تلگرام جذابترین پیامرسان میان دانشجویان دانشگاههای دولتی
بیش از ۷۹ درصد از اوقات فراغت دانشجویان دانشگاههای دولتی طبق گزارش ایسپا به گشتن…
۱۷ مهر ۱۴۰۳
۱۸ آبان ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۱۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۳ آبان ۱۴۰۲
اپلیکیشنهای واقعیت افزوده را نمیتوان در گروه مفاهیم جدید طبقهبندی کرد. صنعت واقعیت افزوده یا AR به سرعت در حال پیشرفت است و شرکتهای این حوزه با بهرهمندی از این قابلیت به دنبال ارتقا و توسعه کسبوکار خود هستند. روند رو به رشد این فناوری آینده را به شدت تحت تاثیر قرار داده و دور از انتظار نیست که مرز واقعیت دیجیتال و دنیای واقعی کمرنگتر شود.
به گزارش پیوست، تاثیر فناوری AR بر زندگی همه ما اجتنابناپذیر است. ورود این فناوری به حوزههای مختلف و استقبالی که از آن شده نشان دهنده محبوبیت آن است. در این مطلب به معرفی و توضیح اپلیکیشنهایی پرداختیم که بر مبنای واقعیت افزوده خدمات ارائه میکنند.
واقعیت افزوده یا Augmented Reality در واقع یک نمای فیزیکی زنده است که عناصر خاصی را به دنیای واقعی اضافه میکند. این عناصر میتواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم اضافه شود ولی به طور معمول کارکرد تعاملی با کاربر دارد. پیشرفت گرافیک همراه با تجربیات واقعگرایانه به اپلیکیشنهای واقعیت افزوده امکان داده تا در خط مقدم دنیای فناوری قرار بگیرند.
نقشهها، صنایع مراقبتهای بهداشتی، مهماننوازی و خردهفروشی تنها چند صنعت از صنایعی است که از AR استفاده میکنند. کافی است یکی از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده را روی تلفن همراه خود نصب کنید و ببینید که چگونه اوضاع در حال تغییر است و با استفاده از این فناوری تجربه جدیدی به دست آورید.
تلفن همراه شما قادر است کارهایی خیلی بیشتر از معمول را برایتان انجام دهد. بسیاری از محصولات اپل با حسگر LiDAR ادغام شدهاند و کاربران را قادر میسازد تا به راحتی AR را تجربه کنند. همچنین سامسونگ اخیرا Dreamground را راه اندازی کرده که این برنامه در واقع با هدف ترکیب فناوری سامسونگ با واقعیت افزوده ارائه شده است.
هدف از عرضه اپلیکیشنهای واقعیت افزوده ایجاد تجربیات غنیتر و جدیدتر برای کاربران است. اکنون بهترین زمان برای قدم گذاشتن در بازار و دنبال کردن روندها است. پس بهتر است یک برنامه AR برای کسبوکار خود ایجاد کنید. در ادامه نگاهی به چند مورد از برترین اپلیکیشنهای واقعیت افزوده موجود در بازار میاندازیم.
ایکیا پلیس نگاه مصرفکنندگان به مبلمان را تغییر داده است. این کسبوکار سوئدی اپلیکیشنی ایجاد کرده که در آن افراد میتوانند به صورت مجازی مدلهای سه بعدی را به خانه خود اضافه کنند و قبل از هر خریدی ببینند که مبلمان به طور بالقوه در منزل یا محل کارشان چگونه خواهد بود.
IKEA Place به افراد کمک میکند طراحی داخلی اتاقهای خود را تنها با یک ضربه روی تلفن همراهشان انجام دهند. دوربین خود را باز کنید. محصول مورد نظرتان را در ایکیا جستوجو و اتاق را اسکن کنید. اشیاء را در خانه قرار دهید و ببینید کدام را دوست دارید.
همانطور که از نام آن مشخص است، گوگل لنز برای غنیسازی زندگی با استفاده از واقعیت افزوده و هوش مصنوعی طراحی شده. تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیون کاربر در گوگل لنز به عنوان یکی از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده ثبت نام کردهاند و این تعداد به طور تصاعدی در حال افزایش است. از طریق گوگل لنز هر شخص میتواند با تلفن همراه خود نقاط دیدنی، متن، تصاویر و اشیاء اطرافش را اسکن کند. هدف از ساخت این برنامه کسب اطلاعات بیشتر است. به عنوان مثال اگر یک گیاه را پیدا کردید. کافی است آن را اسکن کنید تا گوگل همه اطلاعات را در مورد آن در اختیار شما قرار دهد.
گسترش دانش و شناخت بهتر جهان از طریق گوگل لنز امکانپذیر است. گوگل AR و AI را با هم در مسیری پیشرو پیش میبرد و آنها را در برنامههایش ادغام میکند. در ادامه لیست، در مورد گوگل ترنسلیت و گوگلمپز به ارائه مطالب خواهیم پرداخت.
گوگل لنز بخشی از برنامه گوگل برای iOS است و میتوان از طریق گوگل فوتوز (Google Photos) و جستوجو به آن دسترسی داشت. البته در اندروید هم یک اپلیکیشن انحصاری وجود دارد که میتوانید آن را بررسی کنید.
گوگل ترنسلیت با تغییر روش اتصال افراد به یکدیگر، شکاف میان انسانها را کاهش میدهد. این اپلیکیشن سالهاست وجود دارد و به گردشگران کمک میکند تا در یک کشور و زبان جدید فعالانه گردش و کار کنند اما اکنون این برنامه با گنجاندن فناوری AR به عنوان یکی از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده در حال تغییر است.
میتوانید تصاویر بصری را هم در گوگل ترنسلیت دریافت کنید. تلفن همراه خود را بیرون بیاورید و آن را به سمت نشانهای بگیرید. الگوریتم به طور خودکار آن را فورا ترجمه میکند.
این اپلیکیشن یک دهه است که وجود دارد و در حال حاضر بیش از ۸۰۰ میلیون نفر از آن استفاده میکنند. گوگل در کنفرانس اخیر I/O از عینکهای ترجمه با قابلیت AR خود رونمایی کرد.
هنرتان را با اسکچ ای آر شکوفا کنید. اپلیکیشنهای واقعیت افزوده اکنون میتواند به افراد کمک کنند تا به روشی بهتر نقاشی کنند. اسکچ ای آر به افراد کمک میکند تا پتانسیل هنری خود را به روش دیجیتال به صورت بالقوه نشان دهند. محاسبات با کارایی بالا در AR و همچنین هوش مصنوعی ترکیب فوقالعادهای را ایجاد میکند.
شما به دو چیز نیاز دارید. کاغذ و گوشی هوشمند. دوربین خود را در اسکچ ای آر باز کنید تا خطوط مجازی را روی کاغذ ببینید. یک مداد بردارید و خطوط را دنبال کنید. به همین راحتی یک نقاشی کشیدهاید.
اسکچ ای آر همچنین به کاربران اجازه میدهد تا از هنر خود درآمد کسب کنند و بخشی از یک جامعه بزرگتر (بیش از ۸ میلیون خالق) باشند. این برنامه در زمینه خلق NFT هم کاربرد دارد.
هدف جاست ا لاین کمک به کاربران برای ایجاد نقاشیهای ساده با کمک AR است. این برنامه به عنوان یکی از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده در اصل جنبه سرگرمی دارد. این برنامه به کاربران امکان میدهد با دوستان خود ارتباط برقرار کنند و نقاشیها را به اشتراک بگذارند. میتوانید به راحتی با نصب جاست ا لاین یک ویدیوی کوتاه ضبط کرده که در آن خطوط مجازی ترسیم میکنید. سپس آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و آنها را به رقابت بطلبید.
جاست ا لاین به شما امکان میدهد خلاق باشید و آزمایش کنید. این اپلیکیشن در واقع یکی از پروژههای گوگل است. هدف عرضه آن تسهیل همکاری افراد با یک دیگر در ایجاد یک تجربه واقعیت افزوده است. میتوانید بدون نگرانی در مورد سازگاری دستگاه با هر کسی که بخواهید تعامل داشته باشید. حتی امکان برگزاری جلسات زنده بین کاربران اندروید و آیفون هم امکانپذیر است.
این اپلیکیشن در واقع یک برنامه معماریمحور است که به کاربران امکان میدهد فضاها را راحتتر پیدا کنند. اگر نقشهای در ذهن دارید یا به نقشه نیاز دارید یا اینکه میخواهید بدانید آیا اجرای طرح مورد نظرتان واقعاً در یک خانه امکانپذیر است، میتوانید از مجیک پلن استفاده کنید. این اپلیکیشن پلانهای طبقه را ایجاد میکند و گزارشهای میدانی و طرحهایی را در طول مسیر آماده میکند. به علاوه میتوانید یک طبقه را اسکن کنید و تا مجیک پلن به عنوان یکی از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده، تخمینهای دقیقی را به شما ارائه دهد. مجیک پلن با هر دو مدل دو بعدی و سه بعدی فعال شده تا شما تصویر واضحی از خانه بالقوه خود دریافت کنید.
این اپلیکیشن یک نام پیشرو در صنعت معماری و طراحی ساختمان است و بیش از ۲۰ میلیون بار دانلود شده است. طراحی داخلی با مجیک پلن دارای قابلیت AR آسان است. این برنامه برای حداکثر دو پروژه به صورت رایگان ارائه میشود.
در مورد گوگل مپز هم ممکن است تعجب کنید اگر بدانید در طول سالها چقدر پیشرفت کرده. این اپلیکیشن سالهاست شما را با علائم مجازی راهنمایی میکند تا در شهر بگردید و مقصد مورد نظر خود را پیدا کنید. امروزه زمانی که یک گردشگر در یک شهر حرکت میکند، میتواند با کمک گوگل مپز دیدی همه جانبه را تجربه کند که در آن همه عناصر مجازی را تنها از دید دوربین مانند زندگی واقعی تماشا کند.
این ویژگی علاوه بر اینکه سفر را سرگرم میکند، امکانات متعددی به شما ارائه میدهد. البته هنوز امیدواریم این برنامه به عنوان یکی از اپلیکیشن های واقعیت افزوده با ویژگیهای بیشتری همراه شود.
کویور یکی از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده در زمینه رنگآمیزی است. این برنامه تجربهای را برای بچهها فراهم میکند که در آن میتوانند مانند جادو به زندگی خود رنگ اضافه کنند. در این اپلیکیشن الهام و خلاقیت با هم ادغام میشود تا محصولی فوقالعاده خلق کنند. کویور یادگیری را برای بچهها به فرآیندی سرگرم کننده تبدیل میکند. بیش از ۱۵۰ سناریو تعاملی با قابلیت AR در کتابخانه این برنامه وجود دارد.
مربیان میتوانند از شخصیتهایی مانند یک حیوان دارای قابلیت AR یا هواپیما برای راهنمایی دانشآموزان و کمک به آنها در انجام فعالیتهای جالب استفاده کنند. یک پلتفرم آموزشی در قلب کویور تعبیه شده که دارای بیش از ۸۰۰۰ مربی ثبت شده است و به آموزش کودکان میپردازد. این اپلیکیشن مشخص میکند که چگونه AR به عکاسی یا بازی محدود نمیشود و میتوان از آن بسیار بهره برد.
یورکم میک آپ در واقع یک اپلیکیشن دوربین است که در آن کاربران میتوانند ثبت نام کنند و سلفیهای مبتنی بر واقعیت افزوده بگیرند. یک کتابخانه کامل از فیلترهای تغییر شکل مجازی وجود دارد که میتوانید آنها را امتحان کنید.
یورکم میک آپ به کاربران این امکان را میدهد که سلفی بگیرند و آنها را به روشی خلاقانه ویرایش کنند. همه عناصر آرایشی را میتوان به صورت مجازی در این برنامه امتحان کرد.
به کمک AR، کاربران حتی میتوانند فعالیتهای مبتنی بر NFT را امتحان کنند. چون یک تب انحصاری NFT وجود دارد. یورکم میک آپ نشان داده که چگونه اپلیکیشنهای واقعیت افزوده میتواند به صنایع مختلف کمک کنند.
اسنپ چت از همان ابتدا از واقعیت افزوده استفاده کرده است. این شبکه اجتماعی با فناوری مبتنی بر AR کار میکند. اسنپ چت از همان ابتدای ورود به بازار به دلیل فیلترهای تعاملی و جلوههای ویژه (لنز) از بقیه متمایز شد. میتوانید از افکتهای واقع گرایانه استفاده کنید و چهره خود را با صورت یک دوست یا هرکسی که بخواهید عوض کنید.
به علاوه اسنپ چت به اندازه کافی سریع بود تا Snap AR Lens Studio را منتشر کند. بخش جداگانه که در آن توسعه دهندگان و هنرمندان میتوانند خلاقیت خود را شکوفا کنند و تجربیات کاملاً جدیدی از واقعیت افزوده را برای کاربران بسازند.
به هر حال اسنپ چت با کمک فناوری AR بسیار گسترش یافته است. این برنامه یکی از اولین اپلیکیشنهای واقعیت افزوده بود و روزانه ۳۳۰ میلیون کاربر فعال داشت.
اینستاگرام در ابتدا اپلیکیشنی بود که در آن افراد میتوانستند مهارتهای عکاسی خود را به نمایش بگذارند. اما این ایده از آن زمان گسترش یافت و اینستاگرام به بخشهای دیگر ورود کرد. ادغام AR در این برنامه یکی از آنهاست که اینستاگرام را به عنوان یکی از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده در مسیر تکاملی قرار دارد.
پس از انتشار قابلیت استوری اینستاگرام در سال ۲۰۱۶، مدیران خلاق اپلیکیشن به فکر ویژگیهای نوآورانهای افتادند. بنابراین فیلترهای واقعیت افزوده در برنامه بلندمدت گنجانده شد.
این ایده نتیجه داد و در حال حاضر برندهای معتبر از استوریهای دارای قابلیت AR برای اجرای کمپینها استفاده میکنند. به همین ترتیب، کاربران میتوانند هزاران افکت را بررسی کنند و با دوستان خود در این پلتفرم شبکه اجتماعی سرگرم شوند.
اگر به تصویر بزرگتر نگاه کنیم، اینستاگرام به عنوان بخشی از متا به سرعت در حال ورود به فراجهان است و قلمرو خود را در دنیای Web3 مشخص میکند.
ورد براش دو ویژگی را در نظر گرفته و در آنها برتری پیدا کرده است؛ ناشناس بودن و خلق هنر. این اپلیکیشن به کاربران این امکان را میدهد تا دوربینهای خود را باز کرده و از طریق فناوری AR، نقاشیهای مجازی با براشهای مختلف طراحی کنند. ورد براش ویژگیهای بسیار قابل تنظیمی را ارائه میدهد. کافی است یک قلم مو تهیه کنید و هر زمان که لازم است سبک، وزن و رنگ آن را تغییر دهید.
این یک تجربه مشترک و در عین حال ناشناس است که به کاربران امکان میدهد نقاشیهای مختلفی را متناسب با لایک و دیس لایک مشاهده کنند. حتی قابلیت گزارش آثار نامناسب هم برای کاربران فراهم شده است.
به علاوه این اپلیکیشن از GPS، AR و خلاقیت با هم استفاده میکند تا محصول دیجیتالی ایجاد کند که سرگرمی را به هزاران نفر ارائه میدهد. این برنامه در حال حاضر به صورت انحصاری برای دستگاههای iOS عرضه شده، اما انتظار داریم که نسخه اندروید آن به زودی وارد بازار شود.
پوکمون گو در سال ۲۰۱۶ منتشر شد و در آن زمان طوفانی اینترنت را فرا گرفت. این بازی هنوز هم یکی از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده بسیار محبوب است و بیش از یک میلیارد بار در طول عمر خود دانلود شده است. این بازی موبایل در سال ۲۰۲۱ درآمدی معادل ۱.۲ میلیارد دلار داشت و انتظار رشد بیشتری برای آن وجود دارد.
در زمانی که بازیهای معمولی موبایل محبوب بودند، مغزهای متفکر پشت پوکمون گو مسیری نوآورانه را طی کردند و تصمیم گرفتند یک بازی واقعیت افزوده بسازند. این بازی یک مدل گیم پلی ساده دارد. بازیکنان یک سفر جستوجو را آغاز میکنند و به دنبال پوکمونهای مختلف در سراسر شهر می گردند.
نایت فال ای آر یک بازی مبتنی بر تجربه است که با استفاده از فناوری AR پیشرفت کرده و به عنوان یکی از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده شناخته شده است. سازندگان بازی میخواستند داستانی را تعریف کنند که در آن همه چیز تا حد امکان واقعی باشد.
این یک تجربه همه جانبه است که در آن میتوانید سکهها را جمع آوری کنید. از شخصیتها قفل گشایی کنید و با زرادخانهای از سلاحها به دشمنان حمله کنید. همچنین میتوانید زمانی که در حال شکست دشمن هستید با دوستان خود یک عکس به اشتراک بگذارید.
انگری بردز AR: جزیره خوکها یکی از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده است که در آن بازیکنان میتوانند یک مسیر ماجراجویانه را آغاز کنند. فضای بازی حول محیطی متمرکز شده است که جنگل بدنام جزیره تقریبا واقعی به نظر میرسد.
شما میتوانید مخفیگاهها و برجهای آنها را نابود کنید. و همانطور که خوکها را با تیرکمان شکست میدهید، پیروز شوید. در نهایت این نسخه از انگری بردز به دلیل برخورداری از یک دیدگاه کاملاً جدید مبتنی بر AR به سرعت محبوبیت پیدا کرد و هزاران بار دانلود شده است. این بازی به شما امکان کنترل بهتر تیرکمان را از طریق AR میدهد. میتوانید از آن نهایت استفاده را ببرید و خوکهای حریص را شکست دهید.
اپلیکیشنهایی که فهرست کردیم نمونههایی از دستههای مختلف است. بنابراین میتوانید تصور کنید که این بازار تا چه حد پیشرفت کرده و چگونه هنوز در حال تکامل است. ما در مورد اپلیکیشنهای واقعیت افزودهای صحبت کردیم که به هنرمندان و معماران کمک میکنند کار خود را به شیوهای بهتر انجام دهند. البته بازیهای موبایل و مراقبتهای زیبایی را هم پوشش دادیم.
هدف این بود که نشان دهیم AR به صورت غیرقابل تصوری کاربردی است و پیشرفت کرده. هر اپلیکیشنی که عرضه شده به یک شکل از واقعیت افزوده استفاده میکند.
قبل از اینکه در مورد استراتژی کسبوکار خود فکر کنید و به نتیجه برسید، چند اپلیکیشن AR دیگر وجود دارد که باید به آنها نگاه کنید. از هزاران برنامه موجود در بازار ما فقط به ۱۰ مورد از اپلیکیشنهای واقعیت افزوده دیگر اشاره میکنیم:
میتوانید ببینید که چگونه هر اپلیکیشن با دیگری متفاوت است و به یک سبک کاملاً متفاوت تعلق دارد. با این حال، فناوری AR به همه آنها کمک میکند تا با هم تکامل یابند.
بگذارید با اعداد صحبت کنیم. استاتیستا (Statista) اعلام کرده که اندازه بازار اپلیکیشنهای واقعیت افزوده در حال حاضر حدود ۹.۵ میلیارد دلار است. یعنی این بازار به میزان حدودی ۹.۵ میلیارد دلار ارزش دارد و بیش از ۸۱۰ میلیون کاربر به طور فعال از فناوری AR استفاده میکنند. در دنیای مرتبطتر با ظهور متاورس، NFTها و وب۳ واقعیت افزوده یک ستون پایه خواهد بود.