skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

معصومه صیادی نویسنده میهمان

سرویس ابری Daas چیست؟ توزیع دسکتاپ‌ها در شبکه

معصومه صیادی
نویسنده میهمان

۲۱ مهر ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ آذر ۱۴۰۲

سرویس ابری DaaS یا Desktop as a Service به معنای «دسکتاپ به عنوان یک سرویس» است. این سرویس به سازمان‌ها امکان می‌دهد تا به دسکتاپ‌ها و برنامه‌های کاربردی خود از طریق اینترنت دسترسی داشته باشند. به عنوان مثال، یک کارمند می‌تواند از خانه یا یک کافی‌شاپ به دسکتاپ و برنامه‌های کاربردی خود در محل کار خود دسترسی داشته باشد.

دسکتاپ به عنوان یک سرویس Desktop as a service که به اختصار به آن DaaS گفته می‌شود نوعی از محاسبات ابری است که در آن یک شخص ثالث میزبان استقرار زیر ساخت دسکتاپ مجازی (VDI) است.

با DaaS، سیستم عامل‌های دسکتاپ در داخل ماشین مجازی روی سرورهای مرکز داده یک ارائه دهنده ابری اجرا خواهند شد. تمام زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله منابع سخت‌افزاری نیز در فضای ابری قرار داده می‌شوند. بنابراین، یک ارائه دهنده DaaS دسکتاپ‌های مجازی را از طریق شبکه به دستگاه‌های نقطه پایانی که مشتریان هستند پخش می‌کنند و کاربران از طریق مرورگر یا نرم‌افزارهای مربوطه می‌توانند به آن متصل شوند.

DaaS چیست؟

DaaS یکی از خدمات ارائه دهندگان فضای ابری است که در آن دسکتاپ‌های مجازی از طریق اینترنت به کاربران نهایی ارائه می‌دهد که دارای مجوز برای اشتراک هر کاربر است.

ارائه دهندگان خدمات ابری ممکن است امنیت و برنامه‌های کاربردی را برای دسکتاپ مدیریت کنند یا کاربران ممکن است جنبه‌های خدماتی خودشان مدیریت کنند. دو نوع دسکتاپ مجازی در DaaS وجود دارد که یکی دائمی ‌و دیگری غیردائمی ‌است.

  • دسکتاپ دائمی: کاربران این امکان را دارند که دسکتاپ را سفارشی و ذخیره کنند. دسکتاپ‌های دائمی‌ نسبت به دسکتاپ‌های غیردائمی ‌به فضای ذخیره سازی بیشتری نیاز دارند که می‌تواند آنها را گران‌تر کند.
  • دسکتاپ‌های غیردائمی: هر زمان که کاربر از سیستم خارج می‌شود دسکتاپ پاک می‌شود. این نوع دسکتاپ مجازی فقط راهی برای دسترسی به سرویس‌های ابری مشترک هستند.

DaaS چگونه کار می‌کند؟

با DaaS، ارائه دهنده سرویس ابری، زیرساخت، منابع شبکه و فضای ذخیره‌سازی را در ابر پشتیبانی و دسکتاپ مجازی را به دستگاه‌های سمت کاربر توزیع می‌کند. کاربر از طریق مرورگر وب یا نرم‌افزارهای دیگر می‌تواند به داده‌ها و برنامه‌های دسکتاپ دسترسی داشته باشد. سازمان‌ها از طریق مدل اشتراک می‌توانند هر تعداد دسکتاپ مجازی که نیاز دارند را خریداری کنند.

در گذشته، استفاده از برنامه‌های گرافیکی به کندی صورت می‌گرفت، اما امروزه، فناوری‌های جدید این موضوع را تا حد زیادی تغییر داده‌اند و برنامه‌های گرافیکی که برای نمایش سریع انرژی زیادی را مصرف می‌کنند به راحتی بر روی دسکتاپ مجازی اجرا می‌شوند.

هنگامی‌که حجم کاری روی سرور زیاد می‌شود، مدیران می‌توانند یک ماشین مجازی در حال اجرا را از یک سرور فیزیکی به سرور دیگر در چند ثانیه منتقل کنند و به برنامه‌های گرافیکی یا GPU این اجازه را می‌دهند تا به صورت یکپارچه اجرا شوند.

GPU-DaaS برای هر صنعتی که نیاز به مدلسازی سه بعدی، گرافیک پیشرفته، شبیه سازی یا تولید ویدئو دارد قابل پیاده سازی است.

تفاوت Daas با VDI چیست؟

Daas تمام مزایای VDI  از جمله پشتیبانی از راه دور، امنیت و سهولت در مدیریت دسکتاپ را فراهم می‌کند و  Daas  و VDI از نظر راه‌اندازی، معماری، کنترل‌ها و هزینه با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند که در ادامه به آنها اشاره شده است:

۱- معماری

DaaS از معماری چند مستأجری استفاده می‌کند. بر این اساس، یک نمونه از برنامه کاربردی که توسط یک سرور یا مرکز داده میزبانی می‌شود بین چندین مستأجر یا مشتری ارائه می‌شود. ارائه دهنده Desktop as a Service خدمات هر مشتری را متمایز می‌کند و آنها را به صورت پویا ارائه می‌دهد.

اما VDI از مدل تک مستأجر استفاده می‌کنند که در آن مشتریان در یک محیط اختصاصی کار می‌کنند. استفاده از معماری تک مستاجر در VDI به مدیران این اجازه را می‌دهد تا کنترل کاملی بر توزیع و پیکربندی منابع خود داشته باشند.

۲- کنترل

ارائه دهنده فضای ابری تمام زیرساخت‌های فناوری اطلاعات خود را از جمله نظارت، پیکربندی و ذخیره سازی را کنترل می‌کند. اتصال به اینترنت برای دسترسی به صفحه کنترل DAA مورد نیاز است و آن را در برابر نفوذ و حملات سایبری آسیب‌پذیر می‌کند.

با استقرار VDI، سازمان کنترل کاملی بر منابع خود خواهد داشت. از آنجا که VDI از مدل تک مستاجری استفاده می‌کند، مدیران می‌توانند این اطمینان را داشته باشند که فقط کاربران مجاز به دسکتاپ و برنامه‌های مجاز دسترسی دارند.

۳- هزینه

از آنجا که DaaS مبتنی بر اشتراک‌گذاری است تقریباً شامل هیچ هزینه‌ای نمی‌شود. با توجه به مدل پرداخت هزینه براساس مصرف ( pay-as-you-go ) به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا به صورت پویاتر عملیات خود را مقیاس‌بندی کنند و فقط برای منابع مصرف شده هزینه پرداخت کنند.

VDI برای خرید یا ارتقا سرور به مخارج سرمایه (CapEx) نیاز دارد. VDI برای سازمان‌هایی که در سطح سازمانی رشد کرده‌اند و نیازهای منابع را پیش‌بینی کرده‌اند مناسب است.

۴- چابکی

DaaS دارای انعطاف‌پذیری بسیار خوبی است. با استفاده از Desktop as a Service شما می‌توانید از روندهای فناوری‌های جدید مانند جدیدترین پردازنده‌های گرافیکی یا CPU یا نوآوری‌های نرم‌افزاری پشتیبانی کنید.

VDI نیازمند تلاش‌های قابل توجهی برای راه‌اندازی، ساخت و نگهداری زیرساخت‌ها است. اگر سازمان قصد داشته باشد سخت افزار جدیدی را بخرد تا بتواند مقیاس بندی را مدیریت کند VDI  می‌تواند سازمان‌ها را برای انتخاب سخت افزار محدود کند.

کاربردهای DaaS چیست؟

DaaS یک سرویس مبتنی بر فضای ابری است که به کاربران اجازه می‌دهد به نرم‌افزار، فضای ذخیره‌سازی و فایل‌ها از طریق اینترنت دسترسی داشته باشند. برای درک بهتر سیستم Desktop as a Service نگاهی به کاربردهای آن انداخته‌ایم. از جمله کاربردهای DaaS عبارتند از:

  • رفع محدودیت‌ها

در یک محیط کاری پیشرفته، کارمندان می‌توانند وظایف خود را به طور مؤثر و بدون احساس محدودیت اجرا می‌کنند. کارمندان با استفاده از DaaS می‌توانند بدون توجه به دستگاهی که از آن استفاده می‌کنند به نرم‌افزار و برنامه‌های کاربردی مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.

  • نیروی کار سیار

سرویس DaaS افراد را از محدودیت‌های مکانی رها می‌کند و افراد در هر جایی که باشند در صورت داشتن اینترنت می‌توانند کار خود را انجام دهند. در زمان شیوع بیماری کووید کسب و کارهایی که از Desktop as a Service استفاده می‌کردند بسیار آماده‌تر و پاسخگوتر بودند. یکی دیگر از مزیت‌هایی که DaaS برای مدیران سازمان به ارمغان می‌آورد این است که مدیران به جای تمرکز برای استخدام افرادی که در نزدیکی آنها قرار دارند می‌توانند تمرکز خود را برای جذب افرادی قرار دهند که مهارت خوبی داشته باشند.

  • استمرار

هنگامی‌ که با سیستم DaaS کار می‌کنید نیازی به نگرانی در مورد اینکه کارمندان از چه نسخه و برنامه‌ای استفاده می‌کنند نخواهید داشت. چرا که هر کارمند به لطف سرور مجازی به نرم‌افزار یکسانی دسترسی خواهد داشت.

  • کاهش هزینه

با DaaS بسیاری از هزینه‌های اولیه بابت خرید و نصب سخت افزار حذف خواهد شد. هزینه برای Desktop as a Service براساس آن چیزی که شما نیاز دارید و میزان مصرف آن است.

  • امنیت و انطابق پذیری داده‌ها

درست است که اینترنت زندگی ما را بسیار آسان کرده است اما مسئله امنیت و حفظ سلامت داده‌ها به چالش اساسی برای شرکت‌ها تبدیل شده است.

با دریافت DaaS از ارائه دهنده مناسب، شرکت‌ها می‌توانند از داده‌های خود از طریق سیستم‌عامل، نفوذ و پیشگیری، رمزگذاری داده‌ها با استفاده از TLS 1.3 و ۲۵۶ بیتی و فایروال محافظت کنند. داده‌ها در Desktop as a Service در هنگام تحویل به مشتری رمزگذاری می‌شوند و از نفوذ هکرها در امان خواهند بود.

مزایا DaaS

از جمله مزایای DaaS عبارتند از:

استقرار سریع و لغو دسترسی کاربران: با استفاده از DaaS مدیران به راحتی می‌توانند خدماتی را به کاربران خود ارائه دهند و همچنین دسترسی برخی از کاربران را لغو کنند.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها: راه اندازی یک زیرساخت مجازی هزینه بسیاری کمی‌ را به همراه خواهد داشت.

رابط کاربری آسان: رابط کاربری DaaS بسیار آسان است و کارمندان معمولی به راحتی می‌توانند از آن استفاده کنند.

افزایش انعطاف پذیری: میزان کاربران را با توجه به نیازها می‌توان افزایش و کاهش داد.

امنیت: امنیت فضای DaaS در حد قابل قبولی است و با استفاده از تکنیک‌های رمزگذاری که در آن استفاده شده است تا حد زیادی حملات سایبری و خطرات آن را کاهش خواهد داد.

چالش‌های DaaS

در حالی که DaaS برای مشتریان خود مزایای زیادی را به همراه داشته است اما بدون چالش نیز نبوده است. از جمله این چالش‌ها:

ملاحظات امنیتی: از آنجا که DaaS سازمان‌ها ملزم می‌کند که داده‌ها را به زیرساخت ابری منتقل کنند خطر امنیتی برای آنها وجود خواهد داشت. این چالش را می‌توان با استفاده از رمزگذاری کاهش داد.

قابلیت‌های بالقوه محدود کننده: در برخی از موارد، پلفترم‌های DaaS ممکن است تعداد دستگاه‌های موجود برای کار با داده‌ها را محدود کنند. در این صورت کاربران فقط قادر هستند تا با ابزارهایی کار کنند که روی پلتفرم Desktop as a Service آنها میزبانی یا سازگار شده است.

زمانبندی انتقال داده: به دلیل محدودیت‌های پهنای باند شبکه، انتقال حجم زیادی از داده‌ها به پلتفرم DaaS ممکن است مقداری زمان ببرد. بسته به اینکه سازمان شما هر چند وقت یکبار بخواهد این کار را انجام دهد می‌تواند چالشی برای شما محسوب شود.

تنظیمات اضافی: در برخی از موارد وقتی داده‌های حساسی را به فضای ابری منتقل می‌کنند ممکن است نیاز به ایجاد تنظیمات اضافی برای مدیریت و یکپارچه سازی بهتر آنها داشته باشید. شرکت‌هایی که دارای چنین داده‌ها و یا الزامات مخصوصی هستند باید به این موارد توجه داشته باشند.

نحوه استفاده از DaaS

نحوه استفاده از DaaS  ساده است و بسیاری از ملزومات ابتدایی برای راه‌اندازی و آماده سازی مرتبط با یک راه‌حل پردازش داده در محل را حذف می‌کند. به دلیل سادگی در استقرار DaaS و در دسترس بودن خدمات پشتیبانی اغلب نیازی به داشتن نیروی متخصص وجود ندارد. مراحل اصلی برای شروع با Desktop as a Service عبارتند از:

  • انتخاب سرویس DaaS مناسب: از جمله عوامل تأثیرگذار برای انتخاب DaaS عبارتند از قیمت، مقیاس‌پذیری، قابلیت اطمینان، انعطاف پذیری و سهولت ادغام DaaS با پلتفرم‌ها و جریان‌های داده‌های موجود است.
  • ثبت نام: برای سرویس DaaS ثبت نام و آن را فعال کنید.
  • انتقال داده: انتقال داده بسته با سرعت اینترنت بین زیرساخت محلی و DaaS ممکن است نیاز به مقداری زمان داشته باشد.
https://pvst.ir/gpj

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو