هرآنچه که باید در مورد نمره منفی گواهینامه، شیوه استعلام و روش پاک کردن آن بدانیم
«نمره منفی گواهینامه» راهکار پلیس راهنمایی و رانندگی؛ برای جلوگیری از برخی سوانح رانندگی است،…
۲۷ آذر ۱۴۰۳
۴ دی ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تغییر مالکیت تلفن ثابت عموما به معنای اقدامی است که توسط مالک برای واگذاری خط تلفن تحت مالکیت خود، به افراد دیگر انجام میدهد. برای این اقدام مدارک خاصی لازم است و همچنین خریدار و فروشنده باید مراحل مختلفی را طی کنند که در این مطلب به آن می پردازیم. پس با ما همراه شوید.
تغییر مالکیت تلفن ثابت اهمیت زیادی دارد زیرا با تغییر مالکیت، حقوق و مسئولیتهای قانونی نسبت به استفاده از خط تلفن و همچنین پرداخت صورتحسابها به نام صاحب جدید خط منتقل میشود. ازطرفی با انتقال مالکیت، شرکت مخابرات قادر است خدمات جدید از جمله بستههای قرارداد، سرویسهای اینترنت و… را به صاحب جدید خط ارائه دهد.
تغییر مالکیت تلفن ممکن است در موارد زیر لازم باشد:
اگر تلفن ثابتی به نام شماست اما به یکی از دلایلی که در بخش قبل عنوان شد می خواهید نسبت به تغییر مالکیت اقدام کنید لازم است مراحل زیر را دنبال نمایید:
1.در ابتدا باید درخواست تغییر مالکیت توسط صاحب خط تلفن ثابت به شرکت مخابرات اعلام شود. این درخواست باید حتما به صورت کتبی صورت بگیرد.
2.همزمان با درخواست تغییر مالکیت، صاحب خط باید مدارک لازم را به مخابرات ارائه کند. این مدارک شامل کپی سند مالکیت یا قرارداد فروش، کپی شناسنامه و کارت ملی خریدار و فروشنده است.
3.در مرحله بعد مخابرات موظف است مدارک را بررسی کند. در صورت صحت و سقم مدارک، درخواست تغییر مالکیت پذیرفته خواهد شد.
4.بعد از تایید مخابرات، خریدار و فروشنده تلفن ثابت باید همزمان به همراه اصل مدارک شناسایی خود در مخابرات حضور پیدا کنند. (در صورت داشتن وکالتنامه قانونی، لازم است که وکیل به همراه اصل کارت شناسایی و وکالت نامه حاضرشود و نیازبه حضور مالک نیست.)
5.در صورتی که خریدار تلفن ثابت، ملک را خریداری کرده باشد اصل مبایعه نامه با درج شماره تلفن یا سند تک برگ ضروری است.
6.پس از امضا سند انتقال و مالکیت جدید، مخابرات منطقه، مالکیت خط را به نام جدید صاحب خط تغییر میدهد. این فرایند شامل تغییر نام و اطلاعات مالک در سیستم شرکت مخابرات است.
7.با اعلام تغییر مالکیت توسط مخابرات به صاحب خط و مقامات ذینفع دیگر، فرآیند تغییر مالکیت خط تلفن ثابت به پایان میرسد و صاحب جدید قادر به استفاده از خط به صورت قانونی است.
مشترکان حقوقی برای تغییر نام و نقل و انتقال تلفن ثابت لازم است که مدارک زیر را ارائه دهند:
اگر ملکی را خریده اید و سند آن به صورت قانونی به نام شما شده است می توانید با مراجعه به مخابرات، مالکیت خط تلفن مکان مورد نظررا بدون حضور مالک تغییر دهید. البته در این شرایط از شما تعهد گرفته می شود که در صورت درخواست مالک قبلی تلفن برای بازپس گیری خط، مالکیت شما فسخ و به او برگردانده می شود.
قرارداد خرید و فروش خط تلفن ثابت، نوعی معامله حقوقی است که بین فروشنده و خریدار انجام میشود. در این قرارداد فروشنده، تلفن ثابت را به خریدار میفروشد و خریدار مبلغ معینی را به فروشنده پرداخت میکند. قرار داد خرید و فروش تلفن ثابت می تواند به صورت عادی نوشته شود یا در دفتر اسناد رسمی تنظیم گردد. هر دو نوع قرارداد دارای اعتبار قانونی است و برای اثبات انتقال مالکیت تلفن ثابت ازفروشنده به خریدار قابل استناد است. بنابراین تنظیم قرارداد خرید و فروش تلفن ثابت در دفاتر رسمی ضرورتی ندارد.
در صورت داشتن قرارداد و ارائه آن به مخابرات، دیگر نیازی به حضور مالک برای انجام فرایند تغییر مالکیت تلفن ثابت نیست!
این قرارداد ممکن است شامل شرایط و ضوابط دیگری نظیر گارانتی، خدمات پس از فروش و قوانین بازگشت خط باشد. در قرارداد خرید و فروش تلفن ثابت، برخی نکات حائز اهمیت را برای شما عنوان می کنیم:
در قرارداد باید نام و آدرس دقیق فروشنده و خریدار مشخص شود.
چگونگی تغییر مالکیت تلفن ثابت یکی از موضوعات مهم برای مالکانی است که می خواهند خط تلفن خود را به افراد دیگری واگذار کنند. هم خریدارو هم فروشنده با ارئه درخواست خود به مخابرات منطقه و امضای فرمی که شامل جزئیات فنی، مالی و قانونی تغییرمالکیت است می توانند نسبت به خرید و فروش تلفن ثابت اقدام کنند. پیشنهاد می کنیم قبل از امضاء قرارداد رسمی و عادی تلفن ثابت، مشتری شروط و ضوابط را به دقت مطالعه کند.
این مدارک شامل کپی سند مالکیت یا قرارداد فروش، کپی شناسنامه و کارت ملی خریدار و فروشنده است.
در صورت داشتن وکالت نامه یا قرارداد خرید خط و ارائه آن به مخابرات، دیگر نیازی به حضور مالک برای انجام فرایند تغییر مالکیت نیست!
هر دو نوع قرارداد دارای اعتبار قانونی است و برای اثبات انتقال مالکیت تلفن ثابت ازفروشنده به خریدار قابل استناد است. بنابراین تنظیم قرارداد خرید و فروش تلفن ثابت در دفاتر رسمی ضرورتی ندارد.
می توانید با مراجعه به مخابرات، مالکیت خط تلفن مکان مورد نظر را بدون حضور مالک تغییر دهید. البته در این شرایط از شما تعهد گرفته می شود که در صورت درخواست مالک قبلی تلفن برای بازپس گیری خط، مالکیت شما فسخ و به او برگردانده می شود.
مشترکان حقوقی برای تغییر نام و نقل و انتقال تلفن ثابت لازم است که اصل یا کپی روزنامه اصلی یا آگهی آخرین تغییرات، ارائه گواهی نامه ثبت شرکت ها، معرفی نامه اشخاص حقوقی در سربرگ معتبر شرکت همراه با مهرو امضا را نیز ارئه دهند.