کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۹ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
به گفته تحلیلگران شرکت CCS Insight، گوشیهای هوشمندی که صفحه نمایش آنها میتواند خود را ترمیم کند ممکن است تا ۲۰۲۸ روانه بازار میشوند. این تکنولوژی میتواند با استفاده از مواد نانو، خراشها و ترکهای کوچک را ترمیم کند. شرکتهایی مثل LG پیش از این چنین قابلیتی را به شکل محدود عرضه کردهاند و موتورولا نیز حق اختراعی را در این حوزه به ثبت رسانده است.
به گزارش پیوست، CCS Insight میگوید انتظار دارد که تولید کنندگان گوشی تا پنج سال دیگر تولید گوشیهایی با صفحه نمایش «خود ترمیم شونده» را آغاز کنند. این تکنولوژی با استفاده از «پوشش نانو» روی صفحه نمایش کار میکند در صورت خراش ماده جدیدی را تولید کرده و در واکنش با هوا، جای خراش را پر میکند.
بن وود، تحلیلگر ارشد CCS Insight، در مصاحبه با CNBC گفت: «این پدیده علمی تخیلی نیست، قابل اجرا است. به نظر من مهمترین مشکل در اینجا تنظیم سطح انتظارات است.»
شرکتها چند سالی است که درمورد تکنولوژی صفحه نمایش گوشی هوشمند با قابلیت خودترمیمی صحبت میکنند.
شرکت LG، غول الکترونیک کره جنوبی، از سال ۲۰۱۳ به این تکنولوژی اشاره کرده است. این شرکت در گذشته از گوشی G Flex با صفحه نمایش خم و یک پوشش «خود ترمیم شونده» در پشت آن رونمایی کرد. با این حال LG در آن زمان سازوکار این تکنولوژی را توضیح نداد.
به گفته وود: «افراد در حال کار روی تکنولوژیهایی هستند که بار دیگر این تکنولوژی را در اختیار کاربران میگذارد. درمورد ترمیم یک صفحه شکسته صحبت نمیکنیم. موضوع همان خراشهای کوچک هستند.»
چند تولیدکننده دیگر نیز از مواد خود ترمیم شوند در گوشیهای هوشمند استفاده کردهاند. شرکت موتورلا در سال ۲۰۱۷ برای ثبت اختراع صفحه نمایشی درخواست داد که از یک «پلیمر با حافظه شکلی» ساخته شده و در صورت ترک خوردن، خود را ترمیم میکند. در این حالت، پس از حرارت دادن صفحه، مواد آن ترک ایجاد شده را ترمیم میکند.
اپل نیز پیش از این حق اختراع یک آیفون تا شونده را به ثبت رسانده که در صورت آسیب میتواند خود را احیا کند.
این تکنولوژی در حال حاضر هنوز به دست مشتریان نرسدیه است و چند مانع برسر عرضه گسترده این محصول وجود دارد.
اول اینکه شرکتها باید با تخصیص سرمایه زیاد به تحقیق و توسعه، نوآوریها صفحه نمایش گوشی را شناسایی کنند. برای فروش این محصولات نیز بازار نیاز به نقدینگی بالا دارد-و مشتریان باید درمورد سطح دقیق آسیبی که گوشی قادر به ترمیم آن است اطلاع داشته باشند.
وود به طعنه میگوید که حسابهای محبوب تخریب گوشی مثل JerryRigsEverything، ممکن است با چاقو این قابلیتها را امتحان کنند. او میگوید دستگاههای خود ترمیمشونده چنین آسیبی را ترمیم نمیکنند. موضوع اینجاست که تکنولوژی میتوان آسیبهای کوچک به سطح خود را احیا کند.
سازندگان گوشی هوشمند در حوزه صفحه نمایش نوآوریهای زیادی دارند. شرکت موتورلا در کنگره جهانی موبایل در بارسلونا از یک گوشی هوشمند مفهوم و پیچشی رونمایی کرد که وقتی آن را از بالا بکشید بزرگتر می شود.
سامسونگ نیز در صفحه نمایشهای جدید پیشرفت شگرفی را رقم زده و گلگسی زد فولد ۵ و زد فلیپ ۵ را در حال حاضر میتوان هزاران بار پیش از آسیب صفحه نمایش تا کرد.
CCS Insight در پیشبینی جداگانهای میگوید که HTC، غول تکنولوژی تایوانی تا سال ۲۰۲۶ از بازار واقعیت مجازی خارج میشود.
شرکت HTC یکی از پیشتازان بازار گوشی هوشمند است و چندین مدل این شرکت قابلیتها و عملکرد جدیدی را برای کاربران به ارمغان آوردهاند. مدلهای Hero، Legend، Desire و HTC One از جمله بهترین محصولات اندرویدی این شرکت هستند.
اما شرکت HTC در سال ۲۰۱۷ و با تامین گوشیهای شرکت گوگل بازار را هیجان زده کرد، روندی که حالا با تولید گوشیهای اختصاصی گوگل با نام پیکسل و دستگاههای هوشمند Nest ادامه دارد.
شرکت HTC بخشی از آینده خود را به ترکیب واقعیت مجازی و جهان واقعی گره زده است. این شرکت در ماه ژانویه از دستگاه Vive XR Elite، یک دستگاه سبک با تمرکز بر بازی، فیتنس و بهرهوری با قیمت ۱۰۹۹ دلار رونمایی کرد.
CCS Insight معتقد است که با توجه به درآمد پایین و ورود رقبایی مثل متا، سونی و به تازگی اپل، این شرکت به آرامی از این بازار خارج میشود.
وود گفت: «HTC یکی از پیشتازان VR بود و کارهای زیادی کرد. اما در رقابت به مشکل خورده و نمیتواند کف قیمتی را عرضه کند و این در حالی است که متا، با هدست کوئست، قیمت بسیار پایینی-کمی بیشتر از قیمت تمام شده-را ممکن و بسیاری را جذب خود کرده است.»
ورود اپل به بازار اتفاق مثبتی برای HTC بود اما به گفته وود: «در نهایت باقی ماندن در این بازار برای آنها دشوار است. درنتیجه ما پیشبینی میکنیم که آنها تا سال ۲۰۲۶ از این بازار خارج شده و دارایی ذهنی خود را به بازیگران بزرگتر این حوزه بفروشند.»
CCS Insight معتقد است که اپل برای اجتناب از شهرت گرفتن دستگاههای دست دوم و متاثر شدن آیفون، بازار گوشیهای دست دوم را نیز به نحوی کنترل میکند.
اپل شاید کاربران را به تعویض و فروش مستقیم گوشی به شرکت ترغیب کند تا مردم به سراغ شرکتها و فروشندگان شخص ثالث نروند؛ یا اینکه اپراتورها را ترغیب کند تا با ارائه گوشیهای دست دوم برای خرید آیفون جدید اعتبار بگیرند.
اپل همچنین برای تایید کیفی گوشیهای دست دوم ممکن است به یک سیستم امتیازدهی و ارزیابی کیفی روی آورد. روندی که شاید بازار را به سمت دستگاههایی با قابلیت تعمیر و فروش مجدد سوق دهد.
CCS Insight معقتد است که آیفون حدود ۸۰ درصد از بازار سازماندهی شده گوشیهای دست دوم را به خود اختصاص میدهد.