وزیر ارتباطات: مدرنترین مراکز داده در مشهد افتتاح میشود
وزیر ارتباطات که به مشهد سفر کرده است، در بازدید از پروژه اَبر دولت از…
۳ آذر ۱۴۰۳
۱۸ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مشاور ارشد دادگاه عدالت اروپا در اظهارنظری اعلام کرده که یک حکم قدیمی مبنی بر رد جریمه ۱۴ میلیارد دلاری اپل باید لغو شود. در صورت لغو این حکم و تایید مالیات ۱۴ میلیارد یورویی، یکی از بزرگترین پروندههای مالیاتی جهان پیش روی اپل قرار میگیرد.
به گزارش پیوست، جیووانی پیتروزلا مشاور ارشد دادگاه عدالت اروپا، عالیترین دادگاه اروپا، در یک اظهارنظر غیرالزامآور اعلام کرده که دستور دادگاه برای لغو مالیات ۱۴.۳ میلیارد یورویی (فایننشال تایمز این مبلغ ۱۴.۳ میلیارد یورو و بلومبرگ ۱۳ میلیارد یورو گزارش کردهاند) باید «کنار گذاشته شود.»
دادگاه عمومی، دومین دادگاه عالی اروپا، در سال ۲۰۲۰ طی حکمی اعلام کرد که درخواست کمیسیون اروپا به دلیل چندین خطا قابل پیگیری نیست. طبق حکم سه سال پیش دادگاه، بروکسل نتوانسته نشان دهد که اپل در ایرلند از برتری اقتصادی غیرقانونی برخوردار است.
با وجود اینکه اظهارنظر پیتروزلا غیرالزام آور است اما چنین نظراتی معمولا تاثیر بسزایی در رویکرد دادگاه یا حتی احتمال بررسی یک پرونده دارند. پیتروزلا میگوید که دادگاه «چندین خطا در قانون» مرتکب شده «نتوانسته به درستی مفاد و پیامدهای این خطاهای روششناختی را ارزیابی کند.» درنتیجه دادگاه باید «ارزیابی مجددی انجام دهد.»
مارگارت وستاگر، کمیسر رقابت اتحادیه اروپا، که اپل را در این پرونده به چالش کشیده بود در این دادگاه شکستی بزرگی را متحمل شد. وستاگر در همان دوران در چندین پرونده مالیاتی دیگر نیز شکست خورد و به طور کلی مسئول نظارت بر رقابت اتحادیه اروپا نتوانست پاسخ مثبتی از شاخه قضایی اروپا بگیرد. او معتقد بود که ایرلند و لوکزامبورگ، برتری مالیاتی خاصی را برای اپل و چند شرکت دیگر در نظر گرفتهاند.
حکم سال ۲۰۲۰ دادگاه اروپا برای دیگر شرکتهای خارجی نیز باعث خرسندی بود. این شرکتها معمولا از طریق چند راهکار مالیاتی با وجود فعالیت در قاره سبز، مالیات کمتری نسبت به شرکتهای واقع در این قاره پرداخت میکنند. میزان مالیات تجاری یکی از تفاوتهای اصلی آمریکا و اروپا است و غولهای آمریکایی به ویژه در صورت اجبار به پیروی از مالیات سنگین اتحادیه اروپا زیان سنگینی را متحمل میشوند.
با این حال رای دادگاهها باعث شده تا کمیسیون اروپا و دیگر نهادهای رگولاتوری نگاه خود را به آنچه ریشه مشکلات، یا همان راهکارهای فرار مالیاتی میدانند، معطوف کرده و برای مسدود کردن چنین راههای فراری متحد شوند.
اپل در واکنشی نسبت به اظهارنظر پیتروزلا اعلام کرده است که «دادگاه به وضوح عدم وجود برتری ویژه و کمک دولتی برای اپل را مشخص کرد و طبق باور ما باید همین حکم برقرار باشد.» کمیسیون اروپا هنوز اظهارنظر در این باره منتشر نکرده است.