skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آمار استفاده از ابزار دیجیتالی در سطح جهان، نمایشگرها در تسخیر نسل Z

۲ شهریور ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۴ شهریور ۱۴۰۲

استفاده از ابزارهای دیجیتالی در سطح جهان رو به افزایش است. در هر کشور و هر منطقه آمار و ارقام مختلفی از رفتار مصرفی شهروندان وجود دارد. به‌طور میانگین مردم در ساعات بیداری ۴۴ درصد از وقت خود را به این ابزار اختصاص می‌دهند. کودکان به عنوان کاربران ثابت دنیای دیجیتالی بیش از هر گروه سنی‌ در معرض خطر قرار دارند.

به گزارش پیوست، طبق مطالعه‌ انجام شده میزان حضور کاربران در فضای دیجیتالی و میزان تماشای تلوزیون به‌طور کلی افزایش یافته است. نوجوانان در تعیین ساعت مصرف نقش قابل توجهی دارند. طبق آخرین آمار ساکنین آفریقای جنوبی در صدر استفاده از این ابزار قرار گرفته است.در این مطلب به بررسی نقاط مختلف و تفاوت در رفتار مصرفی کاربران می‌پردازیم.

میانگین زمان نمایش محتوا در صفحه نمایشگر در سال ۲۰۲۳

مردم در سطح جهان به‌طور متوسط ۶ ساعت و ۵۸ دقیقه در روز از ابزار دیجیتالی مانند تلفن، تبلت، لپ‌تاپ و تلوزیون استفاده می‌کنند.

طبق آمار، مردم در سطح جهان به‌طور متوسط ۶ ساعت و ۵۸ دقیقه در روز از ابزار دیجیتالی مانند تلفن، تبلت، لپ‌تاپ و تلوزیون استفاده می‌کنند. از سال ۲۰۱۳ تا کنون استفاده روزانه نزدیک به ۵۰ دقیقه افزایش یافته است. به‌طور متوسط یک فرد آمریکایی روزانه ۷ ساعت و ۴ دقیقه را صرف نگاه کردن به صفحات گوشی، تبلت و غیره می‌کند. ساکنان آفریقای جنوبی نیز روزانه ۱۰ ساعت و ۴۶ دقیقه را پای تلوزیون می‌گذرانند.

یکی از عجیب‌ترین آماری که در این مطالعه ذکر شده این است که تقریبا نیمی (۴۹ درصد) از کودکان ۰ تا ۲ سال در معرض استفاده از گوشی‌های هوشمند قرار دارند. نوجوانان و به اصطلاح نسل Z به‌طور متوسط حدود ۹ ساعت در روز از این وسایل استفاده می‌کنند.

میانگین زمان روشن بودن صفحه نمایش

طبق آخرین داده‌ها، هر فرد به‌طور میانگین ۶ ساعت و ۵۸ دقیقه در روز را مشغول استفاده و تماشا از طریق صفحات نمایشگر دیجیتالی متصل به اینترنت است.

به‌طور کلی، از سال ۲۰۱۳ این آمار افزایشی بوده است و ۱۳ درصد ( ۴۹ دقیقه) نسبت به سالهای قبل بیشتر شده است.

در اینجا خلاصه‌ای از میانگین زمان روشن بودن صفحه نمایش متصل به اینترنت از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱ آمده است:

طبق آخرین آمار از مدت زمان روشن بودن صفحات نمایشگر، هر فرد به طور میانگین بیش از ۴۰ درصد از ساعات بیداری خود را در حال استفاده از ابزار دیجیتالی می‌گذارند.
با توجه به جهش ۳۰ درصدی که از سال ۲۰۱۹(۲ ساعت و ۵۶ دقیقه) تا سال ۲۰۲۱(۴ ساعت و ۱۲ دقیقه) اتفاق افتاده است، میانگین زمان استفاده از ابزار دیجیتالی به احتمال زیاد همچنان تصاعدی خواهد بود.
میانگین زمان نمایشگر ایالات متحده

متوسط مدت زمان روشن بودن صفحات نمایشگر در آمریکا بیشتر از متوسط جهانی است. ساکنین آمریکا در روز تقریبا ۷ ساعت و ۴ دقیقه از ابزار دیجیتالی استفاده می‌کنند که این آمار ۷ دقیقه بیشتر از میانگین جهانی است.

مدت زمان استفاده از موبایل و کامپیوتر در ایالات متحده تقریبا با هم برابر است. به‌طور متوسط روزانه ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه به استفاده از موبایل اختصاص دارد و ۳ ساعت و ۳۴ دقیقه صرف کار با کامپیوتر می‌شود.

کاربران بازی‌های ویدئویی در این کشور( یک ساعت و ۲۷ دقیقه) ۱۵ دقیقه بیشتر از میانگین جهانی( یک ساعت و ۱۲ دقیقه)  وقت خود را صرف بازی‌های ویدئویی می‌کنند و استفاده از شبکه‌های اجتماعی در آمریکا ۱۳ دقیقه کمتر از میانگین جهانی است. اما طبق اختلاف برآورد شده، مردم آمریکا گویا نسبت به متوسط جهان علاقه کمتری به تماشای برنامه‌های تلوزیونی دارند. طبق آمار، مردم آمریکا ۱.۹ درصد کمتر از متوسط جهانی تلوزیون تماشا می‌کنند.

از آنجایی که سن، عامل مهم و تعیین‌کننده‌ای است  باید گفت که گروه سنی نوجوانان در آمریکا نقش قابل توجهی در افزایش این آمار دارند. به صورت جزئی‌تر نوجوانان آمریکایی که در خانواده‌هایی با درآمد کمتر زندگی می‌کنند ۲ ساعت ۳ دقیقه بیشتر از میانگین جامعه آمریکا یعنی روزانه ۹ ساعت و ۱۹ دقیقه مشغول تماشای تلوزیون و گشت‌وگذار در این پلتفر‌م‌ها هستند.

زمان استفاده از ابزار دیجیتالی در طول زمان تغییر می‌کند

از تلوزیون گرفته تا ساعت‌های هوشمند همگی دارای صفحه نمایشگری هستند که اکثریت با اتصال به اینترنت برای کاربران جذاب‌تر شده است و به پیروی از این موضوع استفاده از آنها در سال‌ها اخیر افزایش یافته است. اما الگوی تصاعدی نرخ استفاده از ابزار دیجیتالی را نمی‌توان به همه کشورها تعمیم داد. برخی از کشورها حتی در این سال‌ها شاهد افت استفاده نیز بوده‌اند.

این میزان تغییر زمان نمایش در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ برای کشورهای منتخب آمده است:

میانگین زمان نمایش بر اساس منطقه

مدت زمان روشن بودن صفحه نمایش بسته به هر منطقه متفاوت است. بر اساس رکوردهای اخیر از ۴۳ کشور، آفریقای جنوبی از نظر مصرف روزانه در صدر جدول قرار دارد.
به طور متوسط مردم جهان ۴۴ درصد از ساعت بیداری خود را به تعامل با ابزار دیجیتالی اختصاص می‌دهند.
در آفریقای جنوبی این عدد نزدیک به ۷۰ درصد است در حالی که وضعیت در ژاپن کاملا متفاوت است. در ژاپن میزان مصرف از میانگین جهانی کمتر است و مردم ژاپن تنها ۲۸ درصد از ساعت بیداری را به این امر تخصیص می‌دهند.
لازم به ذکر است که استفاده از موبایل و کامپیوتر در اکثر نقاط جهان مساوی است. اما در برخی از مناطق آسیا این آمار معطوف به موبایل است.
برای مثال در تایلند استفاده از موبایل ۲۰ درصد بیشتر از کامپیوتر است و آمار عجیب درباره استفاده بیشتر از کامپیوتر مربوط به کشور پرتغال است که مردم این کشور ۱۰ درصد بیشتر از رایانه استفاده می‌کنند.
اندونزی ۱۴ درصد و هند و عربستان به صورت یکسان ۱۲ درصد بیشتر از موبایل استفاده می‌کنند.
در سطح جهانی، زمان روشن بودن صفحه نمایشگر رسانه‌های اجتماعی و زمان استفاده از کنسول‌های بازی همچنان در حال افزایش است و در مقابل زمان تماشای پخش سنتی که مطرح‌ترین آن تلوزیون است روند رو به افتی را دارد.
همانطور که مشاهده می‌شود نرخ استفاده از بازی‌های ویدئویی و کنسو‌های بازی رو به افزایش است. لازم به ذکر است که ۷۷.۴ درصد از شهروندان چینی کاربر ثابت بازی‌های ویدئویی هستند. این آمار در چین از میانگین جهانی ۶.۲ درصد کمتر است و فقط زمان استفاده از کنسول‌های بازی در این کشور ۳ دقیقه بیش از متوسط جهان است. با این حال دولت چین سیاست‌های جدی‌ای را برای کنترل و محدودسازی ساعت بازی کودکان زیر ۱۸ سال در این کشور اتخاذ کرده است. در چین روزانه تقریبا ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه صرف بازی‌های کنسولی می‌شود.
بر اساس اطلاعات موجود، ژاپن و روسیه نزدیک‌ترین زمان بازی(۳۰ دقیقه) را به این رقم دارند و زمان بازی‌ تنها در اسرائیل( ۱۹ دقیقه) از متوسط جهانی کمتر است.

زمان استفاده بر حسب سن

سن عامل مهم و تاثیرگذاری در میزان استفاده از ابزار دیجیتالی است. نوجوانان و جوانان که عمدتا بیشتر از این فناوری‌ها استفاده می‌کنند، رفتار مصرفی آنها در آمار هر کشور تعیین‌کننده است. حدود ۷۴ درصد از والدینی که فرزند دو ساله و حتی کوچک‌تر دارند می‌گویند که فرزندشان به تماشای تلوزیون می‌نشیند.
همچنین ۹۰ درصد از کودکان بزرگ‌تر از ۲ سال به طور جدی تماشاگر برنامه‌های تلوزیونی هستند.
با توجه به این جدول می‌توان گفت میان سن و درصد استفاده از ابزار دیجیتالی رابطه معناداری وجود دارد.
تماشای تلوزیون در بازه سنی ۳ الی ۸ سال در اوج است که با گذر از این سن میزان مصرف برنامه‌های تلوزیونی کاهش می‌یابد. تبلت تا پایان ۸ سالگی همچنان محبوب‌ترین ابزار دیجیتالی کودکان به شمار می‌رود. در مقابل میزان به‌کارگیری موبایل و کامپیوتر با سن رابطه یکسانی دارد. با افزایش سن استفاده از این دو سیستم عامل بیشتر می‌شود. برای بازی‌های ویدئویی نیز چنین تناسبی را می‌توان تعریف کرد.
داده‌های یک نظرسنجی از ۲۰۰۰ بزرگسال آمریکایی نشان می‌دهد که تنها کمتر از نیمی از زمان صرف شده در این فضا، مفید است. ۴۱ درصد از این افراد اعتراف کرده‌اند که مدیریت استفاده از این ابزار برای آنها چالش‌برانگیز است. همچنین ۲۱ درصد از شرکت‌کننده‌ها که والد هستند می‌گویند زمانی که فرزندشان مشغول بازی و تماشا از طریق این ابزار هستند احساس گناه می‌کنند.
البته که رابطه بیش از حد کودکان با این ابزار تبعات ناخوشایند و منفی فراوانی را شامل حال کودکان و والدین آنها می‌کند. طبق مطالعات انجام شده دانش آموزان( کودکان) دبستانی‌ای که بیش از ۲ ساعت در روز وقت خود را در این فضا می‌گذرانند با مشکلات اجتماعی، عاطفی و کمبود توجه رو به رو هستند.
جذابیت‌های موجود این ابزار ساعت خواب کودکان را تغییر و کاهش داده است. بسیاری از کودکان نیز قبل از خواب و در تاریکی در معرض نور مستقیم صفحات نمایشگر قرار دارند که این موارد سلامت آنها را تهدید می‌کند.
چاقی و کم‌تحرکی از جمله دیگر عواقب استفاده بیش از حد کودکان از ابزارهای دیجیتالی است. آمارها نشان می‌دهد علت اصلی چاقی گسترده کودکان و نوجوانان ۵-۱۷ سال کم‌تحرکی و بی‌تحرکی‌ای است که ناشی از نشستن و سکون پیوسته در برابر تلوزیون و کامپیوتر و غیره است.
حساسیت به دیابت نوع۲ در انگلستان، متوجه کودکان بین ۹ تا ۱۰ سالی شده است که هر روز ۳ ساعت در معرض تماشا و استفاده از ابزار دیجیتالی هستند. به احتمال زیاد بدن این کودکان در برابر انسولین مقاوت زیادی نشان خواهد داد.
تاخیر در یادگیری، مشکلات زبانی و افسردگی از دیگر نتایج استفاده مداوم کودکان از انواع ابزارهای دیجیتالی است که اگر مدیریت و جلوگیری نشود تبعات گسترده‌تری خواهد داشت.
https://pvst.ir/fr1

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو