skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

پلاس

سینا حسن‌زاده نویسنده میهمان

آیا چت جی‌پی‌تی کارآفرین بهتری نسبت به انسان‌ها است؟

سینا حسن‌زاده
نویسنده میهمان

۱۳ آبان ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

ایده پردازی و کارآفرینی هوش مصنوعی

یک استاد دانشگاه در آزمایش تازه‌ای دریافته است که چت جی‌پی‌تی در آینده بهتر از دانشجویان MBA با محصولات جدید عمل می‌کند.

پروفسور دانشگاه وارتون، کریستین ترویش، در ماه ژانویه، آزمون نهایی MBA خود را به چت GPT داد. این هوش مصنوعی با اختلاف آزمون را پشت سر گذاشت.

حالا او با آزمایش جدیدی بازگشته تا تعیین کند آیا ChatGPT بهتر و سریع‌تر از دانشجویانش درباره محصولات تازه ایده می‌دهد یا خیر. بله می‌تواند! حتی ارزان‌تر هم هست.

ترویش، استادی در دپارتمان عملیات، اطلاعات و تصمیم‌ها در مصاحبه با وارتون بیزنس دیلی گفت: «واقعا مغزم از دیدن نتایج منفجر شد! من ساده‌لوحانه معتقد بودم که کار خلاق آخرین قلمرویی است که انسان‌ها در حوزه حل مسئله برتر هستند. بنابراین، تصمیم گرفتم این مسابقه را بین انسان و دستگاه برگزار کنم.»

آزمایش ترویش در آخرین مقاله‌اش توضیح داده شده‌است. مقاله‌ای که با همکاری پروفسور دپارتمان OID دانشگاه وارتون، کارل اولریش، دانشجوی فارغ‌الحصیل وارتون، لنارت مینک، و پروفسور Cornell Tech، کاران گیروترا، نوشته است. ترویش و اولریش در نوشتن مقاله دیگری برای وال استریت ژورنال به نام The Innovation Tournament Handbook درباره آزمایش خود در حوزه op-ed با یکدیگر همکاری کرده‌اند.

محققان کار خود را با ۲۰۰ ایده ثبت‌شده از طرف دانشجویان MBA کلاس سال ۲۰۲۱ آغاز کردند. ایده‌های کلاس باید شامل محصولاتی برای بازار دانشجویی کالج می‌شد که با قیمت ۵۰ دلار یا کمتر به فروش می‌رسید. زمان‌بندی کلاس جالب توجه است، زیرا ایده‌ها قبل از انتشار چت جی‌پی‌تی و دیگر ابزار هوش مصنوعی مولد (که رایگان هستند) ثبت شدند.

سپس، محققان درخواست خود را به چت جی‌پی‌تی ۴ ارائه کردند و خواستند تا ۲۰۰‌ ایده بدهد. هوش مصنوعی برای ۱۰۰‌ ایده اول، دستورالعمل‌های خود را بدون هیچ مثال و زمینه‌ای ارائه داد. در ۱۰۰‌ ایده دوم، مثال‌های خوبی از‌ایده‌های محصول نیز وجود داشت.

همانطور که پیش‌بینی می‌شد، چت‌بات وظیفه خود را به‌سرعت انجام داد و در عرض ۱۵ دقیقه، ۲۰۰‌ ایده تولید کرد (یک فرد در عرض ۱۵ دقیقه می‌تواند ۵‌ ایده تولید کند؛ این نرخ در گروه‌ها کاهش می‌یابد). گروه کار خود را در اینجا به پایان نرساند. آن‌ها می‌خواستند از قابل اتکابودن‌ایده‌ها نیز اطمینان حاصل کنند. پس نظرسنجی ناشناسی انجام دادند تا ببینند آیا مصرف‌کنندگان تمایلی به خرید محصولات دارند یا خیر.

نتایج دهان محققان را باز گذاشت. میانگین احتمال خرید برای محصول چت جی‌پی‌تی حدود ۴۷ درصد در مقایسه با ۴۰ درصد برای‌ایده انسان بود. ترجیح برای‌ایده‌های کامل‌تر هوش مصنوعی حتی بالاتر و حدود ۴۹ درصد بود.

بگذار هوش مصنوعی کمک خلبان تو باشد

ترویش، که هم‌بنیان‌گذار موسسه مک برای مدیریت نوآوری هم هست، می‌گوید سه نتیجه را می‌توان از آزمایش گرفت. اولین نتیجه را می‌تواند بدون لحظه‌ای تفکر به زبان آورد! هرکسی باید از چت‌جی‌پی‌تی برای تولید ایده کمک بگیرد.

او می‌گوید: «فرقی ندارد در حال ورورد به رقابت مدل کسب و کاری محلی هستید یا روی درمان سرطان کار می‌کنید، هوش مصنوعی ارزان، سریع و خوب است. چه چیز آن را دوست ندارید؟ بدترین کار اینست که همه ایده‌هایش را رد کرده و فقط افکار خود را اجرا کنید. اما تحقیق ما به صراحت نشان می‌دهد که هوش مصنوعی، استخر ایده‌های شما را بهتر می‌کند.»

در وهله دوم، او فکر می‌کند که هوش مصنوعی مولد به مردم کمک می‌کند تا سریع‌تر از تنگنای نوآوری بگذرند. او می‌گوید هوش مصنوعی در تولید ایده و مخصوصا ارزیابی ایده که کار دشوارتر و مهم‌تری برای موفقیت است، یاری‌دهنده انسان است. از بین صد ایده شاید پنج تا خوب باشد و تخصص انسان برای تشخیص برنده‌ها لازم است.

ترویش می‌گوید: «سوم اینکه فکر می‌کنم نباید به آتش بین انسان و دستگاه بدمیم. ما باید راه‌هایی پیدا کنیم تا هوش مصنوعی به دستیار خلبان خلاق شما تبدیل شود. دست در دست هم به تیم نوآورانه‌تری تبدیل می‌شوید.»

https://pvst.ir/gbf

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو