کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۹ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۰ آبان ۱۴۰۲
رئیس مرکز ملی فضای مجازی وجود مراکز متعدد برای تصمیمگیری درباره فضای مجازی و ورود این مراکز به تمامی اتفاقات روزمره را نشان از ضعف سیستم دانست و بر لزوم اصلاح این موضوع تاکید کرد.
به گزارش پیوست، چهارمین دوره رویداد هفته ایران دیجیتال امروز (۹ آبان) آغاز شد. در اولین روز این رویداد، محمدامین آقامیری، رئیس مرکز ملی و دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره تعدد مراکز تصمیمگیری در حوزه ICT گفت: موارد متعددی در حوزه ICT رخ میدهد و نهادهای مختلفی به آن ورود میکنند که نشان از ضعف سیستم دارد. باید سیستم اصلاح شود تا بسیاری از مشکلات بهصورت روتین و با پویایی این فضا برطرف شوند و نیاز ورود خاص نهادها و مدیران برای حل آن نباشد.
آقامیری با تاکید بر اینکه هوشمندسازی یکی از اولویتهای اصلی است، گفت: در سند راهبردی فضای مجازی نیز به این موضوع اشاره شده است و بهعنوان مثال در صنعت کشاورزی و آب و انرژی باید به این هوشمندسازی برسیم. چالشی که در این موضوع داریم اینست که بخش سنتی مشغول هوشمندسازی است در حالی که باید نهادهای نوآورانه در این موضوع دخیل باشند. باور دارم باید بتوانیم بهصورت موردی به این هدف برسیم.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی درباره شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: بحث شبکه ملی اطلاعات از ۱۰ سال پیش جدیتر شد و تا امروز در دورههای مختلف، گزارشهای گوناگونی درباره آن داده شده است. شبکه ملی اطلاعات برای عامه مردم هنوز یک جعبه سیاه است که هنوز شبهات و ابهام زیادی حول محور آن وجود دارد.
او افزود: شبکه ملی اطلاعات یک پروژه ملی است که در سطح زیرساخت، کاربردهای اصلی دارد. برخی از این موارد در حال حاضر هم تدوین شده و سیاستهای آن راه افتاده و برخی ویژگیها نیز هنوز راه نیفتاده است و درباره آن قوانینی تدوین نشده است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در جمع خبرنگاران درباره دستور رئیس جمهوری برای بررسی علل کندی شبکه گفت: کار را شروع کردهایم. در مورد کیفیت شبکه که رئیس جمهور دستور دادند خیلی فشرده پیگیری میشود. در برخی شاخصها میشود تاثیراتش را دید. یک سری برنامه هم وزارت ارتباطات داده است که در حال بررسی است. امیدوارم بتوانیم کیفیت مطلوب مردم را ارائه کنیم.
او ادامه داد: در مورد سیاستهای مسدودسازی نیز همه تصمیمگیران و بازیگران حوزه ورود کردهاند و در حال بررسی هستیم.
آقامیری در پاسخ به این سوال که فکر نمیکنید این بررسی طولانی شده است؟ گفت: طولانی نشده است. دارد بررسی میشود.
او همچنین درباره بررسی وضعیت فیلترینگ گفت: بازنگری سیاستهای مسدودسازی را انجام میدهیم و کاری به مصداق نداریم. بحث مصداق مربوط به کارگروهی است که اعضای مختلف دولت و مجلس در آن حضور دارند.
مهدی روحانینژاد، معاون راهبردی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در این مراسم گفت: تصور میکردیم بخش خصوصی وارد پروژه فیبر نوری نمیشود؛ اما اکنون ۳۰ درصد از منابع مالی را دولت و مابقی را بخش خصوصی تامین کرده است. بسیاری از شرکتهای فناوری اطلاعات و اینترنت دغدغه نیروی انسانی دارند. این امر بیانگر وجود تقاضا در بازار بوده و جای امیدواری دارد.
او افزود: فرانسه را به عنوان الگو مورد بررسی قراردادیم. از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲ پروژه فیبر نوری را انجام داد و اکنون که به اتمام رسیده، ۸۰ درصد از مردم به طور متوسط به اینترنت با سرعت بیش از ۲۵ مگ دسترسی دارند. ما هم هدفگذاری کردهایم که تا پایان دولت سیزدهم سرعت اینترنت را به ۳۰ مگ برسانیم.
روحانینژاد گفت: ۱۰۰۱ همت در چندماه اخیر تزریق کردهایم، تا پایان سال ۲ همت دیگر تزریق خواهیم کرد. دغدغه دیگرمان این است که آیا شهرداریها همکاری خواهند کرد یا خیر. وزارتخانه در حال تعامل با شهرداریهاست تا مشارکتشان را جلب کنیم.