی با یکدیگر تلاقی و همپوشانی نیز داشته باشند.

به گزارش پیوست، برندسازی به طور استراتژیک روابط بین هویت یک برند و مشتریان را توسعه می‌دهد. با این حال، بازاریابی محصول، موقعیت استراتژیک یک محصول در محدوده خاص را با برجسته کردن ویژگی‌های آن تحکیم می‌کند.

بازاریابی برند چیست؟

بازاریابی برند

بازاریابی برند یا برندسازی، برجسته کردن برند شما حین تبلیغ محصول یا خدمات است. وظیفه بازاریابی برند ایجاد پیوند بین هویت و شخصیت برند شما با مشتریان است. با یک استراتژی برند کارآمد، می‌توانید برندی را طراحی کنید که بسیار بیشتر از نمایش ویژگی‌های محصول حرف برای گفتن داشته باشد و از آن برای نمایش ارزش‌ها و موارد پنهان کسب‌وکار خود استفاده کنید. اگر بازاریابی برند به درستی انجام شود احساسات مشتریان را بر می‌انگیزد که باعث ایجاد وفاداری آن‌ها و ماندگاری کسب‌وکار خواهد شد. در مقایسه این دو عبارت، بازاریابی برند رویکرد کاربردی‌تری نسبت به بازاریابی محصول است و بر ایجاد ارتباط عاطفی بین برند و محصول تأکید دارد.

از جمله فعالیت‌هایی که در زمینه بازاریابی برند صورت می‌گیرد می‌توان به بازاریابی محتوا، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و روابط عمومی ‌اشاره کرد. هدف از بازاریابی برند ایجاد اعتماد و آگاهی، متمایز کردن کسب‌وکار شما از رقبا و تثبیت جایگاه شما به عنوان یک رهبر در صنعت است. از جمله اهداف دیگر که بازاریابی برند به دنبال آن است عبارتند از:

  • ایجاد هویت و شناخت از برند
  • ایجاد یک ارزش ویژه برای برند
  • افزایش آگاهی مخاطبین از برند
  • تأثیرگذاری بر ادراک مصرف کننده در مورد برند

اهمیت بازاریابی برند

همانطور که اشاره شد بازاریابی برند به شما کمک می‌کند تا کسب‌وکار خود را به طور یکپارچه رشد دهید. در ادامه به چند دلیل که نشان از اهمیت بازاریابی برند در یک کسب‌وکار دارد اشاره خواهیم کرد:

متمایز شدن از رقبا

در دنیای دیجیتالی امروز، کسب‌وکارهای زیادی هستند که محصولات مشابه می‌فروشند. بازاریابی برند به شما کمک می‌کند تا یک هویت منحصربه‌فرد برای کسب‌وکار خود ایجاد کنید و بتوانید از رقبای خود متمایز شوید.

ایجاد اعتبار و اعتماد

مشتریان ترجیح می‌دهند از برندهایی خرید کنند که آن‌ها را می‌شناسند و به آن‌ها اعتماد دارند. بازاریابی برند به ایجاد اعتماد و اعتبار نزد مشتریان بالقوه کمک می‌کند تا آن‌ها با اعتماد و اطمینان بیشتری از شما خرید کنند.

فروش بیشتر

یک بازاریاب برند قوی می‌تواند به شما کمک کند تا با جذب مشتریان بالقوه به سمت وبسایت یا فروشگاه خود بتوانید محصولات بیشتری را بفروشید. وقتی مشتریان با برند شما آشنا باشند احتمال خرید کردن آن‌ها افزایش می‌یابد.

ایجاد وفاداری و تکرار خرید

مشتریانی که به برند شما وفادار هستند احتمال بیشتری دارد که برای خریدهای بعدی به شما مراجعه کنند.  بازاریابی برند می‌تواند به ایجاد وفاداری در بین پایگاه داده مشتریان کمک کند تا آن‌ها همچنان از شما خرید کنند.

بازاریابی محصول چیست؟

بازاریابی محصول

بازاریابی محصول درباره جایگاه یک محصول و ارسال پیام به مخاطب، راه اندازی محصول و آگاهی‌رسانی به مخاطب است. همچنین، بازاریابی محصول در سطح عمیق‌تر شامل درک و نگاه مخاطب به محصول و در نتیجه ارسال پیامی‌ جذاب از سمت محصول به مخاطب است. به طور خلاصه، بازاریابی محصول بر هر مرحله از فرآیند خرید محصول توسط مشتری یا خرید نکردن آن تمرکز دارد. از جمله اهدافی که بازاریابی محصول دنبال می‌کند عبارتند از:

  • ایجاد استراتژی‌های پیام‌رسانی مناسب
  • برنامه‌ریزی، راه‌اندازی، پذیرش و اجرا محصول
  • ایجاد تیم‌های فروش و خدمات مشتری برای درک ویژگی‌های محصول
  • تبدیل داده‌های تحقیق به مطالعات موردی و استفاده از آن‌ها در تجزیه‌ و تحلیل

اهمیت بازاریابی محصول

بازاریابی محصول می‌تواند به رشد تصاعدی برند شما و جمع‌آوری مشتریان بیشتر کمک کند. برخی از مزایای کلیدی بازاریابی محصول عبارتند از:

درک بیشتر از مشتریان

برای اینکه محصول شما بازاریابی موفقیت‌آمیزی داشته باشد، باید بدانید که مشتری هدف شما چه کسی است. بازاریابی محصول به شما کمک می‌کند تا با انجام تحقیقات بازار، آگاهی بیشتری از مشتریان به دست آورید.

بهبود محصول

بازاریابی محصول به شما در یافتن نقاط ضعف محصول کمک می‌کند تا بتوانید قبل از تولید انبوه و ورود آن به بازار آن‌ها را بهبود ببخشید. اطمینان از اینکه محصول شما بهترین است، موجب افزایش ضریب فروش آن خواهد شد.

دیده شدن محصول

تبلیغ محصول از طریق کانال‌های بازاریابی مختلف باعث افزایش دیده شدن محصول و دستیابی به مخاطبین بیشتر می‌شود. هر چه افراد بیشتری از محصول شما مطلع باشند، احتمال خرید آن محصول از سوی آن‌ها بیشتر است.

فروش بیشتر

با بازاریابی محصول می‌توانید میزان فروش خود و در نهایت سود نهایی به دست آمده را افزایش دهید.

تفاوت بین بازاریابی محصول و بازاریابی برند

بازاریابی برند و بازاریابی محصول برای رشد یک کسب‌وکار ضروری است. اما این دو عبارت بسیار به یکدیگر نزدیک شده‌اند و مرز بین آن‌ها کمرنگ شده است تا آنجا که درک تفاوت‌های آن‌ها دشوار است. در اینجا قصد داریم تا تفاوت‌های این دو را با دقت بیشتری بیابیم.

۱- شناخت مشتری

بازاریابی محصول به جایگاه‌یابی محصول کمک می‌کند در حالی که برندسازی باعث شناخته شدن بیشتر برند می‌شود. یک لوگوی جذاب، تگ‌لاین و تصاویری از محصول، در ذهن مشتری تصویری از محصول را ایجاد می‌کند و بر میزان فروش اثر می‌گذارد.

۲- وفاداری مشتری

تکرار خرید به معنای وفادار شدن مشتریان است. خدمات و محصولات باکیفیت از جمله اهداف بازاریابی محصول به شمار می‌آید. وظیفه رساندن شعار و داستان برند و محصولات شما به گوش مشتریان وظیفه بازاریابی برند است.

۳- مزیت رقابتی

اگر رقابت در بازار شدید باشد، بازاریابی برند می‌تواند به ایجاد هویت منحصربه‌فرد از محصول کمک کند.

۴- مطلوبیت

بازاریابی محصول با ارائه کیفیت و ویژگی‌های منحصربه‌فرد دلایل نیاز به یک محصول را به مشتریان نشان می‌دهد. بازاریابی برند با ایجاد آگاهی، شهرت، تمایز، ارتباط مستمر با مشتری به سودآوری پیوسته یک کسب‌وکار کمک می‌کند. محصول چیزی است که مشتریان به آن نیاز دارند ولی برند چیزی است که آن‌ها می‌خواهند.

۵- ارزش تحویل داده شده

در بازاریابی محصول رضایت مشتری در کانون توجه قرار دارد و با ارائه محصولات و خدمات باکیفیت در پی رسیدن به این هدف است. اما در بازاریابی برند بر جنبه‌های ناملموس برند مانند مأموریت، چشم‌انداز و هدف تمرکز دارد.

۶- طول عمر

بازاریابی برند شرکت را به سمت یک موفقیت بلندمدت سوق می‌دهد و به کسب‌وکار کمک می‌کند تا در شرایط پرریسک نیز بتوانند زنده بمانند. یک برند برای همیشه است ولی یک محصول ممکن است جایگزین شود.

چه زمانی از بازاریابی برند و از بازاریابی محصول استفاده می‌شود؟

در اینجا قصد داریم تا نحوه استفاده از بازاریابی برند و بازاریابی محصول برای رسیدن به اهداف هم‌سو با یکدیگر را بیشتر توضیح دهیم.

بازاریابی محصول

از جمله مواردی که از بازاریابی محصول استفاده می‌شود عبارتند از:

برای برنامه‌ریزی، راه‌اندازی و اجرای محصول

برای داشتن یک بازاریابی محصول موفق ابتدا باید مخاطبین خود را بشناسید. از طریق تحقیقات بازار و تجزیه و تحلیل رقبا بهتر متوجه می‌شوید که مخاطبین چه چیزی می‌خواهند و چه مواردی می‌تواند به حل مشکلات آن‌ها کمک کند.

این رویکرد به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا محصولاتی را طراحی کنند که متناسب با نیازها دائماً در حا تغییر باشد. داده‌های جمع‌آوری شده کمک می‌کند تا رویکردهای تبلیغاتی خود را به صورت هدفمندتری تغییر دهند یا اینکه ویژگی‌های خاص محصول را برجسته کنند.

بازاریابی محصول همچنین به مخاطبین کمک می‌کند تا کیفیت خدمات خود را به مشتریان آموزش دهند. می‌توانید سؤالاتی نظیر موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • محصول چیست؟
  • چگونه کار می‌کند؟
  • قیمت آن چقدر است؟
  • چه نیازهایی را برطرف می‌کند؟
  • چه مزایایی را به مشتریان ارائه می‌دهد؟
  • چه مزیتی نسبت به محصولات رقبای شما دارد؟

فروش بیشتر

از طریق بازاریابی محصول، برندها می‌توانند محصولات و خدمات خود را در مرکز توجه قرار دهند. استراتژی‌های بازاریابی محصول می‌تواند با استراتژی‌های فروش ترکیب شود و از این طریق ویژگی‌های خاصی از محصول را برجسته و نرخ تبدیل را افزایش دهد. بازاریابی محصول به شما کمک می‌کند تا با ارائه USP‌(پیشنهاد فروش منحصربه‌فرد) محصولات جدید، نرخ فروش ثابتی را تجربه کنید.

همچنین، داده‌هایی که در حین بازاریابی محصول از مشتریان خود به‌دست می‌آورید می‌تواند به ارائه تجربیات شخصی‌سازی شده به مشتریان کمک کند.

بازاریابی برند

همانطور که در این مطلب نیز اشاره شد، بازاریابی برند به ایجاد ثبات و به درست آوردن جایگاه معقول در بازار به کسب‌وکار کمک می‌کند. از جمله مواردی که در آن بازاریابی برند به کار می‌رود شامل موارد زیر است:

آگاهی از برند

بازاریابی برند باعث آگاهی بیشتر مشتریان شما می‌شود و به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا در یک بازار رقابتی بیشتر دیده شوند. تبلیغات بصری مانند شعار برند، لوگوها و طرح‌های رنگی، برند شما را به سرعت، قابل تشخیص می‌کند. بازاریابی برند به شما فرصتی خواهد داد تا به بخشی که مورد هدف است، زودتر برسید و به گفته‌های دیگران در مورد برند خود جهت‌ دهید.

تقویت پیام‌رسانی برند

بازاریابی برند به مخاطبین می‌گوید که شما چه کسی هستید و هدف کسب‌وکار شما چیست. این به شما کمک می‌کند که با مشتریان فعلی و آینده خود ارتباط برقرار کنید. بازاریابی برند، به بازار هدف شما نشان می‌دهد که چگونه کسب‌وکار شما می‌تواند برای آن‌ها مفید باشد.

نتیجه‌گیری

بازاریابی محصول به عنوان یک نیروی ضروری برای کسب‌وکارها عمل می‌کند تا واحدها و جریان‌ها را به یکدیگر متصل و همگام نگه دارد. بازاریابی برند ارتباط هویت برند را با پویایی‌های بازار که همیشه در حال تغییر است بررسی می‌کند. این دو عنوان به یک اندازه برای شرکت‌ها مهم هستند و برای تضمین موفقیت و رشد باید میان این دو همکاری برقرار باشد.

https://pvst.ir/gwy

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو