استفاده از VPNها بحران امنیت سایبری ایران را به فاجعه تبدیل کرده است
به گزارش کسپرسکی شرکت نرمافزاری امنیت و اینترنت، در ۳ سال پیاپی و تا سال…
۲۴ آبان ۱۴۰۳
۱۰ مهر ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بزرگترین شرکتهای تلکام اروپایی از اتحادیه اروپا خواستند تا غولهای تکنولوژی را به پرداخت سهم «منصفانه» خود در ازای استفاده از شبکه مجبور کنند. این جدیدترین مرحله از جدال تلکامها با شرکتهایی مثل گوگل و نتفلیکس است.
به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، مدیران عامل یک گروه ۲۰ تایی متشکل از بزرگترین شرکتهای ارتباطات اروپایی از جمله BT، دویچه تلکام و تلفونیکا، معتقدند که شرکتهای تکنولوژی «بیشترین نفع» را برای انتقال ترافیک از زیرساخت تلکام میبرند و باید هزینه بیشتری را تقبل کنند. این درخواست در اختیار کمیسیون اروپا و اعضای پارلمان اروپا قرار میگیرد.
به گفته این گروه: «سرمایهگذاریهای آینده تحت فشار جدی هستند و برای تامین آنها به اقدام رگولاتوری نیاز است. رویکرد جدیدی باید بر مبنای سهم منصفانه بزرگترین مولدان ترافیک از زیرساخت شبکه بنا شود.»
آنها از رگولاتورها خواستند تا برای کمک به تامین سرمایههای آینده اقدام کنند. شرکتهای ارتباطات باید میلیاردها دلار برای عرضه 5G و ارتقای سیستم تمام-فیبر سرمایهگذاری کنند.
به گفته مدیران بزرگترین شرکتهای ارتباطات اروپا، در سیستم پرداخت باید از «بزرگترین مولدان ترافیک» درخواست پول شود و تمرکز بر «مسئولیتپذیری و شفافیت در رابطه با کمکها است، تا اپراتورها بتوانند مستقیما در زیرساخت دیجیتال اروپا سرمایهگذاری کنند.»
این طرح که به سهم منصفانه معروف شده در بروکسل طرفدارانی برای خود دارد و پارلمان اروپا در ماه ژوئن «خواستار ایجاد یک چارچوب سیاسی شد تا براساس آن مولدان بزرگ ترافیک بدون آسیب به بیطرفی اینترنت، سهم منصفانهای از سرمایهگذاری را تقبل کنند.»
به گفته این کمیسیون، برای توسعه شبکه 5G به تمامی مناطق مسکونی و پوشش گیگابیتی در سراسر اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰، احتمالا به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری دیگر نیاز است. این کمیسیون در ماه فوریه درخواست مشاورهای را ارائه کرده است که نتایج آن تا ماه ژوئن ارائه میشود.
به گفته امضا کنندگان نامه اپراتورها، ترافیک داده به طور میانگین ۲۰ تا ۳۰ درصد در سال افزایش یافته که عمده آن مربوط به چند شرکت بزرگ تکنولوژی است. به گفته گروههای تلکام، با اینکه روند رشد احتمالا به همین منوال ادامه دارد اما در شرایط فعلی به بازگشت سرمایه منجر نمیشود.
آنها مدعیاند که غولهای تکنولوژی «تقریبا هیچ هزینهای از انتقال داده در شبکهها» را تقبل نمیکنند و این در حالی است که برخی از ارائه دهندگان ابری «تا ۸۰ برابر هزینه انتقال داده از ابر را» از مشتریان خود دریافت میکنند.
با این حال گروههای تکنولوژی با چنین طرحی مخالفند و میگویند تا همین امروز هم با ساخت کابلهای زیردریایی و مراکز داده و ایجاد محتوا و خدمات، سهم خود از سرمایهگذاری را تقبل کردهاند.
دنیل فریدلندر، رئیس بنیاد صنعت کامپیوتر و ارتباطات (CCIA)، که به نمایندگی از صنعت تکنولوژی لابی میکند، میگوید شرکتهای تلکام «به لطف محتوا و خدمات امروز که ساخته شرکتهای خلاق و تکنولوژی است، رشد کردهاند. حالا میخواهند برای دریافت پول بیشتر اروپا را فریب دهند. تلکامها میخواهند همان شرکتهایی که به رشد و توسعه آنها کمک کردهاند، حالا یارانه آنها را تقبل کنند. خواسته نهایی شرکتها این است که مصرفکنندگان اروپایی علاوه بر اشتراک خود یک هزینه ثانویه را نیز پرداخت کنند.»
مدیران شرکتهای ارتباطات اما خواستار تغییر مقررات تلکام هستند و از سیاستگذاران میخواهند «برای جلوگیری از چند پاره شدن بازار»، درخواست آنها را بپذیرند. صنعت ارتباطات حالا باید در انتظار تصمیم کمیسیون اروپا باشد.